Doğu Perinçek: "Söz veriyoruz, Atatürk devrimlerini tamamlayacağız!"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Merkez Binası’nın açılış kokteylinde konuştu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Merkez Binası’nın açılış kokteylinde konuştu. Aralarında yargı, bürokrasi ve siyasi parti temsilcilerinden birçok ismin katıldığı kokteylde, Doğu Perinçek, gündeme ve Türkiye’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasından kesitler:

 

“Bugün bir bina açmamaktayız. 21.yüzyıl Türkiye’sini inşa edeceğimiz karargahı açmaktayız. Burası bir mücadele karargahı ve bunun temellerini atanlarda, Belgrad Ormanlarında Namık Kemallerdir. Hikayemiz oradan başlamaktadır. Geleneklerimiz, tecrübelerimiz, birikimlerimiz arkasında, tıbbiyenin bodrumlarında kurulan İttihat ve Terakki’den, Sivas Lisesi’nde toplanan Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’ne, oradan Türkiye İşçi Partisi’ne, Türkiye İşçi Köylü Partisi’nden günümüze uzanan, 200 yıllık bir mücadele pratiğini barındırmaktadır. Türkiye bu 200 yıllık harmanı kaldırmak üzeredir. Bugün, karamsarlık çok yanlıştır. Türkiye bu koşullardan büyük bir kararla çıkacaktır.”

 

 

‘TÜRKİYE’MİZE SÖZ VERİYORUZ. ATATÜRK DEVRİMLERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ’

 

"Türkiye’nin kadroları, bizim kadrolarımızdır. Türkiye birkaç yıl içinde büyük bir kararla, büyük bir çözümle bu karanlıktan kurtulacaktır. Türkiye, 3 yıl içinde Atatürk Devrimleri rotasına girecektir. Türkiye’mize söz veriyoruz. Atatürk Devrimlerini tamamlayacağız.”

 

 

‘MİLLETİMİZİ ÖNCÜSÜZ, ÖNDERSİZ BIRAKMAYACAĞIZ’

 

“Öncü parti meselesi çok önemlidir. Onun için Namık Kemallere, İttihak Terakkileri, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne göndermede bulunduk. Türkiye istiklal adına, Hürriyet adına, çağdaşlık adına, ne yaptıysa o öncülerin önderliğinde Türk Milleti ile yaptı. Milletimizi öncüsüz, öndersiz bırakmayacağız."


 
‘TÜRKİYE BİR FIRSAT DÖNEMİNE GİRMİŞTİR’

 

“Türkiye’nin önünde karanlıklar yok. Türkiye bir fırsat dönemine girmiştir. Zorluklara işaret ediliyor. Doğrudur, zorluklar vardır, çetin dönemin içindeyiz ama bu koşullardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkacağız.”

 

 

‘ASYA, BÜYÜK YÜKSELİŞİ BELİRLEME KITASIDIR’

 

“Namık Kemaller, Mustafa Kemaller ve bizler, bu yakın tarihimize baktığımızda, bu çetin koşulları biz devrimle çözdük. Türk Milleti olarak, Asya devrimlerinde öncü konumumuz var. 19.yy. sonlarında, 1900’lü yılların başına, bakın şimdi yine, Asya, insanlığın geleceğini ve büyük yükselişi belirleme kıtasıdır, iklimidir.”

 

 

‘GELECEĞİN ATATÜRKÇÜ TÜRKİYE’SİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

 

"Adanmışların, partisiyiz. Fedakarların partisiyiz. Fedailerin partisiyiz. Şu gördüğünüz binada harç, suyla karılmamıştır. Ter ile karılmıştır. Hepinizin burada katkısı var. Emeği var. Onu çok iyi biliyoruz. Hepiniz birer tuğla koyarak, bu binayı inşa ettik. Geleceğin Atatürkçü Türkiyesini yine tuğla tuğla, emekle terle, hep birlikte inşa edeceğiz."