Doğu Perinçek’in Kasım Süleymani değerlendirmesi İran medyasında konuşuldu

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in Kasım Süleymani değerlendirmesi İran medyasında ana gündem oldu

Tarih:

Birleşmiş Milletler’in Kasım Süleymani suikastı için hazırladığı raporda ABD’yi keyfi cinayetle ilgili suçlaması üzerine İran medyası, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile röportaj yaptı. Perinçek’in Süleymani’ye sahip çıkan ve ABD’ye meydan okuyan röportajı, İran’ın çok sayıda resmi ve yarı resmi basın - yayın kuruluşlarında servis edildi. Röportajın videosu da İran’ın en büyük sosyal paylaşım ağı olan Telegram kanallarında en çok konuşulan video oldu. Perinçek’in tespitleri İran basını ve sosyal medyasında şu ifadelerle paylaşıldı: “Konuyu değerlendiren saygın Türk siyasetçi, Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetini Amerikan cinayeti olarak tanımladı. Perinçek, ABD’nin bilinen bütün hukuk kurallarını çiğneyerek cinayeti işlediğini ve Süleymani’nin İslam dünyası ile birlikte bütün insanlığın şehidi olduğunu vurguladı.”

 

Birleşmiş Milletler’in (BM) insan hakları uzmanları, ABD'nin geçen ocak ayı başında silahlı insansız hava aracıyla suikast düzenlediği İran’ın Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’yle ilgili rapor yayımladı. BM raporunda bu suikastın “keyfi cinayet” olduğu ilan edildi. Rapor, ABD’nin çıkarları doğrudan tehdit edilmemesine rağmen bu cinayeti işlediğini ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ihlal ettiğini saptadı. İran’ın Jamnews haber sitesi, konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le röportaj yaptı. Röportaj hızla İran medyasında resmi ve yarı resmi kuruluşları tarafından paylaşıldı. Tasnim haber ajansı, YJN (Genç Gazeteciler Birliği), Tabnak, Mashregh News, Etemadonline.com, Emrooz News ve Khabarban.com’da servis edilen haberin videosu aynı zamanda İran’ın en büyük sosyal paylaşım ağı olan Telegram kanallarında gündemi belirledi. Kısa sürede üzerinde en çok konuşulan video haline geldi. Perinçek röportajı, söz konusu medya organlarında şu ifadelerle verildi: “Konuyu değerlendiren saygın Türk siyasetçi, Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetini Amerikan cinayeti olarak tanımladı.”

 

 

“SÜLEYMANİ HEPİMİZİN ŞEHİDİ “

 

Perinçek’in Süleymani’nin yalnızca İran’ın değil emperyalizme direnen bütün insanlığın şehidi olduğu yönündeki sözleri de öne çıkarıldı: “Perinçek, Korgeneral Süleymani’nin bütün İslam dünyası ile birlikte bütün insanlığın şehidi olduğunu vurguladığı değerlendirmesinde, ABD’nin bilinen bütün hukuk kurallarını çiğneyerek cinayeti işlediğine ve bu cinayeti üstlendiğine dikkat çekti.”

 

 

SUİKASTIN ARKASINDAKİ EMPERYALİZM VE SİYONİZMLE MÜCADELE

 

Röportajın devamında Vatan Partisi Genel Başkanı’nın şu tespitleri vurgulandı: “Korgeneral Süleymani, bölgede Siyonizm ve emperyalizm ile mücadelede çok önemli bir isimdi. Vatanlarımızı, ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı müdafaa edeceğiz. Emperyalizm ve siyonizmden beslenen teröristleri bölgemizden temizleyeceğiz. Bu şekilde Kasım Süleymani’nin de geride bıraktığı değerleri koruyacağız.”

 

 

TELEGRAM İRAN’DA MİLYONLARA ULAŞIYOR

 

Telegram, İran sosyal medyasında çok ciddi bir etkiye sahip. Buradaki haber ajanslarının kanallarından paylaşılan röportaj videosu, milyonun üzerinde takipçilerin olduğu kanallarda izlendi. İran Devrim Muhafızlarına bağlı kanalların bulunduğu bu mecrada önemli kanalların hepsi Perinçek’in konuşmasını paylaştı.