Doğu Perinçek: "Genç Türkler yeniden tarih sahnesinde"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Gençlik Meclisinde konuştu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Türkiye Gençlik Birliğinin düzenlediği (2 Nisan 2017) Gençlik Meclisinde konuştu. Perinçek konuşmasında şunları söyledi:

 

Vatan bütünlüğünün fedaileri, cumhuriyetimizin muhafızları, Mustafa Kemal Atatürk gençliği sizlere yürekten sevgiler! Sizleri kutluyoruz. Üniversitelerimizi, yüksekokullarımızı gençlik mekanlarını, vatan bütünlüğünün Cumhuriyet'in Türk milletinin Atatürk devrimciliğinin kaleleri haline getirdiniz. O üniversitelerde birkaç yıl öncesini hatırlayalım, bölücü terör örgütleri, 'padişahım çok yaşa' diyen zihniyet cirit atıyordu. Sizler Türkiye'nin geleceğine, yarınlarına el koydunuz ve Türkiyemizi kurtarmaya, yüksekokullarımızdan üniversitelerimizden başladınız. Sizleri yürekten kutluyoruz. TGB'nin bu büyük başarısı yarınların da habercisidir. Gençlik tarih yazmaya başlamıştır ve tarih yapacaktır. Biraz evvel değerli genel başkan arkadaşımız Çağdaş Cengiz'in de ifade ettiği gibi Türk milleti ve onun geçliği yeniden tarih yapacağı günlerin eşiğindedir. Ben 68 gençlik hareketinin genel başkanı olarak siz 2018'lerin tarihini yapacak gençleri buradan selamlıyorum, yolunuz açık olsun diyorum. Bütün millet sizle beraberdir. Siz, milletimizin umudusunuz, sizi büyük başarılar beklemektedir. Size çok güveniyoruz. 50 yıl evvelin, 68 üniversite hareketleri, 6. Filo'ya karşı mücadeleleri, demokratik üniversite mücadelelerini yürüten arkadaşınız olarak, sizler 50 yıl önceki biz '68 kuşağı'ndan çok daha cesur, çok daha kararlı, çok daha imanlı, çok daha ümit dolusunuz. Size çok güveniyoruz. Genç Türkler, Türkiye'nin en büyük markası. Şimdi o Genç Türkler yeniden sahnededir. TGB tarih sahnesindedir. Genç Türk payitahtın ayakları altında böcek gibi ezilmez, başı dimdik durur. Genç Türk'e hiçbir padişah, "padişahım çok yaşa" dedirtememiştir. Genç Türk ayaktadır. 1980'lerden bu yana küresel bir saldırıyla karşı karşıyayız. Bu saldırı Türk milletini, cumhuriyetimizi, halkçılığımızı, devletçiliğimizi, kamuculuğumuzu en başta gençliğimizi hedefe alıyordu.

 

Türkiyemizi bitirmek için gençlerimizi bireyci, çıkarcı yapmak istediler. Arkadaşının sırtına basarak, çelme takarak yükselmesini istediler küresel efendiler… Ama başaramadılar. İşte başaramadıklarını bu salonda, bu kararlılığınızla bu iradenizde görüyoruz. Bu küresel saldırı sizin 'hayır' itirazınızda bir kayaya çarptı ve geri döndü.

Şimdi Türkiye bu küresel saldırının bir devamıyla karşı karşıya. Küresellerin bizim gibi mazlumlar dünyasına dayattığı "başkanlık sistemleri", başkanlar olacak, Amerika'dan düğmeye basıldığında hareket eden kuklalar olacak. Mazlum milletlerin çarşıları perişan edilecek… Buradan hep birlikte o küresel sistemin hepimize dayattığı cumhurbaşkanlığı sistemine 'Hayır' diyoruz. Bu bir saray anayasasıdır. Bu dayatma Türkiye'ye, milletin kabul edebileceği bir dayatma değil. Özeti nedir? Bir atanmışlar sistemi getirmek istiyorlar. Yani Cumhurbaşkanı ekibini kuracak, bürokratlardan teknokratlardan, sarayın etrafında kendisine biat eden tabii olan dudağının ucundan çıkacak sözcükler önünde takla atacak... O hükümet güçsüz hükümet olur, o hükümet Meclis'e dayanmayacak. O hükümet gereğinde meclis tarafından düşürülemeyecek. Bu Türkiye'ye yönelen, meclisi devredışı bırakan atanmışlar sistemine buradan Ankara'dan gençliğin sesiyle hayır diyoruz.

 

Bugün bu sistemi milletimize dayatanlar ve milletin hakimiyetini devre dışı bırakmak isteyenlerin sonu gelmiştir. AKP'nin tek başına Türkiye'yi yönetme devrinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Türkiye'nin önünde büyük sorunlar var.

 

Türkiye sınır içinde, sınır dışında, ABD'nin 'kara gücüm' dediği terör örgütlerini hendeklere görmüştür ve bu büyük mücadele devam edecektir. Bu koşullarda ve bu koşulların ciddi ekonomik bunalımlarla yürüdüğünü ele alırsak, borçlanma batağında çırpından bir Türkiye'de yaşadığımızı ele alırsak Milli Seferberlik ve ekonomi sorununu çözecek bir programa ihtiyaç var...


16 Nisan'da 'hayır' diyen Türk milleti Türkiye'yi bu bataklıktan çıkartacak ve bir Milli Seferberlik Hükümeti'nin önünü açacaktır... Size sonuna kadar güveniyoruz. Siz Türkiye'nin onurusunuz, umudusunuz, yarınısınız. Türk milletine sadakatte tereddüt etmeyecek, gereğinde bu milletin bağımsızlığı için halkçılık için kamu ekonomisi için kamuculuk için elele vermek için karşılaştığımız sorunları milletin gücüyle ve elele çözmek için geleceğe kararlılıkla ve güvenle yürüyoruz.