Erkan Önsel "Halk oylamasının ilk ‘hayır’ ateşini yaktık"

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan ve İstanbul İl Başkanımız Erkan Önsel'in katılımıyla Büyükçekmece'de Anayasa Paneli gerçekleştirildi.

Tarih:

Milli Anayasa Hareketi referandumda anayasa teklifine ‘Hayır’ demek için ilk ateşi yaktı. Türkiye’nin vatan savaşında olduğunu belirten konuşmacılar, AKP ve MHP seçmenini kazanmaları gerektiğini söyledi.

 

Milli Anayasa Hareketi (MAH) önderliğinde (29 Ocak 2017) Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Anayasaya Paneli’ yapıldı. Yoğun katılımın olduğu panele konuşmacı olarak Genel Başkan Yardımcımız ve MAH Başkanı Hasan Korkmazcan, eski CHP Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, emekli Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Ruhan Çakıroğlu, Eğitim İş 3 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy, eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, İstanbul İl Başkanımız Erkan Önsel ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz katıldı.

 

‘BU SİSTEMLE BİZİ BÖLÜYORLAR’

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan panelde söz alan Erkan Önsel halk oylamasının ilk ‘hayır’ ateşini Büyükçekmece’den yaktıklarını açıkladı. Önsel şunları söyledi: Hayır ateşini buradan yakıyoruz. Türkiye vatan savaşındadır. Teröre karşı mücadeleyi vatan savaşı mevzisine kuruyoruz. Birinci meselemiz vatan bütünlüğü ve bağımsızlığımızdır. Bu konular çözülmeden hiçbir mesele çözülemez. Yobaz terörünü Amerikan emperyalizmi kumanda ediyor. Siyasi mücadeleyle bunu alt edeceğiz. AKP ve MHP seçmenini kazanmalıyız. Düşman cepheler kurmuyoruz. ‘Evet’ciler düşman değil, bizim parçamızdır. Şehit cenazelerinde yan yana durduğumuz insanlarla, şimdi referandum savaşında karşı karşıya getiriliyoruz. Bu sistemle bizi bölüyorlar. Bizim kurduğumuz mevzide HDP yer alamaz. HDP ile birleşen bu mücadeleden başarılı çıkamaz. CHP’ye sesleniyoruz, Türk bayrağı altında el ele omuz omuza olacağız. Devlet Bahçeli demek MHP demek değil. Bahçeli bunun altında ezilecektir” dedi. Ruhan Çakıroğlu da anayasa teklifinde evet diyeceğini açıklayan MHP’nin parlamentoda ki 20-21 kişiden ibaret olmadığını söyledi.

 
 

‘KENDİLERİ DE BİLİYOR’

 

MAH Başkanı Hasan Korkmazcan yeni anayasa teklifini getirenlerin yaptıklarından çok mahcup olacaklarını belirterek şunları ifade etti: Kalan ömürlerinde çocuklarına mazeret üretmek zorunda kalacaklar. Açık oy kullanan milletvekilleri hangi yüzle toplum içerisinde gezecek. Teklifi ortadan Meclis kaldıramadı. Meclis Başkanı ‘Altında 316 imza varsa da ben bunu işleme koyamayacağım’ demeliydi. Emperyalistlere baş kaldıran Türkiye’de bu anayasa değişikliği normal değildir. Tek şahıs yönetimini Türkiye’ye kabul ettirmenin mümkün olmadığını da teklifi yapanlar farkındalar. Sanatçıları sporcuları kullanıyorlar.