Doğu Perinçek: NATO tehdidine her cephede tutarlı tavır

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği tartışmalarını değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dün İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınması tartışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında Türkiye'nin, ABD ve onun aygıtı NATO'nun hedefinde olduğunu vurgulayan Perinçek, “Zayıf gördükleri ilk anda Türkiye'nin tepesine çullanacaklarını çok iyi bilelim ve NATO'ya tavır alalım, tutarlı olalım. Bu toplantısının esas anlamı budur; Her cephede NATO'ya karşı tutarlı tavır.” dedi.

 

Perinçek'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

 

“Hepimizin bildiği gibi sayın Cumhurbaşkanımız dün, Türkiye'ye gelmeyi arzulayan İsveç'ten, Finlandiya'dan siyasi yöneticilere 'Zahmet etmeyin, yorulmayın, bizim fikrimizi değiştirmeniz mümkün değil' diye son derece olumlu ve Türkiye'nin ihtiyacını yanıtlayan bir cevap vermiş oldu.

 

Fakat hepimizin bildiği gibi yine Ak Parti içerisinde birtakım pazarlıkçılar var. Bu pazarlıkçılar bir tarihte SETA'da toplanmışlardı. O SETA'yı bir vuruşta dağıttık. Şimdi dağıldıkları yerlerde bu SETA'cılar yine o pazarlık tavrını sürdürüyor. Neyin pazarlığını yapacaksınız? Türkiye'nin güvenliğinin, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün pazarlığı olur mu? NATO ile pazarlık olur mu?

 

 

HER CEPHEDE KARARLI TAVIR


“Tabii bunlar bir bezirgan tecrübesi içerisinden geliyorlar. Her şeyi böyle at pazarlığındaymış gibi halledeceğini sanıyorlar. Oysa Türkiye-NATO ilişkileri, Türkiye-Amerika ilişkileri çok açık ve bellidir. O meşhur haritada ne var? Daha Dedeağaç'tan başlıyor. Ondan sonra Kavala, daha sonra Selanik, Larisa, Filipovic ve aşağıda Girit'in kuzeyi, Kıbrıs'ın güneyi, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve Türkiye'nin çevresi, NATO-Amerika üsleri ile dolu. Karadeniz'de de öyle. Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan'da... Siz o üsleri pazarlıklarla kaldırabiliyor musunuz? Hangi pazarlıkla Türkiye'ye yönelik namluları kaldırabileceksiniz? Doğu Akdeniz'de yıllardan beri ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs, Türkiye'ye yönelik meşhur intikam tatbikatlarını yapıyorlar. O donanmalar nereyi tehdit ediyor? Türkiye'yi. Hangi pazarlıkla bu tehditleri ortadan kaldırıyorsunuz?

 
 

Türkiye'nin ilk zaafında ve Türkiye'yi ilk zayıf gördükleri anda Türkiye'nin tepesine çullanacaklarını çok iyi bilelim ve NATO'ya tavır alalım, tutarlı olalım. Bu basın toplantısının esas anlamı budur; Her cephede NATO'ya karşı tutarlı tavır...

 

“Türkiye'nin şu pazarlık fikrinden vazgeçmesi lazım. NATO'nun ister doğuya, ister kuzeye, kutuplara, ister güneye, ister batıya, ne tarafa olursa olsun, genişlemesi Türkiye üzerindeki tehditleri ağırlaştırır. NATO, ABD'nin bir aletidir. Elindeki aygıttır.

 

 

ABD'NİN VAZGEÇMEYECEĞİ MERKEZİ HEDEF: İKİNCİ İSRAİL


“Amerika Birleşik Devletleri'nin, Batı Asya planlarında sözde Kürdistan'ın, aslında İkinci İsrail Devleti'nin kurulması merkezi hedeftir. ABD'nin herhangi bir şekilde pazarlıkla bu amacından vazgeçmesi mümkün değildir. Ama Türkiye'nin kendini düzeltmesi, NATO konusunda, ABD konusunda, stratejik bir tavrın içine girmesi mümkündür ve bu olacaktır.

 

“Önümüzdeki dönem Vatan Partisi hükümette anahtar parti olarak yer alacak. Türkiye bir seçime gidiyor. Büyük bir karara gidiyor. Orada Vatan Partisi anahtar parti olarak yer alacaktır ve Türkiye-Amerika, Türkiye-NATO ilişkileri de Türkiye'nin güvenliğine, toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına, egemenliğine ve üretim devrimi programına göre yeniden düzenlenecektir.

 

“En önemli hakikati şimdi hatırlatmayı faydalı görüyorum; Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri, FETÖ generalleri bulunuyor. 15-16 Temmuz 2016 gecesi NATO'nun gladyosu Ankara'yı ele geçirmek için o silahlı darbeyi arkalarında Amerika ve İsrail'in desteğiyle yapmaya kalkıştılar. Bunun sonucunda NATO generallerinin bir kısmı öldürüldü, bir kısmı da hapse tıkıldı. NATO ve Amerika ile aramızdaki ilişkileri en güzel anlatan olay budur. İşte Türkiye gerçeği budur. Onun için pazarlıkla Amerika'yı bazı şeylere razı etmek, vermek, almak, bunlar politika değildir. Bunlar aynı zamanda Türkiye halkının bilincini karartmaktır. Türkiye halkında zaten bir kararlılık var. Bakın bütün anketlerde Türk milleti yüzde 80-90 NATO'nun ve Amerika'nın Türkiye'ye yönelik bir numaralı tehdit olduğunu tespit ediyor. Dünyada bugün Amerika ve NATO'ya karşı en kararlı, en başı dik halk Türkiye halkıdır, Türk Milleti'dir.

 

“Bu pazarlıkçılar aynı zamanda, Ak Parti hükümetini de belaya sokan ve devrilmesi planlarına hizmet eden konumdadırlar. Bunu tespit etmek lazım. Doğru tavır Vatan Partisi'nin tavrıdır. NATO'ya karşı her cephede, doğuda, batıda, güneyde, kuzeyde kararlı tavır, tutarlı tavır, en temel meseledir. Tutarlılık diyoruz.

 

 

'DOĞRU POLİTİKA NATO'DAN AYRILMAK'


“NATO'nun tehdidi aynı zamanda Karadeniz'den de geliyor. Yani Rusya-Ukrayna cephesinden geliyor. NATO'nun Ukrayna'yı da içine alarak Rusya'ya doğru yönelttiği tehdit, aynı zamanda Türkiye'ye yönelik tehdittir. Sayın Cumhurbaşkanımız'dan Ukrayna cephesinde de net, açık, kararlı bir tavır bekliyoruz. 'Zekenskiy de benim dostum, Putin de benim dostum. Bu ikisi arasında denge politikası izleyeceğiz.' Hayır, izleyemezsiniz. 15-16 Temmuz gecesi denge politikası izleyebilir miydiniz? Türkiye'nin denge politikası izleme şansı yok, silahlar çekilmiş. Amerika ve NATO Türkiye'ye silahını çekmiş, silah çekildikten sonra üzerimize FETÖ'yü PKK'yı sürdükten sonra bütün o üsleri, onları korumak için yerleştirdikten sonra denge politikası yoktur, pazarlık politikası yoktur. Doğru olan politika NATO'dan Türkiye'nin ayrılmasıdır.

 

 

'NATO GLADYOSUNU EZEN TEK ÜLKEYİZ'


“Vatan Partisi 54 yıldır 'NATO'dan çıkalım' programını savunuyor. Tabii ki NATO'dan çıkacağız. NATO sonuç itibarıyla ABD'nin üyeleri kontrol örgütüdür. Bu gerçeğin en çok pratiğini gördüğümüz ülke de Türkiye'dir. İşte gördük, 1971 Darbesi. Kim yaptı? NATO'nun gladyosu yaptı. 1980 darbesi? NATO'nun generalleri yaptı. Türkiye, NATO'nun gladyosunu silahla ezmiş olan tek ülkedir.”