"Eylemin meyvelerini toplamaya başladık"

Askeri okulların açılması için başlatılan eyleme katılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Askeri okullar açılmalı, dedi.

Tarih:

Kitle örgütleri, siyasi partiler ve yurttaşlar tarafından, Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan askeri liselerin açılması için başlatılan nöbete (4 Şubat 2017) Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba da katıldı. Akbaba, “Askeri okullar açılmalı. Askere büyük darbe vuruldu” dedi.

 

 

‘GÖREVE HAZIRIZ’ 

 

Türkiye genelinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan 142 hava harp okulu öğrencisinden geçen hafta 43, bu hafta 51 öğrenci tahliye olmuştu. Merkez Karar Kurulu üyemiz Hıdır Hokka “Bu daha başlangıç. Mücadelemizin meyvelerini topluyoruz. Kararlıyız, inatçıyız çünkü haklıyız. Son askeri okul açılana kadar nöbete devam edeceğiz” dedi. Nöbete Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba da katıldı. Akbaba şöyle konuştu: “Askeri okullar açılmalı. Askere büyük darbe vuruldu. FETÖ’yü orduya sokanlar utansın. Şehit annelerinin seslerini kısıyorlar. Ölene kadar mücadele etmeye devam edeceğim. Mustafa Kemal’i silemezsiniz.”

 

Emekli Komutan Emin İnal da konuşmasında emekli astsubay ve subayları göreve çağıran genelgenin yayınlanmasından sonra başvuruda bulunduğunu belirtti. İnal göreve hazır olduğunu vurgulayarak “Seve seve askeri öğrencilerin eğitimleri için destek olacağım. Ama müfredatta eksik kısımlar var. Bunlar acilen netleşmeli” diye konuştu. Emekli Subay Ahmet Özyurt da, İnal’a destek vererek göreve hazır olduğunu vurguladı.