Doğu Perinçek'in Darya Dugina mesajı

"Türkiye-Rusya dostluğuna suikast"

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, Moskova'da aracına yerleştirilen patlayıcıyla katledilen, Türkiye dostu Darya Dugina'nın ardından bir mesaj yayınladı. Mesaj aşağıdadır.

 

“Bu saldırı doğrudan doğruya Türkiye Rusya dostluğuna ve iki ülkenin iş birliği sürecine karşı bir suikasttır. Hedef Türkiye’dir. Hedef Rusya’dır. Hedef aynı zamanda Türkiye’nin Suriye’yle iş birliği süreci başta olmak üzere bölge ülkelerinin ABD emperyalizmine karşı gelişen iradesi ve eylemleridir.

 

Darya Dugina, Rusya için de Türkiye için de eşi bulunmayan, yeri doldurulamayacak büyük bir kayıptır. Eşsiz nitelikleri ve parlak birikimiyle, büyük bir Türkiye dostuydu. Aynı zamanda Rus Devletinin çekirdeğinde olan, gelecekte de Rusya’nın önemli konumlarında yer alabilecek, Rusya’nın ve dünyanın sayılı entelektüellerindendi.

 

Darya Dugina’nın, babası ve değerli dostumuz Aleksandr Dugin’le birlikte, Türkiye Rusya dostluğu ve işbirliği için emekleri ve katkıları büyüktür. Son olarak, 28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Partimiz adına Ethem Sancak, Şule Perinçek ve Mehmet Perinçek’in Moskova’ya yaptığı ziyarette Darya Dugina da heyetimizle birlikte olmuştu. Bütün ilişkilerinde Türkiye’yi çok etkili ve kararlı bir şekilde savunduğunu yakından biliyoruz.

 

Dugin ailesi, Vatan Partisi’nin de eşsiz dostlarıdır.

 

Vatan Partisi ve Türk milleti Darya Dugina’yı unutmayacak.

 

Darya Dugina’nın adı, Türkiye Rusya dostluğunun sarsılmaz geleceğinde ve insancıl, kamucu, paylaşmacı yeni dünyanın burçlarında, en seçkin yerini alacaktır.”