Doğu Perinçek'ten Ömer Çelik'e yanıt

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Hz. Muhammed sözleri ile ilgili çarpıtmaya katılan Ömer Çelik'e yanıt verdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Hz. Muhammed ile ilgili sözlerinin birçok medya kuruluşunda çarpıtılmasının ardından, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklama yaptı.

 

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Perinçek'in Hz. Muhammed hakkında söylediklerinin çarpıtılmasına katılarak şöyle konuştu:

 

"Baştan aşağı yanlış bir söz. Bir siyasi partinin kendisini Hazreti Peygamber'in tebliğiyle mukayese etmesi kadar mantıksız, akıl dışı bir şey söz konusu olamaz. Şu parti veya bu parti değil. Kişilerden, partilerden bahsetmiyoruz. Bir siyasi parti kendi faaliyetini Peygamber Efendimiz'in tebliğiyle yarıştırma gibi bir tutum içine giriyorsa bu haddini bilmezliktir. Ya da herhangi birisinin siyasi alanla dini alanı mukayese biçimi haline getirmesi başlı başına mantık kırılmasıdır."

 
 

"KİMSE DOĞRU ANLATILANI YANLIŞ TEFSİR EDEREK BİR ŞEY KAZANAMAZ"


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medya hesabından yanıt verdi:

 

"Dün bana Diyanetten bir yetkili telefon etti. Dedi ki; “Bizim ne anlattığımız değil nasıl anlaşıldığı önemlidir. Yanlış anlaşıldıysa hata bendedir.” Ben de dedim ki; “Biz dürüst insanların anlayacağı gibi anlatıyoruz. Namuslu insanlar benim dediğimi bir türlü anlar.”

 

Ne dedim konuşmamda? Hz. Muhammed, Atatürk, büyük davaların önderleriydi. Onlar çok az sayıda insanla mücadeye başladılar, sonra çoğaldılar. Vatan Partisi de bu yoldan gidecek. Bunu başka nasıl anlayabilirsiniz? Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz.

 

Haklı bir dava çok az insanla başlar, sonra milyonları peşinden sürükler. Bu, Hz. Muhammed’e bir övgü. Korkacak bir şey yok. Hz. Muhammed'in örnek gösterilmesi, onu sevenler tarafından ancak alkışlanır. Burada bir tebliğ-siyaset kıyaslaması yok, anlayana tarih dersi var."