Dr. Rifat Mutlu, basını ziyaret etmeye başladı

"Biz tek doğru seçeneğiz"

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, bir gününü basın mensuplarını ziyarete ayırdı. Mutlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Cumhuriyet Gazetesi, Yeni Asır Gazetesi, Ege Telgraf Gazetesi olmak üzere bir sendikayı ve üç gazeteyi ziyaret etti.  


Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, bir gününü basın mensuplarını ziyarete ayırdı. Mutlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhuriyet Gazetesi, Yeni Asır Gazetesi ve Ege Telgraf Gazetesi olmak üzere dört ayrı kurumu ziyaret etti.  

 


"Basın Vatan Partisi'ni sansürlüyor" 


Ziyaretlerin ilk durağı Türkiye Gazeteciler Sendikası oldu. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner’in sıcak karşılaması ardından Hüner, “Daha önceki görüşmemizde de projelerinizi dinleme imkanı bulmuştum. Üç tane çok önemli sosyal alana yönelik projeleriniz var. Bugüne kadar sizin üzerinde durduğunuz bu projeleri hiçbir adayın dile getirdiğini görmedik, duymadık” diyerek Rifat Mutlu’nun İzmir’de dezavantajlı insanlar için yapacağı çalışmaların önemini vurguladı. Basının bazı kollarının Vatan Partisi’ni sansürlediğini söyleyen Hüner, bu konuyla TGS olarak mücadele ettiklerini de ekledi.  

 


"Deniz, İzmir'e küsmüş" 


Rifat Mutlu’nun en çarpıcı sloganı “İzmir’e Deniz Getireceğiz” de merak konusu oldu. Bunu açıklayan Mutlu, “İzmir’in ulaşımına genel olarak baktığımızda deniz ulaşımının katkısı yüzde 1. Oysa bunun yüzde 10 olması lazım. Körfezde ulaşımın sağlanması lazım, insanların geçimlerini denizden de sağlaması lazım. Yüz yıl önce çok güzel fotoğraflar var, ne güzelmiş o zamanlar. Bizim denizi yine canlandırmamız lazım. Şu anki durum, İzmir, denize küsmüş; deniz de İzmir’e küsmüş. Biz de diyoruz ki İzmir’e deniz getireceğiz” dedi. 

 


"Ayağı yere basan projelerimiz var" 


Mutlu’nun ikinci durağı 6 yıl boyunca karikatürlerini çizdiği Cumhuriyet Gazetesi oldu. Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Dirik’e projelerinden bahseden Mutlu, “Türkiye’deki siyaseti şu anda iki ittifak arasında gösteriyorlar. Biz şu anda üçüncü ve tek doğru seçeneğiz. Aldığımız geri dönüşler de son derece önemli. Bizlere diyorlar ki, ‘Size teşekkür ederiz, bize farklı bir seçenek sunuyorsunuz’. Bu durumda önemli olan halkın ne diyeceğidir. Bazı adayların projeleri çok uçuk. Örneğin Tunç Soyer, Tarım Üniversitesi açacağız diyor. Kendisinin üniversite nasıl açılır bu konuda bilgisi yok sanırım. Ben söyleyeyim; üniversite açmak, Bakanlar Kurulu ile YÖK’ün kararıyla olur. Bizim böyle değil işte, ayağı yere basan, uçuk olmayan projelerimiz var” diyerek Vatan Partisi’nin projelerinin halka gerçekçi bir şekilde hitap ettiğini vurguladı.   
 
 
"CHP-HDP birlikteliği ABD'nin yeni stratejisi" 


Mutlu, son olarak Yeni Asır Haber Müdürü Erhan Gülenç ve Ege Telgraf Yazı İşleri Müdürü Aylin Süphandağlı’yı ziyaret etti. Yeni Asır Gazetesi Haber Müdürü Erhan Gülenç'in HDP'nin İzmir'de CHP'yi desteklemesi konusunda ne düşündüğü sorusuna yanıt olarak Mutlu "Bu konu önce ABD'nin Sesi Radyosu’nda gündeme geldi. HDP İl Başkanı’na şöyle bir soru yönelttiler 'İzmir'de temsil edilmek mi istiyorsunuz?'. Başkan da şöyle bir cevap verdi 'Temsil edilmek değil, İzmir'i birlikte yönetmek istiyoruz' dedi. Bu son derece açık olan bir olay. İzmirimiz için çok kötü ve çok üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Ben şöyle düşünüyorum, Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'de adayı yoktur. HDP'nin İzmir'de adayı vardır. HDP ile böyle bir ittifakı, İzmir hak etmiyor. Atatürk'ün kurduğu partinin bunlarla yan yana gelmesi riyakarlıktan başka bir şey değildir. Türk milleti şunu da çok iyi biliyor ki CHP-HDP birlikteliği, ABD'nin yeni stratejisi. Başka bir şey değildir" dedi. 


Görüşmelerin ardından Mutlu, ‘Mutlu İzmir’ projelerini anlattı.