"Fidel’in Sayesinde Buradayız"

Genel Sekreterimiz Osman Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’ı ziyaret etti.

Tarih:

Hayatını kaybeden Küba devriminin lideri Fidel Castro, dünyanın dört bir yanında etkinliklerle anılıyor. Naaşı krematoryumda yakılacak olan Castro’nun külleri, 4 Aralık’ta düzenlenecek cenaze töreniyle Santiago de Cuba’daki Santa Ifigenia mezarlığında toprağa verilecek. Castro için Ankara’daki Küba Büyükelçiliğine de çok sayıda taziye ziyareti yapıldı.

 

 

PERİNÇEK’İN MEKTUBU

 

Genel Sekreterimiz Osman Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’ı ziyaret ederek taziyelerini iletti. Casals ziyarette, “Türkiye halkıyla duygudaşlık içerisindeyiz. Vatan Partisi ve başka siyasi partiler de ziyarete geldiler. Fidel, dünya üzerinde insan haklarının en önemli savunucularındandır. Aynı zamanda eğitimin de en önemli savunucularındandır. Fidel’in 90 yıllık ömrü sayesinde bugünkü noktaya geldik. Fiziki olarak aramızdan ayrılmış olabilir ancak kalbimizde ve düşüncelerimizde yaşamaya devam edecek” dedi. Osman Yılmaz daha sonra duygularını, Fidel Castro için oluşturulan taziye defterine yazdı. Yılmaz ayrıca Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Küba Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Casrto’ya yazdığı mektubu Casals’a iletti.

 

 

DÜNYA HALKLARININ FİDEL’İ

 

Perinçek mektubunda şu ifadelere yer verdi: Küba Devrimi’nin büyük önderi Fidel Castro Ruz’un aramızdan ayrıldığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Compañero Fidel’in ölümü, bütün insanlık için büyük bir bir kayıptır. Fidel Castro, vatan savaşı çağının bilincindeydi. Onun için Küba’nın bağımsızlığı her işin başındaydı. Halkına güvendi, halkına dayandı. Sıradan emekçilerin ve bütün dünya halklarının Fidel’i idi. Fidel, bütün olumsuz koşullara meydan okuyarak ABD emperyalizmini yendi ve onun önderliği sayesinde Küba halkı, 1959’dan beri başı dik yaşıyor. Fidel Castro’nun önderliğinde bağımsızlığını kazanan ve inançla savunan Küba halkı, insanlığın zulme karşı direnme geleneğine katkıda bulunmaya devam edecektir. Küba halkına ve Küba Komünist Partisi’ne başsağlığı dileriz. Vatan ve emek için mücadelede dün olduğu gibi yarın da birlikteyiz.