Düzce'den Diyarbakır annelerine destek

Vatan Partisi Öncü Kadın Düzce, Diyarbakır annelerine destek açıklaması yaptı

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

“Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin mücadelesini destekliyorum. Türkiye’mizin birliği ve bütünlüğü için ben de ailelerin yanındayım.” başlığı ile imza toplayan kadınlar adına açıklamayı Öncü Kadın Başkanı Ayşe Sönmez yaptı. Sönmez açıklamasında; 


"Evlatlarını bölücü terör örgütü PKK’nın elinden çekip kurtarmak üzere annelerin Diyarbakır HDP önünde başlattığı soylu direniş devam ediyor. 


 Diyarbakır HDP il başkanlığı önüne dikilen Hacire ana ve devamında 48 aile 


Diyorlar ki ‘’ Çocuklarımız kandırılarak buradan dağa gönderiliyor.’’ 


Diyorlar ki ‘’HDP, PKK’ nın askerlik şubesi gibi çalışıyor’’ 


Diyarbakır’da HDP önünde bekleyen analar doğru adresteler. 


Diyarbakır’a analarımızın yanına ilk koşan Vatan Partisi Öncü Kadın örgütümüz oldu. Yüreklerimiz bu analarla birlikte çarpıyor. 


Anaların önderliğinde milletin ta kalbinden yükselen 'teröre lanet' haykırışını ve aynı zamanda Türk ve Kürt kardeşliğini bütün dünyanın gözüne sokan bu direnişi, Devletimizin kesin adımlarla, sonuca ulaştırmasını, millet olarak bekliyoruz. 


Halen daha utanmadan açılım hayalleriyle bu sorunları mecliste çözelim diyenler var. HDP kapısında değil, devletin kapısında bekleyin diyorlar. Mecliste terörle neyi çözeceksiniz? 


Dünyanın hiçbir yerinde terörü destekleyen partilere müsaade edilmez, kapatılır. HDP nin kapatılması için Yargıtay’a başvurun, Üç beş oy ve kirli iktidar hesaplarıyla ABD’nin piyonlarına göz yummayın. 


Muhalefet partileri, bu anaların isyanını ve direnişini görün. Bu analar kadar cesur olun.  


Anaların isyanı Türkiye’yi birleştirdi. Şehit anaları, gençler, öğretmenler, hukukçular, demokratik kitle örgütleri, kadın dernekleri, toplumun çeşitli kesimleri Diyarbakır’a ailelerin yanına koştu, onlarla kucaklaştı. Doğu ve Güneydoğu illerimizde yüz binler “Teröre lanet, Diyarbakır annelerine destek” için yürüdü. Şu an en insani, en vicdani cephe Diyarbakır’dadır. O cephe aynı zamanda Türkiye cephesidir.  


Bölücü terör örgütü ile mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, HDP kapatılmalı, analar evlatlarına kavuşmalı. Başka anaların yüreğine ateş düşürülmesine müsaade edilmemelidir. Vatan partisi olarak artık yeter diyoruz! ‘’dedi. 


Standa özellikle kadınlardan olmak üzere yoğun ilgi gösterildi. Kısa sürede yüzlerce imza toplandı.