Esnaf Amik Ovası’ndan üretim bekliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Yunus Özgür Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Kırıkhan ve Hassa ilçeleri esnafını ziyaret etti

Tarih:

Amik Ovası’nın tam ortasındaki Kırıkhan’da, küçük sanayi esnafı, üretimden doğrudan etkilendiğini belirtti. “Eskiden bu işletmelerde üç kişi çalışırken bu günlerde bir kişiye düşürdük. Kimseye ücret veremez duruma geldik. Amik Ovası’nda patates, soğan, havuç, pamuk ve buğday ekilir. Bunları ithal ederseniz elbette sanayici iş yapamaz” şikayetlerine karşılık, Yıldırım partisinin belediyecilik programını anlattı: “Sanaycinin, esnafın olduğu alana belediyeler yatırım yapmak zorundadır. Türkiye ve Hatay’ı kurtaracak olan bu çıkıştır. Geldiğimiz noktada artık borç, borçla çevrilemez. Zam yağmuru bekleniyor, devletin ve belediyelerin üreticiyi desteklemesi gerekir. Belediyenin kaynaklarını kaldırım döşemek gibi işlere çar çur edeceğine artık üreticinin yanında yer alması gerekir. Üreten bir ekonomi ile dış baskılara karşı direnebiliriz.”

1/4
2/4
3/4
4/4

İTHAL PATATES, SOĞAN İSKENDERUN TOPTANCI HALİNDE


Vatan Partisi Hatay büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy, seçim çalışmalarını İskenderun toptancı halinde esnaflar görüşmeler yaparak sürdürdü. 


Vatan Partisi çalışmalarında belediyelerin üretim ekonomisine yönelmesi ve esnafın sorunlarının belediye, esnaf görüşbirliği temelinde çözülmesi gerektiğini söylüyorlar.  


Esnafın sorunları ise ekonomik krizin esnafı derinden etkilediğini, satışlarının düştüğünü belirtiyor. Esnaflar krizin dışında toptancı halinin Hatay büyükşehir belediye başkanlığı tarafından hizmet verilmediğini, aynı belediye başkanlarının kendilerinden oy istemlerini ise yüzsüzlük olarak değerlendiriyorlar. 


Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun toptancı halindeki çalışmalarda biz esas olarak üretim ekonomisini ve esnafın sorunlarının belediye ile birlikte çözümünün mümkün olduğunu söyledik.”Seçim boyunca diğer alanlarda olduğu gibi İskenderun toptancı halindeki esnafta belediye hizmetlerinden mahrum bırakılmıştır. Belediyenin imkanları doğru yerlerde kullanılmadığından hizmet ve yatırım yerine ulaşmamıştır. Bundan sonrada sistem partilerinin bu hizmetleri esnafımıza getirmeyeceğini açık, açık esnafımıza söyledik. Zaten esnafımız biz projelerimizi ve belediyeye yönelik eleştirilerimizi söylediğimizde, onlar bir kat fazlasını söylemekteler. Yerel seçimlerdeki bizim projelerimizle ancak, esnafımızın sorunlarını çözebiliriz” dedi. 


Vatan Partisi İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy, ise ithal soğan ve patatesin toptancı haline geldiğini bunun artık amik ovası gibi verimli ovaların ekim yapılmayacağı anlamına geldiğini dile getirdi. “Seçim çalışmalarımızı bu gün  İskenderun toptancı  meyve ve sebze  halinde  sürdürdük. “Toptancı halimizde tarım ürünlerinin hale geldiğini ve satışa sunulduğuna şahit olduk. Amik ovası sular altında ve verimli ovaya patates, soğan, havuç ekiyorduk. Artık ekemez olduk ve Soğan Özbekistan’dan, Soğanı İran’dan ithal ediyoruz, diğer ürünleri de başka, ülkelerden getiriyoruz. Kendi, kendine yeten bir tarım ülkemizden her şeyi ithal eden bir ülke durumuna geldik, bu hazin bir durumdur. Sebze ve meyve halimizin bakımsız ve ilgisiz olduğunu gördük. Esnafımız damlarının aktığını, yollarının bozuk olduğunu söylediler,biz de zaten bu durumu gördük. İskenderun haline Hatay büyükşehir bakıyor ama hizmet yönünden son derece yetersiz olduğunu yakından gördük ve büyükşehir belediye başkanlığının hizmet yapması için çağrımızı yeniliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

1/4
2/4
3/4
4/4

ANTAKYA TOPTANCI HALİ ESNAFINA DAHA TEMİZ BİR HAL BİNASI YAPACAĞIZ

 

Vatan Partisi Hatay büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Antakya belediye başkan adayı Mehmet Çokluk, Defne belediye başkan adayı Leyla Erk birlikte Antakya ve Defne ilçelerine hizmet veren toptancı halinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

 

Antakya toptancı iki ilçeye hizmet verdiğini ama her durumu ile yeterli olmadığını hal esnafı belirtmektedir. Özellikle halin içinin çöplerinin toplanmadığı, yollarının yapılmadığını, meyve ve sebze gibi insanların önemli ihtiyaçlarının daha temiz bir ortamda satılmadığını ve bunun da sorumlusunun Hatay büyükşehir belediyesinin sorumlu olduğunu belirtiyorlar.

 

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım” Antakya toptancı halini gezdik ve esnafımızın sorunlarını dinledik. Biz de toptancı hali için projelerimizi kendilerine anlattık. Toptancı hali esnafımız Hatay büyükşehir belediyesine kızgın bu kızgınlığı son derece haklıdır. Toptancı hali 700 bini aşan iki ilçenin meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaktadır. Bu iki ilçenin dışında da hizmeti vardır. Antakya toptancı halinin böyle bakımsız, bırakılmasını anlamak mümkün değildir. Bizim belediyemizde bu toptancı hali esnafımız daha temiz bir dükkanlara, halkımız da daha ucuz meyve ve sebze alabilmesi için hizmet vereceğiz.Esnafımızın belediyeden hizmet almadığı bir belediye olur mu? Biz bunu kabul etmiyoruz.” Dedi.

 

Antakya belediye başkan adayı Av.Mehmet Çokluk “Vatan Partisi Antakya belediye başkan adayı olarak meyve ve sebze halini gezdik. Sebze ve meyve halinin içler acısı durumda olduğunu gözlerimizle gördük. Her yer çer-çöp ve yıkılmış vaziyettedir. Bu yılların bir sorunu ve hizmet getirilmemiştir. Ayrıca komisyoncularda ekonomik mağduriyet yaşamaktadır. Komisyoncularımızdan duyduğumuz kelime şöyledir ‘böyle gitmez, hiçbir şekilde malımızı elden çıkaramıyoruz. Elimizde malımız da yok, malımız olmadığından fiyatlar bu kadar yüksek” söylüyorlar. Bu durumla ortaya üretim ekonomisi olmadan hal esnafımızın durumunun iyileştirilmesinin mümkün olmadığını bir kere daha görmüş oluyoruz.”

 

Defne belediye başkan adayı Leyla Erk,kadın olarak Antakya toptancı sebze ve meyve halinin bu şekilde bırakılmasından Hatay büyükşehir belediye başkanı ve meclis üyeleri utanmalıdır, diyor. “Belediye imkanlarının ranta yönelik olmasa, halka hizmet olsa diğer alanlarda olduğu gibi toptancı hali esnafımızın Halide böyle olmaz. Bizim belediye yönetimine geldiğimizde bütün hizmetleri halkımız için kullanacağız ” dedi.