Doğu Perinçek: "Vatandaş muhalefet değil çözüm istiyor"

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, seçim süreci ve Dörtlü İttifak konusunda değerlendirmelerde bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, seçim süreci ve Dörtlü İttifak konusunda değerlendirmelerde bulundu. Perinçek’in açıklamasından satır başları şöyle:

 

İttifakla ilgili olarak partilerin bunu yapmasını kanunen sağlamak iyi oldu. Vatan Partisi ne dedi? Biz kesinlikle HDP ile bir ittifak yapmayız. HDP, PKK demektir. ABD, HDP-PKK’yı Türkiye’ye dayattığı için şimdi Meclis’e bile girdiler. HDP, PKK’ya lojistik sağlıyor, destek oluyor. HDP’nin vatan bütünlüğüne aykırı bir araç olduğu bütün kanıtlarıyla ortada. İttifaklar iktidar olmak için yapılır. Hükümetlerin önündeki sorun, terörü bitirmek. Bunları ortadan kaldırmak zorundasın. Terörün bitmesi gerek ancak önünüze HDP çıkıyor.

 

Vatan Partisi bu nedenle HDP’li bir ittifakta olamaz. Bunu CHP’ye de belirttim. Milliyetçi, halkçı bir ittifak yapalım dedim. Kılıçdaroğlu da bunu kabul etti, bize de hak verdi. Sonrasında İyi Parti ile görüşme oldu, ben de görüştüm. Fakat Meral Akşener ‘illa ben başkan olacağım’ diye ısrar ediyor. Vatandaşın meselesi partiler birbirine omuz versin Meclis’e girsin değil. Ekonomi kötü durumda, güneyde ABD-İsrail tehditleri var. Bu sorunları çözmek için hükümet projesine ihtiyaç var.

 

 

ABD’DE BÜYÜK TELAŞ VAR

 

ABD’de büyük telaş var; Türkiye Avrasya’ya gidiyor diye. CHP ve İyi Parti’ye ittifakta Vatan Partisi olmayacak diye baskı yapıldı ve bu partiler bu baskılara teslim oldular. Vatandaş çözüm istiyor, çelme takacak muhalefet değil sorun çözecek iktidar istiyor. Ben Kılıçdaroğlu’na bunu her buluşmamda söyledim. Görüşlerinde ikinci turda HDP ile ittifak var. Amerika’nın önde gelen kurum ve kişileri Vatan Partisi’ne saldırıyor. Türkiye, ABD’nin tebeşirle çizdiği sınırlar içinde kalan siyasette faaliyet gösteren partilerle çözüme kavuşamaz. Ekonomisi de düze çıkmaz. Vatan Partisi bu dörtlü ittifakı kurtarmaya çalıştı. Biz Amerika’nın denetiminde bir projeye teslim olmayalım dedik.

 

Olağanüstü zor bir döneme girdik. Doğu Akdeniz’de ABD-İsrail kime karşı tatbikat yapıyor? Önü- müzdeki dönem zorluklarla mücadele yeteneği olanların göreve talip olmasının gerektiği bir dönemdir. Böyle bir dönemde Atatürk gibi olmak zorundayız. Öyle birilerinin itmesiyle, ABD yönlendirmesiyle sorunlar çözülmez.

 

 

ÇÖZÜM: MİLLİ PROGRAM

 

Çözüm belli: Vatan bütünlüğü sağlanacak, terör çözülecek, komşularla işbirliği yapılacak, aydınlanma ve laiklik olacak, Türkiye Avrasya’da konumlanacak. Erdoğan’ın sıcak para dilenme ekonomisi bitti. Vatan Partisi şimdiden üretim ekonomisi için hazırlık yapıyor. İran’da mazot 35 kuruş, Türkiye’de 5.5 TL. Biz tarıma mazotu 2 TL’den verirsek ne olur? Muazzam bir gelişme olur.

 

Büyük bir üretim hamlesi için bu (dün) akşam uçağa binip Çin’e gidiyoruz. Ve size müjdeler yollayacağız. Umutsuzluğa gerek yok Vatan Partisi var. Vatan Paritisi gelecek günlerde haklı çıkacak. Önümüzdeki dönem programı olan partilerle aşılır. Vatan Partisi’nin var; Ermeni soykırımı yalanını bitirdi. FETÖ darbesinde bütün partiler saklandı; belgeleri, görüntüleri var. Vatan Partisi çıktı ‘Bu FETÖ dabresidir, TSK ezecektir’ dedi. Umutluyuz, başaracağız. 9 Mayıs akşamı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adayı olarak seçime girmiş olacak.