Dünya Makedon Kongresi Başkanı ve Makedonya Kurucu Parlamento Vekili Todor Petrov, Partimizin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcılarımız Şule Perinçek ve Ferit İlsever’in karşıladığı Petrov ile yapılan görüşmede Türkiye-Makedonya arasındaki birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesi sonucunda “ortak mücadele” vurgusu yapıldı. Petrov, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu ve bu ziyaretten çok memnun kaldığını belirterek “Türkiye'deki tüm Kemalistleri selamlıyorum” dedi. Görüşmenin ardından Şule Perinçek Todor Petrov'a Vatan Partisi rozeti taktı.
TÜRK AKIMI’NA ABD BARİKATI
Türkiye ve Makedonya üzerinden de geçecek olan doğal gaz hattının iki ülke ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Todor Petrov, ABD ve Makedonya'da bulunan muhalefet partisinin bu hattı engellemek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Petrov, şunları kaydetti: “Şu an en önemli konu Rusya-Türkiye-Yunanistan-Makedonya-Sırbistan ve Macaristan arasındaki doğal gaz hattı. Türkiye ile stratejik ortaklığımız dünya açısından çok önemli. Çünkü NATO ülkelerinden geçecek. Türkiye ve Makedonya arasındaki ilişkileri pekiştirmek zorundayız. Bu hat bizim barışımızı sağlayacak ama dünyadaki büyük uluslararası şirketler bunu bozmak ve bizim gibi ülkelerin karışması için çalışma yapıyorlar. Bu ülkeleri karıştırırken askeri güç, silah ve kişisel çıkarları için para kullanmaktan da çekinmiyorlar. Makedonya, ABD idealleri açısından ölü bir halde. Ama şu anda yeniden alevlenme başladı. Bunun tek nedeni tüp hattıdır.”
“PAPA’YA ÖZEL GÖREV VERİLMİŞTİR”
Papa Francesco'nun sözde Ermeni soykırımı konusundaki sözlerine de değinen Petrov şunları söyledi: “Papa ve Avrupa Parlamentosu sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Bu bir projenin parçası. Papa'ya özel görev verilmiştir. Bu devletlerin fikri sadece problem yaratmak. Türkiye aleyhinde çeşitli senaryolar oluşturuluyor ve masallar anlatılıyor. Amaç bu projelerle tekrar bir kavga çıkarmak.”
Bölge barışını sağlayacak ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Petrov, “Türkiye boğazın büyük gücüdür. Eğer bölgeye demokrasi ve barış gelecekse bunu Türkiye getirebilir. Türkiye Makedonya ilişkileri pekiştirilerek güçlendirilmelidir. Türkiye'deki bütün Kemalistleri selamlıyorum ve onları çok seviyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Makedonya kökenlidir ve bizim için çok önemlidir” diye konuştu.
“YURTTA SULH CİHANDA SULH”
Türkiye'nin emperyalist projelerin hedefinde olduğunu belirten Şule Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye emperyalizme, zorbalığa hiçbir zaman boyun eğmedi. Devrimci gelişmelerde Atatürk hep önder oldu. Türkiye her zaman hedefte oldu ve hala hedefte. Bölgeye ve coğrafyamıza ilişkin birçok emperyalist projeler geliştiriliyor. Bu nedenle de Makedonya ile kardeşlik içinde olmamızı ve güçlü bir birliktelik içinde bulunmamızı engelliyorlar. Eğer birlikte hareket edersek daha büyük güç oluruz. Bu yalnızca Türkiye'nin Batı sınırları için değil Doğu sınırları için de geçerli.”
Türkiye'nin bölünme noktasına geldiğini kaydeden Perinçek, Milli Hükümet’in kurulması gerektiği konusunda uyardı. Perinçek şunları söyledi: “İzlenen yanlış politikalarla sıfır komşu haline getirildik. Bunu düzeltmek çok kolay. “Yurtta sulh cihanda sulh” bizim en önemli ilkelerimizden biri. Önümüzde seçimler var. Türkiye açısından milli bir hükümet kurma ihtiyacı kapıya dayanmıştır. Türkiye bölünme aşamasına getirilmiştir. Bütünlüğü sağlama görevi önümüzdedir. Türk ekonomisi dibe vurmuştur. Ekonomi üretimden koparılmıştır. Ankara'nın yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu seçimle bunun kararı olacaktır. Ortak mücadele çağrınızı heyecanla kabul ediyoruz. 7 Haziran'dan sonra bu dostluğun sesini Ankara'dan duyacaksınız.”
“MAKEDONYA SAVAŞI BİR SİMİLASYONDU”
Todor Petrov: “2001 yılında Amerikalılar bir savaş çıkardılar. Bugün daha iyi anlıyorum ki o savaş Arnavutlarla Makedonlar arasında değil. Müslümanlarla Ortodokslar arasında bir savaş da değildir. Bu bir similasyondu. Kendi şehir devletlerini nasıl kuracaklarının denemesiydi. Parçalamak içindi. Dünyanın en büyük Büyükelçiliği Makedonya'dadır. Tüm dünyayı ve Türkiye'yi dinleyen sistem oradadır. Üç kat yukarıda altı kat aşağıdadır. Yer altındadır ve Kosova'ya doğrudan tünelle bağlıdır. Kosova'ya 30-40 km uzaklıktadır. Aslında şöyle düşünülebilir: Makedonya da Balkan Savaşları sonrasında ayrıldı. Büyük acılar yaşadık. Ama tarihsel gerçekliklerden uzak kalmadan en iyi birleşme yollarını bulmak zorundayız.”