Doğu Perinçek'ten irtica açıklaması

"Türkiye'de kimse laikliği kaldıramaz"

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarında yapılan değişiklik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Haber Global kanalında Buket Güler’in sunduğu ‘Mesele’ programına konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “irtica” tartışmalarına ilişkin görüşlerini aktardı.

 

 

“TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ BİR TEMİZLİK YAPILIYOR”

 

30 bin irtica mensubunun Türk Ordusu’ndan temizlenerek, Türk tarihinde görülmemiş bir temizlik yapıldığını hatırlatan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye tarihinde böyle bir şey var mı? Yalnız onlar değil DEAŞ temizleniyor, Furkan Vakfı gibi Adnan Oktar gibi Süleymancılar gibi birtakım cemaatler ve tarikatlar hakkında soruşturma açılıyor. Temizlik yapılırken bu temizliğe karşı olanlar ve FETÖ’nün dostları; F tipi ceza evlerinin kapılarına gidip özgürlük diye bağıranlar, Ankara’dan İstanbul’a FETÖ ve PKK’yı hapislerden çıkarmak için yürüyenlerdir. Kılıçdaroğlu, devletin içinden, FETÖ ve PKK’dan dolayı tasvip edilmiş 104 bin rakamında söyleyerek bunları biz kurtaracağız diyor. Şimdi bunlar kalkmışlar irticaya karşı güya tavır alıyorlar. Daha 3 gün önce harp okulu talebeleri Atatürk’ün numarası okunduğunda ayağa kalkıp “içimizde” diye haykırdılar.

 

 

“TÜRK HUKUKUNA UYGUN HALE GETİRİLİYOR”

 

Türk hukukunda irticai faaliyet diye bir kavramın olmadığını söyleyen Perinçek, “Türk hukukunda şöyle bir kavram var, terör örgütleri ile bağlantılı olmak. Terör örgütleri kim; FETÖ, DEAŞ. Şimdi “irticai faaliyet” diye her türlü yoruma açık olan bir kavramı kaldırıyorlar. Bunu da irticai faaliyetle mücadele eden, irticanın canını okuyan, hapislere tıkan bir yönetim yapıyor. Terör örgütleri ile bağlantılı iltisak diye tarif ettiğiniz zaman hiçbir tartışmaya yer olmaz. Kaldı ki o yönetmelik, o maddeden ibaret değil. Oraya gelen insanlar vatansever. Türk askerinde, Mustafa Kemal’in askerinde bulunması gereken ahlak, karakter, felsefe onlarda var. Onlarla ilgili maddeler de var.” ifadelerini kullandı.

 

 

“LAİKLİĞİ KİMSE KALDIRAMAZ”

 

Türkiye’den laikliğin kaldırılamayacağını vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı ” Biden raporunda olduğu gibi Amerika gelir CHP, İyi Parti ve HDP’yi kullanarak Türkiye’yi işgal eder, Ankara’yı ele geçirirse laikliği kaldırır. Onun dışında Türkiye’de kimse laikliği kaldıramaz.” dedi.

 

 

“İRTİCANIN MERKEZİ AMERİKA’DIR”

 

Bu konuda muhalefetin de FETÖ dostlarından geldiğinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Perinçek, “FETÖ’yü hapislerden kurtarmak isteyenler şimdi irticai faaliyet diyor. Ben bir hukukçu olarak söylüyorum irticai faaliyet diye hukuki kavram yok! Amerika dünyadaki irticanın merkezidir, irticanın ağasıdır. Bu bir irtica tarifidir. Başkası bunu başka türlü tarif eder ama kanunlarda böyle bir kavram yok. Kanunlardaki kavram yeni yönetmeliğe getirildiği gibidir, terör örgütleri ile bağlantılıdır son derece isabetli bir kavramdır. Bir yönetmeliğe memurların alımı, subayların alımı ile bir madde koyduğunuz zaman onun somut karşılığı olması lazım. Hukukta yoksa herkesin yorumuna açık bir kavram koyamazsınız.” diye konuştu.