Doğu Perinçek: Millet İttifakı bölünmeye devam edecek

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Haber Global'de Saynur Tezel'in sunduğu Kayıt Altında programına konuk oldu

Tarih:

Programda Dağlık Karabağ Savaşı'nda kazanılan zafere ilişkin konuşan Perinçek, "Azerbaycan ordusu kahraman bir ordudur, onu küçümsemeyi yanlış buluyorum. Bugün zafer kazanmış bir ordu var. Rusya ve Türkiye'nin tavırları da dengeleri etkiledi. Orada Azerbaycan-Rusya-Türkiye beraberliğinde bir model oluştu. Bu model çok önemli bir kazanım, bunu Doğu Akdeniz'e taşımamız gerekiyor." dedi.

 

 

'ZAFERE İLERLERKEN GÖZYAŞI DÖKÜLMEZ'


"TSK'ya strateji öğretmeyi bırakalım, ordumuzun cesaretini ve kahramanlığını konuşalım. Milletin moralini bozan, gözyaşlarına odaklı televizyon programlar izliyoruz.Zafere ilerlerken gözyaşı dökmek, şüpheler yaymak anlamlı olmuyor. Atatürk'e ve milli mücadele tarihine bakarsak orada gözyaşı ve ağlama yok. Orada başarıya ve zafere odaklanmış bir komutan tavrı var. Hatta Atatürk 'Size ölmeyi emrediyorum' diyor. Gözyaşı dökmeyi emretmiyor."

 

 

'İSTANBUL KANALI' TARTIŞMASI


Perinçek, İstanbul Kanalı projesinin yanlış bir politika olduğunu belirterek, "Şu anda İstanbul'a tahsis edilmiş bir kuruş kaynak yok. Kanal İstanbul yabancı bir kavram, onun yerine İstanbul Kanalı denilmeli. İstanbul Kanalı yanlış. Çevre, savunma, güvenlik her anlamda yanlış. Yapılan araştırmalar yeni bir yol açmayı gerektirmiyor. Neresinden bakarsak İstanbul Kanalı projesi yanlış ve olmayacak. Yapılan hesaplar bunu gösteriyor. Ekonomi, tarım, güvenlik, savunma, çevre neresinden bakarsak bakalım yanlış bir proje. Ben bunun yapılacağına ihtimal vermiyorum. Türkiye'nin gerçekleri ve ihtiyaçları herkesi ikna eder. Siz Türkiye'nin çıkarına olmayan ve sonuçları kestirilemeyecek bir projeyi kolay kolay dayatamazsınız." şeklinde konuştu.

 

Türkiye'nin geleceğinin Üretim Devrimi'nin gerçekleştirilmesinde olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek,

 

"Kamu iktisadi Teşebbüsleri yeniden yapılandırılmalı. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu söyledi. 1980'lerden beri Türkiye'ye bunu anlatıyoruz. AK Parti ile başlamadı bu serbest piyasa düzeni. Turgut Özal döneminde başladı. Üretime yönelik siyasetlere yönelmeye mecburuz. Önümüzdeki politikalar bu eksende şekillenecektir." ifadelerini kullandı.

 

 

'VATAN PARTİSİ, TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEK İÇİN KURULMUŞ BİR PARTİDİR'

 

Vatan Partisi'nin Cumhur ittifakı içerisinde yer alıp almadığı ile ilgili soruya ise Perinçek, "Biz kesinlike Cumhur İttifakı'nın bir parçası değiliz. Ama biz AK Parti ve MHP ile ABD emperyalizmine karşı Türkiye'nin cephesindeyiz. Türkiye'nin bağımsızlığını savunuyoruz. Biz siyasetlerin körü körüne destekçisi olmayız. Biz Üretim Devrimi programı açısından program ve stratejide anlaşırız, ancak o zaman yönetimin bir parçası oluruz. Vatan Partisi Türkiye'yi yönetmek için kurulmuş bir partidir. Atlantik sistemine karşı Vatan Partisi'nin zamanı gelmiştir. Bunu yakın zamanda göreceğiz. Türk milletine ve Türkiye'nin dinamik güçlerine güveniyorum." sözleriyle yanıt verdi.

 

 

'MİLLET İTTİFAKI BÖLÜNMEYE DEVAM EDECEK'


Son zamanlarda CHP ve İYİ Parti'deki istifalarla gündeme gelen "Millet ittifakında bölünme" iddialarına ilişkin ise Doğu Perinçek, "Türkiye’nin önünde yaşadığı sürece bakalım. 2014 yılından beri ABD merkezli örgütlere karşı ikinci kurtuluş savaşına girişilmiştir. Millet ittifakında bunalım kaçınılmaz. CHP ve İYİ Parti’den ayrılanlara bakalım. İkisinden ayrılanlar da partilerinin Atatürk ilkelerinden kopmasından ve HDP/PKK ile beraber olunmasından şikayetçi. Millet ittifakı içinde yanlış mevzilenme var. Biden tayfası bölünmeye mecburdur. RAND raporu gibi birçok raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı muhalefetle devirmek ve sözde Kürdistan’ı kurma hayalleri var. Biz herhangi bir ittifakın içinde onun programını yapmadan olmayız. Cumhur ittifakı bugün ikinci istiklal savaşında mevzileniyor. Bunun içerisinde Karabağ’daki zafer, 15 Temmuz’da ABD Gladyosunun tasfiye edilmesi, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı gibi harekatlarla Amerikan politikalarının yerle bir edilmesi var. Millet ittifakı da bölünmeye devam edecektir. Nasıl ki Yunan ordusu İzmir’e çıktığında İstanbul hükümeti bölündüyse, Atlantik sisteminin planlarına uyanlar bölünür." değerlendirmesinde bulundu.