Doğu Perinçek, Mavi Vatan Konferansında konuştu

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği Mavi Vatan Konferansında çözümü anlattı

Tarih:

Türkiye Gençlik Birliği, gerçekleştirdiği Youtube canlı yayını ile Mavi Vatan İçin çözümü konuştu.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) başlattığı “Rotamız Mavi Vatan” kampanyası kapsamında “Mavi Vatan İçin Çözüm Konferansı” gerçekleştirdi.

 

Türkiye Gençlik Birliği, “Rotamız Mavi Vatan” kampanyası kapsamında Youtube özel yayını ile “Mavi Vatan İçin Çözüm Konferansı” düzenledi. 13 Aralık Pazar günü saat 14.00’te düzenlenen konferans Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Anayasa Mahkemesi Emekli Başkanvekili Osman Paksüt ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü’nün katılımıyla geçekleştirildi.

 

Çeşitli sosyal medya platformlarından canlı yayınlanan konferansı 10 bini aşkın kişi takip etti. Konferansta Akdeniz, Karadeniz ve Adalar denizindeki gelişmeler, Türkiye'nin Mavi Vatan'daki geleceği, Avrupa Devletlerinin Doğu Akdeniz'deki Türkiye düşmanı faaliyetleri konuşuldu.

 

 

Türk Gençliğinin Mevzisi Mavi Vatan’dır

 

Konuşmasına bugün Mavi Vatan’da yürüyen mücadelenin Türkiye’nin bağımsızlık savaşının ön cephesi olduğu vurgusuyla başlayan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer “Mavi Vatan yenilgisi FETÖ’nün hapislerden çıkma umududur, PKK’nın Mehmetçiğin namlularından kurtulma umududur, HDP’nin meclisten Türkiye’yi bölme umududur. Türk Devletinin ve Türk Milletinin Mavi Vatan’da zaferden başka seçeneği yoktur. İşte bugün o zaferin yöntemlerini ve çözümlerini arayacağız. İşte Türkiye’nin ve Türk gençliğinin mevzisi burasıdır” dedi.

 

 

Doğu Akdeniz’de Çözüm için: Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek konuşmasında Türkiye’ye yönelen tehditlerin yalnızca Doğu Akdeniz’den gelmediğini, bütünsel bir cepheden geldiğini vurgulayarak Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planını anlattı.

 

Doğu Akdeniz’deki sorunların ABD’ye karşı oluşturulacak ittifaklarla ve bütünsel stratejilerle çözülebileceğini vurgulayan Perinçek “Dört maddelik bütünsel bir programla denge sağlayabiliriz. Biz buna Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı diyoruz. İlk olarak KKTC’nin tanınması en merkezi olay. Uluslararası diğer güçleri de yanımıza almamız için hayati önemde. İkinci olarak Abhazya’nın tanınması. Üçüncü olarak Karabağ üzerindeki Ermeni işgaline son verilmesi için Türkiye ve Rusya’nın birlikte hareket etmesi önemliydi. Bu sorun büyük oranda çözüldü. Dördüncü olarak Türkiye’nin, Kırım’ın Rusya toprağı olduğunun kabul etmesi ABD’ye karşı bir cephe oluşturulması açısından çok önemli.” dedi.

 

 

Mavi Vatan’da Çözüm: Bölgesel İşbirliği

 

Bu dört maddelik programın oluşturduğu programın son başarısının Kafkaslarda Ermeni işgalinin bitmesiyle sahnelendiğini söyleyen Perinçek Mavi Vatan için çözümün Türkiye, Rusya ve İran eksenine Suriye, Irak, Lübnan, Azerbaycan’ın eklendiği bir bölge ittifakından geçtiğini vurguladı.