Doğu Perinçek: Önümüzdeki süreçte Vatan Partisi hükümet mevzilerinde olacak

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi

Tarih:

Yeni seçim kanunu değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Vatan Partisi olarak baraj tartışmasına girmiyoruz. Vatan Partisi'nin önümüzdeki süreçte hükümet mevzilerinde olacağını göreceğiz. Hazine yardımına da karşıyız." dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi. Perinçek’in değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

 

 

S-400'LER UKRAYNA'YA VERİLECEK İDDİASI PSİKOLOJİK SAVAŞ


Türkiye’nin S-400’leri Ukrayna’ya verecek iddiası: Türkiye’yi iyi tanımayanlar bunlara kanabilir. Türk devletinin başında kim olursa olsun hiç kimse bunu yapmaz. Bunlar Rusya ile Türkiye’nin arasını açmak için ABD’nin psikolojik savaşı. 

 

Reuters gibi anlı şanlı haber ajansları da bu tür karalama, fesat kampanyalarına alet oluyorlar. Hangi merkezlere bağlı oldukları da ortaya çıkıyor.

 

 

ABD YANLISI MEDYANIN KONUMU


ABD’nin medya üzerindeki kontrolü hükümetler üzerindeki kontrolün çok ötesinde. Kendi doğalarında o var. Tartışma programlarına bakıyoruz oralarda da sürekli NATO’nun ve ABD’nin yanında propagandayla karşı karşıyayız.

 

Hükümetin politikasında bocalamalar ve yalpalamalar var. Biz eşit mesafedeyiz dediğiniz zaman bu sonuç itibariyle Türkiye’nin güvenliğinden yana bir tavır almıyor. 

 

Türkiye’nin güvenliği NATO’nun doğuya doğru genişlemesini istemez.

 

Gerçeklerle ilgisi olmayan, emperyalizmin yanında bir medya görüyoruz.

 

Ama AK Parti medyasında emperyalizme tutum alan yazarlar var.

 

 

ZELENSKİ ASKERİ OLARAK ÇIKMAZA GİRDİ


Hükümetin yaptırımlara katılmayan, hava sahasını kapatmayan tavırları var. Medya hükümetin ötesinde ABD ve NATO’nun yanında.

 

Rusya’nın NATO’nun doğuya doğru genişlemesi bizim için ciddi bir tehdittir. Bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz, silah kullanacağız kararlılığı var.

 

Askeri olarak çıkmaza girdiler, Zelenski’nin ayakta kalma şansı azaldı. Zelenski teslim olursa anlaşma çıkar.

 

Rusya’nın orta bir yerde anlaşması mümkün değil. Zelenski Kırım’ı ve Donetsk’i tanımaya hazırız dedi.

 

Yaptırımlar Rus ekonomisi üzerinde olumsuz etki yapar ama gittikçe bu Batı ekonomisini vuran bir özellik kazanacak. Çünkü Rusya’nın arkasında Çin Halk Cumhuriyeti var. Hindistan var. BM oylamalarında çekimser oy veren ülkelere baktığımız zaman dünya ekonomisinde esasa büyük güç olan, üreten ülkeler. Büyük kıta Asya tamamen onların kıtası. Rusya’ya yaptırım ABD’ye ve ona iştirak edenlere yaptırıma dönüşüyor. Akrebin kendisini sokmasına benziyor.

 

Bu sahte sosyalistler NATO'nun yanındalar. Amerikan emperyalizmine ve NATO'ya karşı tavrı olanlar Putin'i suçlamaz.

 

Devrimcilik ve sosyalistlikle, sırf buna dayanarak NATO'ya karşı duramazsın.

 

Emperyalizmin insan ezen sistemine karşı insan odaklı yeni bir dünya kuruluyor

 

Hükümetin Batı'ya karşı gerçekçi olmayan bir iyimserliği var.

 

Hükümetin Ukrayna'da yanlışları var ama o yanlışlar tasfiye sürecinde. Vatan Partisi olarak o yanlışları tasfiye etmeyi kolaylaştıracak siyasetler üretmemiz lazım. 

 

 

FURKAN VAKFI GİBİ KURUMLAR ORTAÇAĞ KALINTISI


Furkan Vakfı gibi kurumlar Türkiye'ye yakışmıyor. Çağdaş toplumla en ufak bir ilgisi yok. Ortaçağdan kalan gruplar. Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. Furkan Vakfı'ymış, FETÖ'ymüş, Adnan Oktar'mış bunlar Türkiye'nin geleceğinde yok. Atatürk bunları tasfiye etti. O yüzden Atatürk düşmanı, o yüzden Doğu Perinçek düşmanı, o yüzden Tayyip Erdoğan düşmanı.

 

Furkan Vakfı üyesi özgür olamaz. Türkiye'nin yarınında bunların yeri yok. Biz burada polisin yanındayız. Ben de şuna şaşıyorum: Güya çağdaşlık taslayan örgütler Furkan Vakfı'nın, FETÖ'nün, PKK'nın müdafi. CHP'nin neresi çağdaş? Furkan Vakfı ve FETÖ'yle, PKK'yla berabersin. Türk milletinin düşmanı, Ortaçağcı güçlerle birlikte hareket ediyor. 

 

 

SEÇİM YASASI TARTIŞMALARI


Millet İttifakı Vatan Partisi'ne ittifak teklifi yapmaz. Biz konumumuzu söyleyelim: Biz Biden tayfasıyla Türkiye hükümetini devirme ve Biden'in kaos planlarına karşı en önde mücadele edeceğiz. 15 Temmuz'da ve ondan önce FETÖ'yle mücadelede en önde ve en etkindik. Biden tayfasıyla, FETÖ ve PKK'yla yan yana gelme ihtimalimiz sıfır.  Vatan Partisi olarak baraj tartışmasına girmiyoruz. Vatan Partisi'nin önümüzdeki süreçte hükümet mevzilerinde olacağını göreceğiz. Hazine yardımına da karşıyız. Bir parti 500 milyon lira alıyor, Vatan Partisi almıyor. Hazine yardımı kalkmalı. Bütün partiler halkta yarattıkları kuvvetle mali kaynaklarını inşa etmeli. Millet İttifakı'nın Türkiye'nin geleceğinde yeri yok.

 

 

DOKTOR TARTIŞMASI


Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet var. Kamuoyu da sağlık çalışanlarından yana. Haklı ve doğru bir konum var. Ama doktorluk yalnızca röntgen çekmek, ateşine bakmak değil. Doktorluk en insancıl, insanlarla doğrudan ilişki kuran bir meslek. Sağlık personeline, şefkat, özen bu kültürü vermemiz lazım. 1980'lerden sonra yaşadığımız bencillik bu kültürü ortadan kaldırdı. Tıp fakülteleri, Cumhuriyet'in Türk hekimi kültürünü de öğretmeli. Devlet hizmetinde insan odaklı çalışan yetiştirmek çok önemli. Hekimlerimizin de böyle bir meselesi olduğu kanısındayım. Önüne gelen sonuçta insan. Acıları, ızdırapları var. Bunları anlamak, tanımak ona şefkatle eğilmek bu kültürü vermemiz lazım. Toplumun bütün kesimlerinde sarsılmalar oldu. Batı sisteminde şiddet, bencillik, diğer insanlara karşı kayıtsızlık. Hekimlerimiz de bu kültürden etkileniyor. Hep hastalar haksızdır diye bakmamak lazım. Toplumumuzun bütününe sevgi, dayanışma, kardeşlik, başkasını düşünme bunu aşılamamız lazım.