Doğu Perinçek: "Türkiye tek kişinin ağzına bakmaz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul İl Başkanlığımızın düzenlediği Barış Yiğit Parti Okulunda konuştu.

Tarih:

‘Türkiye Devleti’nin binlerce yıllık bir birikimi vardır, tek kişinin ağzına bakmayacak bir devlettir. Erdoğan bir zamanlar BOP Eş Başkanı’ydı. Şimdi Amerika ona darbe yapıyor’

 

Vatan Partisi Barış Yiğit Parti Okulu’nun açılışını yapan Genel Başkanıız Doğu Perinçek, “Bizim AKP Hükümeti’ni desteklemek programımız yok” dedi. Perinçek, kendisine yöneltilen ‘AKP-Vatan Partisi yakınlaşmasına’ ilişkin soru üzerine, “Biz kendi programımızın desteklediğini yapıyoruz. AKP bizim düşmanımız değil, rakibimiz” dedi. Perinçek bir örnek de verdi: “Varolan borçlanma sistemiyle ekonomi yürümez. Üretim ekonomisi gerekiyor. Onu Vatan Partisi yapabilir. Komşu ülkelerle işbirliği yapıp üretimi başlatacağız. Dışarıya bağımlı ülke olmayacağız.”

 

Perinçek dün Pendik’te, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapılan eğitimde konuştu.

 

Vatan Partisi’nin amacını “Kemalist Devrimi tamamlamak” biçiminde tanımlayan Perinçek, “Türk Devrimi, 1. Meşrutiyet’le birlikte neredeyse 200 yıllık devam eden bir süreçtir. Ne yazık ki 1945’te Kemalist Devrim’den vazgeçildi” dedi.

 


‘SİLİVRİ DUVARLARI EMPERYALİSTLERE LAZIMDI’

 

Türkiye’nin ‘Küçük Amerikanlaşma’ sürecinin 2014’e kadar sürdüğünü belirten Perinçek, Silivri Hapishanesi’nden kumpas mağdurlarının çıkmasıyla yeni bir sürecin başladığını söyleyerek, “Silivri, Amerika projesi için lazımdı. Ordu, asker, İşçi Partisi yöneticileri etkisiz hale getirilmek istendi ve başarılı olsa Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) başlayacaktı” dedi.

 


‘ABD İLE ESKİSİ GİBİ OLMAZ’

 

Perinçek, Tayyip Erdoğan’ın zamanında ‘BOP Eş Başkanıyım’ sözlerini hatırlatarak, “Türkiye Devleti’nin binlerce yıllık bir birikimi vardır, tek kişinin ağzına bakmayacak bir devlettir. Erdoğan bir zamanlar BOP Eş Başkanı’ydı. Şimdi Amerika ona darbe yapıyor, onu öldürmek istiyor. 2015’te ordunun düşmanı hendeklere gömmesi antiemperyalist mücadeleydi. Şimdi Ergenekon, Balyoz mağdurları serbest bırakıldı. FETÖ’cü Gladyo ve PKK temizleniyor. 15 Temmuz’da yeraltındaki NATO’yu, Kontragerilla’yı gördüler. Bu saatten sonra Amerika’yla işler eskisi gibi olamaz” ifadelerini kullandı.