Doğu Perinçek: Kılıçdaroğlu'nun tutumu, Damat Feritlerin tutumu

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun Yunanistan hakkında yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Vatan Partisi lideri, "Kılıçdaroğlu'nun tutumu, Damat Feritlerin tutumu." ifadelerini kullandı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamaya değinen Perinçek, "Kılıçdaroğlu'nun açıklaması utanç verici. Kılıçdaroğlu'nun tutumu, Damat Feritlerin tutumu." ifadelerini kullandı.

 

Damat Feritlerin bile bu kadar ingiliz yanlısı olmadığını belirten Vatan Partisi lideri, "İzmir belediye başkanı 'İstiklal Savaşında işbirliği yaptılar' diyor. İşte bu Damat Feritlerin tutumu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumu. Damat Feritler bu kadar İngiliz yanlısı değildi. Kalbi, yüreği Türkiye ile birlikte atmıyor." dedi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında iki ülke askeri birlikleri arasında yoğun çatışmalar başladı.

 

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında ise "Ermenistan'ın tertibinde 50 Azerbaycan askerinin şehit olduğu" aktarıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyanise , çatışmalarda 49 Ermeni askerinin öldüğünü açıkladı.

 

 

"KAFKASLARDA BİR MODEL OLUŞMUŞTUR"


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sosyal medya hesabı üzerinen yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi:

 

Azerbaycan'ın yanındayız. Kafkaslar'da bir model oluşmuştur. Türkiye, Rusya, Azerbaycan işbirliği Karabağ'ı kurtardığı gibi önümüzdeki dönemde de Kafkasya'da barışın anahtarıdır. Ermenistan aklı varsa ABD denetimine teslim olmaz. Türk-Rus eksenli Kafkas barışı içinde yer alır.