Doğu Perinçek: "Mevzisi Vatan Olmayan Mücadeleyi Kazanamaz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul Maltepe'de Aydınlık Gazetesi okurlarıyla bir araya geldi.

Tarih:

Aydınlık okurları dün Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve Aydınlık Gazetesi yazarı Rıza Zelyut konuşmalarında referandum sürecinde birlik çağrısı yaptı. Katılımcılar İzmir Marşı ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganlarıyla salonu inletti.


Aydınlık okurlarıyla buluşan Doğu Perinçek yaptığı konuşmada referandumda sandıktan ‘hayır’ çıkacak dedi ve şöyle devam etti: “Dünya’yı öküzün boynunda sananlarla, Dünya’nın Güneş’in etrafında döndüğünü bilenler arasında 60 gün sürecek bir mücadele başlıyor. Bu mücadele Nisan sonrasında devam edecek. Anayasa metni için AYM’ye başvurarak iptalini isteyeceğiz diyen partilere sesleniyorum, AYM’ye gitmeyelim. Bu metni önümüze getirenleri milletin oylarıyla sandıklarda mahkum edelim. Sandıktan ‘hayır’ çıkacak. Bu özgüvenle sandıklara gidelim. Kitleyi doğru belirleyelim. Hedef ‘hayır’ın kazanması. Bunun için AKP ve MHP seçmenine sesleneceğiz.

 


MEVZİSİ VATAN OLMAYAN MÜCADELEYİ KAZANAMAZ


Atatürk İstiklal Savaşı’nda herkesi kucaklamıştı. Ön yargılarımızdan kurtulacağız. Devletin ve milletin güçleri terörün temizlenmesi için birleşmeli. Bu birleşmeyi sağlayacak olan devletin aklıdır. Halkoylamasında önceliğimiz milletin ihtiyacı olan vatan temasına hizmet etmektir. Önce vatan diyerek sesleneceğiz. Çeşitli bildiriler yayınlıyorlar. Bu bildirilerin çoğunda vatan, Mehmetçik, millet vurgusu yapılmıyor. Mevzisi vatan olmayanlar bu mücadeleyi kazanamaz. Vatan demeyenin sesi halka ulaşamaz. Vatan Partisi dışında, AKP’ye karşı mücadele edenlerde bir yenilgi ruhu var. Bu gerçekçi değil. Göreceksiniz önümüzdeki seçim Erdoğan kazanmayacak. Tarihin Vatan Partisi’ne ‘Gel ülkeyi yönet’ deneceği bir döneme giriyoruz. Önce vatan diyerek, teröre karşı mücadele ederek bu millet ‘hayır’da birleşecek. Atatürk hepimizden çalışma, emek ve zafer bekliyor.”

 

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5