Doğu Perinçek, Kore etkinliğinde konuştu

"Kim İl Sung'un vasiyetini yerine getirdik"

Tarih:

KDHC kurucu lideri Kim İl Sung’un yaş günü için düzenlenen etkinliğe mesaj gönderen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Kim İl Sung iki ülke arasında diplomatik ilişki kurma isteğini iletti. 27 Haziran 2001'de diplomatik ilişkileri kurulmasını sağladık” dedi.

 

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti kurucu lideri Kim İl Sung’un yaş günü Kore’de ulusal gün olarak 'Güneş Günü' adıyla kutlanıyor. 2022 yılı Kim Jong İl’in 80'nci ve Kim İl Sung’un 110'ncu yaş gününe tekabül ediyor. Bu sebeple dünyanın her yerinden Kore’yle dayanışma içerisinde olan insanlar kutlamalara katkı sunuyor. Küresel salgın sebebiyle bu katkılar bu yıl dijital platforma yüklenerek sergileniyor.

 

Organizasyonu yapan Paektu Dağı'nın Büyük Kişilerine Övgü Uluslararası Festivali Düzenleme Kurulu (OCIFPGPP). Bu kurulda dünya genelinden insan bulunuyor. Eş başkanları arasında Nijerya İlerici Halk Partisi Genel Başkanı Damian Ogbonna, Meksika Halkın Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Jesus Antonio Carlos Hernandez ile beraber Avustralya, Rusya, Mısır, Japonya’daki dostluk derneklerinin temsilcileri de bulunuyor. 

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, şubat ayında Kim Jong İl’in yaş günü vesilesiyle düzenlenen Parlayan Yıldız Günü için yapılan açılış toplantısında Onur Konuğu olarak davetliydi. İnsanlığın Ebedi Güneşi: Kim İl Sung başlığıyla dün yapılan açılış toplantısında da öyle. Ev sahibinin yönlendirici konuşmaları ve düzenleme komitesinin Kim Jong Un’a iletilmek üzere kaleme aldığı mektubun okunması dışında sadece Jesus Antonio Carlos Hernandez’e ve Dr. Doğu Perinçek’e söz verildi. Ayrıca Perinçek'in dijital platforma yüklenmesi için gönderdiği video mesaja da platformda en üst sıradan yer verildi. Toplantıda Nepal, Pakistan, Birleşik Krallık, Danimarka, Sırbistan, Avustralya, İspanya, Meksika, Mısır, İtalya, Almanya ve Türkiye’nin Kore Dostluk Derneklerinden temsilciler vardı.

 

 

'O ÖLMEMİŞTİR’


Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in Kore İşçi Partisi’ne ve Kore halkına mesajı şöyleydi:

 

“Türkiye Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek olarak, Kore İşçi Partisi’ni ve Kore Halkını Türkiye’den sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz.

 

Sayın Kim İl Sung Kore Devrimi’nin büyük lideridir, aynı zamanda dünya devrimine ve insanlığa çok büyük hizmetlerde bulunmuş büyük bir devrimci önderdir.

 

Kim İl Sung sayesinde yoksul Kore halkı bir devrim yaparak emperyalizmin zincirlerini kırdı, Ortaçağ bağımlılıklarına son verdi ve sosyalist Kore’yi inşa yolunda büyük adımlar attı.

 

Kore’nin emperyalizme karşı 1950’lerdeki savaşı bir destandır. Bu destanın önderi Sayın Kim İl Sung’dur. O, zorluklara karşı mücadelede dünya halklarına bir destan bırakmıştır.

 

Sayın Kim İl Sung o yoksul Kore halkını refah düzeyine çıkartmış, aynı zamanda kültür ve spor alanlarında büyük başarılar kazanmıştı. Her Koreliyi bir sporcu yaptı, her Koreliden bir sanatçı üretti. Sayın Kim İl Sung’un insanlığa yaptığı hizmetler unutulmaz.

 

Büyük Devrimci Önder Kim İl Sung ile 17 Şubat 1993 günü buluşma şerefine nail oldum. Kendisiyle önce partiler arası görüşme yaptık. Arkasından da birlikte yemek yedik. Onunla dört saat birlikte oldum. O dört saatte ne kadar zeki, ne kadar dirayetli ve aynı zamanda ne kadar insancıl bir lider olduğunu ve dehasını gördüm.

 

İlk başta yaptığımız partiler arası görüşmede 90 dakikaya yakın hiç önündeki kağıtlara bakmadan fikirlerini anlattı. İki parti arasında kendisi çok iyi bilgilendirilmişti ve onun seksenin üzerindeki yaşta zekasının pırıl pırıl işlediğini bizzat gördüm. Birlikte yemek yedik ve o yemekte Kore Savaşı’ndan bizi çok duygulandıran anılarını aktardı.

 

17 Şubat 1993 günü yaptığımız görüşmede Sayın Kim İl Sung, Türkiye ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişki kurma isteğini sıcak duygularla ifade etti. Bu konuda yoğun çalışmalar yürüttük ve en sonunda Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer ile görüşerek 27 Haziran 2001 günü diplomatik ilişkilerin kurulmasını sağladık. Böylece Sayın Kim İl Sung’un vasiyetini yerine getirmiş olduk.

 

Pyongyang’da onun doğduğu, ailesinin yaşadığı evi-kulübeyi de ziyaret ettim. Yoksul ailenin içinden çıkan büyük dehada aynı zamanda yoksulluğun yaratıcı, itici gücünü gördüm.

 

Kore halkı ve dünya halkları ve Türkiye halkı Kim İl Sung’un o büyük devrimci başarılarını hiçbir zaman unutmayacaktır.

 

Kore halkına bin yaşa diyoruz ve Büyük Önder Kim İl Sung’a bin yaşa diyoruz. O ölmemiştir, onun hatırası her zaman bizlere kuvvet verecektir, esin verecektir. Sizleri tekrar Türkiye’den saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”