‘Emek sorunlarını Perinçek çözer’

Madenciler, “Emek sorunlarını Doğu Perinçek çözer” diyerek 4-9 Mayıs’ta ilçe seçim kurullarına giderek imza vereceklerini söyledi

Tarih:

Emeğin başkenti Zonguldak’ta 1 Mayıs, coşkuyla kutlandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu ile özel maden ocaklarında çalışan madencilerin aileleriyle beraber yaklaşık 4 bin kişi İstasyon Caddesi’nden Madenci Anıtı’na yürüdü. Maden işçileri, ‘Maden işçisi yalnız değildir’, ‘Maden işçisi demokrasi bekçisi’, ‘Madenler bizimdir bizim kalacak’ sloganları attı. Madenciler sorunlarını ve taleplerini alanlardan haykırırken yaklaşan seçimlere ilişkin görüşlerini de Aydınlık’a anlattı. Madenciler, “Emek sorunlarını Doğu Perinçek çözer” diyerek 4-9 Mayıs’ta ilçe seçim kurullarına giderek imza vereceklerini söyledi.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir: Madenciler iş cinayetlerinin olmadığı çalışma koşulları, eşit işe eşit ücret istiyor. Özelleştirmeye ilişkin kaygılarımız geçmedi. Biz olursak ancak Zonguldak’tan kömür çıkarabilirler. Bunu herkes biliyor. Elimizden işimizi aşımızı almaya kalktıkları zaman biz canla başla mücadelemizi vereceğiz. Bugün Türkiye’de insanlar adına hiçbir şey yapılmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor. Doğu Perinçek için biz imzamızı verdik. Biz Doğu Bey’i her daim emek- çinin yanında gördük. Doğu Perinçek cumhurbaşkanı olursa ülkede emek sorunu çözülür. Komşularımızla ilişkilerde, ülkemizin sorunlarının çözümü için Doğu Bey’in önderlik ettiğini biliyoruz.

 

Maden işçisi Ali: Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olması için ilçe seçim kurullarına gidip biz de imza veririz. Bir kere partisinin toplantısına katıldım ve konuşmasını beğendim. Ben hiçbir siyasi partinin toplantısı- na gitmem ama işçinin yanında olanın toplantısına katılırım.

 

Maden işçisi Erkan Üstüntaş: Biz bu 1 Mayıs’a biraz buruk girdik. Dün (önceki gün) özel sektörde çalışan bir madenci arkadaşımız iş kazasında hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Her şeye rağmen hayat devam ediyor, biz de bugün alanlardayız. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor. Biz Doğu Perinçek’in adaylığını destekliyoruz. Kasım ayında TTK’nın özelleştirilmesi gündemdeydi. Doğu Perinçek, sağolsun, bütün ekibini yanımıza gönderdi, bize sahip çıktı. Biz de ona sahip çıkıyoruz ve yanında duruyoruz.

 

Maden işçisi Ahmet Kuyumcu: 1 Mayıs emekçinin ve emekten yana olanların kendini özgür hissettiği gündür. Emekten yana olanların biz de yanındayız. Biz maden işçisiyiz. Maden işçisi hiçbir zaman unutmaz. Yaklaşık 7 ay önce özelleştirmeye karşı bir eylem yaptık. 3 bine yakın arkadaşımız yeraltında eylem yaptı, birçok arkadaşımız da kuyubaşlarında nöbet tuttu. Hiçbir siyasi parti yanımızda olmadı. Seçim zamanı hepsi geliyor; evime geliyor, kahveye geliyor ama ben bunu istemiyorum. Ben o eylemdeyken benim yanıma Doğu Perinçek başkanımızın kurmayları vardı. Benimle birlikte sabahladılar orada. Ben bunu istiyorum. 100 bin imza toplanması gerekiyor. Biz 100 bin değil 200 bin imza da toplarız. 4-9 Mayıs da seçim kurullarına gideceğiz.

 

Maden işçisi Sedat Acar: Maden işçisinin gönlünde Doğu Bey var. Sebebi de şu; bir tek o ve onun ekibi arkamızda durdu. Onun haricinde biz hiç kimseyi görmedik. Biz yaklaşık 24 saat, kuyubaşı ve yeraltında nöbet tuttuk ve Vatan Partisi ekibinin haricinde kimseyi görmedik.