Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş: Kıbrıstan sonra en hasmane davranışı

"ABD'nin Türkiye'ye ambargo kararı Kıbrıs savaşından bu yana en büyük hasmane davranış."

Tarih:

"ABD'nin Türkiye'ye ambargo kararı Kıbrıs savaşından bu yana en büyük hasmane davranış. Türkiye F-35'i alarak ABD'ye bağımlı hale getiriliyor. " Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Amerika'nın ambargo kararını ve Türkiye'nin ABD'den alacağı F-35'ler ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Karataş, ABD ambargosuna karşı iktidar ve muhalefeti eleştirdi, Türkiye'nin derhal Kürecik Radar Üssü'nü kapatması gerektiğini vurguladı.

 

Amerika'nın Türkiye ambargosunu bu sözler değerlendirdi. ABD kararına gereken yanıtı vermeyen iktidar ve muhalefeti eleştirdi. "Vatan Partisi dışında bu konuyla ilgilinen yok" dedi.


Türk Hava Kuvvetleri'nde uzun yıllar görev yapan emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, F-35 alımını ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi

 

Vatan Partisi Genel Başkanı yardımcısı olan emekli Tümgeneral, ABD'nin ambargo kararının Kıbrıs Savaşından beri Türkiye'ye en büyük hasmane tutum olduğunu söyledi.


Ambargo tasarısının onaylanması halinde Türk Hava Kuvvetleri'ni bekleyen tehlikeleri sıraladı.

 

İktidar ve Vatan Partisi dışındaki muhalefetin konuya sessiz kalmasını eleştiren Karataş, ABD'ye verilmesi gereken yanıtı da açıkladı.


Ve F-35 alımı. Türkiye'de konuyu en çok bilen isim olarak konuştu Karataş. F-35'lerin bilinmeyenlerini anlattı.

 

Türkiye için kazanç mı yoksa zarar mı. Bu soruyu da yanıtladı Emekli tümgeneral. "Türkiye ABD'ye bağımı hale getiriliyor" dedi.


Amerika'nın bölgedeki hedeflerini de açıkladı Beyazit Karataş. Siyasilere çiçek böcek devri bitti, uyanık olalım çağrısı yaptı.