Doğu Perinçek’in Hong Kong değerlendirmesi Çin Devlet Televizyonunda

CCTV, Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in Hong Kong olaylarıyla ilgili değerlendirmesini yayınladı

Tarih:

CCTV, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Hong Kong olaylarıyla ilgili ayrılıkçı kışkırtmaların arkasındaki ABD'ye dikkat çeken sözlerini yayınladı. Doğu Perinçek, “Emperyalizmin bu tür tertiplerine karşı mücadele etmek Çin'in hakkıdır. Çin devletinin Hong Kong'da gösterdiği istikrarı korumaya yönelik kararlılığını Türkiye'den sonuna kadar destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Çin’e “bir devlet iki sistem” olarak bağlı olan Hong Kong’ta ayrılıkçı sokak eylemlerinin ABD tarafından kışkırtılması dünya gündeminde tartışılıyor. Çin devlet televizyonu CCTV, Hong Kong’taki gelişmelerin Türkiye’den nasıl görüldüğüne dair Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile röportaj yaptı. Röportaj dün CCTV haber bülteninde yayınlandı. Doğu Perinçek, ABD’nin Çin’i, Hong Kong üzerinden bölmek için uğraştığını belirtti, Pekin yönetiminin toprak bütünlüğü için gösterdiği çabayı desteklediklerini kaydetti:

 

 

ÇİN’İN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEK 

 

"Çin'in kendi ülkesinde huzuru, barışı sağlamak, Çin'in toprak bütünlüğünü korumak ve emperyalizmin bu tür tertiplerine karşı mücadele etmek Çin'in hakkıdır. Çin hükümeti, ülkesinde istikrarı korumaya son derece kararlı. Bu çok önemli. Çin devletinin Xi Jinping önderliğinde Hong Kong'da gösterdiği istikrarı korumaya yönelik kararlılığını biz de Türkiye'den sonuna kadar destekliyoruz."

 

 

AMERİKAN VE İNGİLİZ BAYRAKLI AYRILIKÇILIK

 

Çin yönetimi Hong Kong’da kamu düzenini sağlamak için yasal düzenlemeler yaparken, ABD yönetimi elindeki medya gücü ve çeşitli araçlarıyla olayları tırmandırmaya çalışıyor. Uzun süredir devam eden ABD destekli eylemlerde ayrılıkçılar tarafından Amerikan ve İngiliz bayrakları taşınıyor. Çin yönetimi ise olaylar karşısında devlet otoritesini güçlendirmeye yönelik adımlar atıyor.