Doğu Perinçek: Türkiye devrimin eşiğinde

Bodrum’da söyleşide vatandaşlarla bir araya gelen Genel Başkanımız Dr. Perinçek, Vatan Partisi’nin ilk kez ‘devrimin eşiğindeyiz’ dediğini belirtti

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, iş insanı Ethem Sancak'la birlikte önceki gün Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Türkiye'nin Çıkış Yolu" başlıklı söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi. Perinçek, Atlantik sisteminin çöktüğünü ve yeni kurulan dünyada Türkiye’nin öncü konumda olduğunu söyledi.

 

 

TÜRKİYE ZİNCİRLERİNİ KIRIYOR


Daha önce Vatan Partisi’nin hiçbir zaman ‘devrimin eşiğindeyiz’ demediğini vurgulayan Perinçek, “Ama şimdi Vatan Partisi ‘Türkiye bir devrimin eşiğinde’ diyor” dedi. Perinçek şöyle konuştu: “Türkiye Atlantik sistemine sığmıyor. Zincirlerini kırıyor. Bu bir devrim başlangıcı.  Silivri zindanının yıkılması zincirin kırılmasının başlangıcı. Arkasından gelenleri biliyoruz. 2014 yılından bu yana baktığımız zaman Türkiye’nin zincirlerini kırdığını görüyoruz. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi başarısız oldu ve şu anda Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor. Türkiye’nin en büyük hakikati budur. Burada da Vatan Partisi ilk tavrını ortaya koyan ‘Bu bir FETÖ darbesidir, Gladyo darbesidir, Amerika darbesidir. Türk Ordusu bunu ezmelidir’ dedik. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve Başbakanı aradık ve direnin dedik.”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün Rus eğitim yılı açılışında ders verecek. Her yıl farklı dünya liderlerinin katıldığı programda Perinçek 45 dakikalık bir eğitim konuşması yapacak. Rusya Bilgi Derneği’nin düzenlediği “Bilgi Maratonu” toplantısına Perinçek, programındaki yoğunluk nedeniyle video konferans üzerinden bağlanarak hitap edecek. Bodrum’daki ‘Çıkış Yolu’ söyleşisinde toplantıya ilişkin açıklama yapan Perinçek toplantıya ilişkin şunları söyledi: “Geçen sene Rusya Devlet Başkanı Putin orada bir konuşma yaptı. Daha önce dünyada çok önemli liderlerin katıldığı bir toplantı. 1 Eylül’de Ruslar eğitim yıllarını açıyorlar. Eğitim yıllarını açarken de böyle bir ders yapıyorlar. Derse ‘Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor.’ diyerek başlayacağım.” Etkinliğe Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ve çok sayıda devlet yöneticisi katılacak.

 


‘BU SİSTEM BİTMİŞTİR’


“Türkiye’nin dört bir yanında 113 Üretim Devrimi kurultayı yaptık. Bu kurultaylarda en çok yükselen ses ‘Bu sistem bitmiştir’ oldu. Bunu biz topluma söylemedik, Ankara Polatlı’da bir köye, Mardin Kızıltepe’de bir köye gidiyoruz… Herkes bu sistem bitmiştir diyor. Çünkü bu sistem öyle bir noktaya geldi ki neredeyse milletin karnını doyurmakta zorlanıyor. Bugün Türkiye’de açlık yok ama ekonomik perişanlığı herkes görüyor. Bunu hükümet de kabul ediyor. Ama çözüm var. NATO’da, Amerika’da, Avrupa’da mazot, doğalgaz yok, komşularımızda var. Ne mutlu ki, ne kadar şanslıyız ki komşularımız enerji üretiyor.”

 

 

SİSTEMİN MERKEZLERİNDEN TÜRKİYE’YE İSYAN GELECEK


“En son maliye bakanımızın yaptığı açıklamada ‘Biz Rusya ile ilişkileri yaptırım çerçevesinde yürüteceğiz’ diyor. O zaman ilişki mi kaldı? Ondan önce de sistemin içindeyiz diyor. Sistemin içindeysen tır şoförünün, taksicinin deposuna benzini koyamayacaksın, doğalgazı halkına vermeyeceksin. Bakın Avrupa veremiyor. Sistemin merkezlerinden Türkiye’ye dalga dalga isyan gelecek. Dolar saltanatı çöktü. Bunun yanında ABD’nin askeri gücünü dengeleyen büyük güçler çıktı. Rusya, Çin, Türkiye. Türkiye’nin askeri gücünü kimse küçümsemesin. Kendi nüfusunun, kendi gücünün ve imkânlarının çok ötesinde çok büyük bir askeri güç. Dolayısıyla Amerika’nın askeri açından dünyaya hükümdar olduğu o günler geride kaldı. Yeni bir dünyanın oluşmasının uluslararası koşulları doğdu. Hem de Türkiye’nin o yeni dünyaya öncülük etmesinin koşulları oluştu. Bu nedenle önümüzdeki seçimler tarihi öneme sahip.”

 


VATAN PARTİSİ’NİN GELİŞTİRDİĞİ YÖNTEMLERLE ZORLUKLARI AŞACAKLAR


Vatan Partisi önderlerinden Ethem Sancak hükümeti Türkiye’nin bağımsızlığından yana tutum almaya çağırdı. Sancak, Vatan Partisi’nin Türk-Rus iş insanlarını buluşturacağı toplantıların amacını anlattı: “Rusya’nın başlattığı emperyalizmi geriletme ve Asya’yı koruma savaşında bütün Batı ve özellikle Atlantik temel hedef olarak ilk elden Rusya’yı çökertme planını açıkladılar. Bu planda ana hedef Türkiye, İran, Rusya ve Çin. Bunu da Ukrayna cephesinde başlattılar. Bu kavga bir taraftan silahlı çatışmalarla devam ederken diğer taraftan da Rusya’yı yalnızlaştırmak için ambargo uyguladılar fakat mazlum milletler bu ambargoyu tanımadı. Bunlardan en önemlisi de Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen bu ambargoları tanımaması oldu. Bu içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmak için de büyük bir fırsattır. Bir taraftan biz mazlum Asya milletlerinin mihenk taşı olurken Rusya’ya da nefes borusu oluyoruz. Bunun için Vatan Partisi de kolları sıvamıştı. Her zaman olduğu gibi öncülüğünü üstlendi. Eylül’ün 26’sında İstanbul’da, 29’unda da Antalya’da kapsamlı bir ‘Altın fırsatları değerlendirme toplantısı yapacağız. Rus ve Türk işadamlarını aynı masada buluşturacağız. Amerika bu sürece uyandı. Aleni bir şekilde işadamlarımıza tehditler yollamaya başladı. Bzim işadamlarımız ve hükümetimiz bu konuda yüz ağartıcı bir tutum izlemiyor. Bu tehdidi sessiz bir şekilde geçiştirebileceklerini zannediyorlar. Türk iş dünyası bu süreci aşacak. Örgütlerinin de ötesine geçerek Vatan Partisi’nin geliştirdiği yöntemlerle bir araya gelecekler ve bu zorlukları aşacaklar.” 

 


PERİNÇEK’İN KONUŞMASINI ÇARPITTILAR


Bazı medya kuruluşları Doğu Perinçek’in Hz. Muhammed hakkındaki sözlerinin bir kısmını keserek algı yaratmaya çalıştılar. Perinçek’in, konuşması şu şekilde: “En yoksul, en kenar yerlerden başlayarak bütün partilerden insanlar Vatan Partisi’ne geliyor. Vatan Partisi yalnızca Millet ve Cumhur ittifakı içinde bir yere hapsolmuş değildir. Vatan Partisi, büyük çözümün partisi. Nasıl Hz. Muhammed Mekke’de tebliğde bulunduğunda 1 yılda 40 kişiyi buldu.  Hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hazreti Muhammed’den daha ileri bir noktadayız (Esprili bir dille). Biz tarihin zafer vaat ettiği bir kuvvetiz. Hz. Muhammed'in, Washingtonların, Cromwelllerin, Robespierrelerin, Goethelerin, Bismarckların, Maoların, Leninlerin arkasında toplananlar zafere ulaştı. Çünkü onların zamanı gelmişti. Şimdi de bizim zamanımız geldi."

 

Özgür Bursalı, çarpıtma haberlere ilişkin özetle şu açıklamayı yaptı: "Hz. Muhammed, bedevi toplumunun uygarlığa geçişine öncülük etti. Peygamberimizin, o büyük devrimcinin çevresinde ilk başta çok az insan vardı. Başına koyun işkembesi geçirdiler. Ancak o çözüm büyük güçleri topladı, kurduğu devlet, ticaret uygarlığının ve çağdaş dünyanın merkezi oldu.

 

“Aynı yerde Atatürk’ten de örnek veriliyor. Bandırma Vapuru'nda bir avuç insan vardı. Öncüler tarihsel gelişime uygun konumlanırsa hedeflerine ulaşır. Tarihin zafer vaat ettiği kuvvet kadar büyük bir kuvvet yoktur. Genel Başkanımız Sn. Doğu Perinçek bu gerçeği anlatmıştır.   “Vatan Partisi'ni hedef alanların kitabında Muhammed'ül Emin'in dürüstlüğü yok. Hz.Muhammed'in sofradan yarı aç kalkan yaşamı yok. İslamiyetin erdemlerinden nasiplerini almamışlardır. Türkiye'nin en çıkarcı, en gözü doymaz kesimleri kendisini Hz. Muhammed hayranı olarak pazarlıyor. Ancak bunların devri bitmiştir, sistemleri çökmüştür."