Doğu Perinçek: "Ekonomik depremin çözümü promterde yok"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gazete ve televizyon temsilcileriyle önceki gün akşam yemeğinde buluştu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gazete ve televizyon temsilcileriyle önceki gün akşam yemeğinde buluştu. Yemekte cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili görüşlerini açıklayan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek şu mesajları verdi:

 

 

TARIMI DESTEKLEYEREK AYAĞA KALKARIZ

 

“Önümüzde çok büyük ekonomik zorluklar var. Bunun yanında Doğu Akdeniz ve Ege’den gelen tehditler var. Türkiye bu olağanüstü dönemde prompterden yönetilmez. Bilgiyle, birikimle, cesaretle, kararlılıkla yönetilir. Ekonomik depremden çıkışın cevabı prompterde yok. Amerika Doğu Akdeniz’den gelip namluyu dayadığında prompterde cevap yok. Vatan Partisi’nde olağanüstü koşulların nasıl aşılacağına dair cevapları var.

 

Türkiye ittifak birikimini mutlaka harekete geçirmelidir. Batı Asya ve dünyadaki ittifak potansiyelini değerlendirmeliyiz. Bu zor dönemden Çin, Rusya, İran dostluğunu sağlayarak, Almanya ve bazı Avrupa ülkelerini de yanımıza alarak çıkarız. Üretim ekonomisine geçerek, gümrükleri yeniden dikerek, para çıkışını kontrol altına alarak, tarımı destekleyerek ülkemizi ayağa kaldırırız.

 

 

‘ZORLUKLAR, DOĞRU SİYASETLE YENİLİR’

 

Türkiye’yi yönetenlerin Suriye’ye atılan füzeleri alkışlaması güven vermiyor. Suriye ile işbirliği sadece Suriye ile işbirliği değildir. Rusya, Çin, İran, Irak’la işbirliğidir. Esad’a katil diyerek bölgede yaşanan sorunları çözemeyiz.

 

siyasetle yener. Biz Silivri duvarlarını yıktık. 15 temmuz gecesi darbe girişimini göğüsledik. Hükümetin susarken televizyonlara çıktık, darbeye karşı direndik. Hükümet üyelerini arayarak ‘Bu darbe Türk Ordusu tarafından ezilecektir’ dedik. Ermeni soykırımı yalanını tek başına yerle bir ettik. Bizi engellemek isteyenler oldu ama yolumuza devam ettik. Türkiye’nin en etkili partisiyiz. Biz Ergenekon destanındaki demirciyiz.

 

 

ÇİN’DEN 300 MİLYAR DOLAR

 

Vatan Partisi Çin’den Türkiye’ye 300-400 milyar dolar kaynak sağlayabilir. Çin’in Türkiye’ye yatırım yapmasını sağlayarak hem ithalatımızı azaltır, hem de bütün bölgeye ihracat yapacak bir sanayi kurarız. Paylaşarak gelişme çizgisi izleriz. Aydınlanma ve laiklik Türkiye’nin ihtiyacıdır. Bu Çin, Rusya ve İran’la ittifak için de gereklidir. İran da laik bir Türkiye’den yanadır.

 

 

İTTİFAKLAR

 

CHP-İyi Parti-Vatan Partisi ittifak kurarsa, iktidar olur. Biz Meclis’e girmek için ittifak istemiyoruz. Hükümet olmak için ittifaktan yanayız. Atatürk gibi bir yönetim kurarız. Ortak payda ve programı olmayan ittifaklar hiçbir sorunu çözemez. Türkiye’nin önündeki çözüm milliyetçi, halkçı bir çözümdür. Ekonomide de güvenlikte de çözüm budur.

 

 

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Önerimi sundum. Kabul etti. Diğerlerini ikna edin benim desteklediğimi söyleyebilirsiniz dedi. Cumhurbaşkanı artık Hükümet baş- kanı. Buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Kimim kazanacağı belli değil. Ama kimin kaybedeceği bellidir. HDP ile birlikte olan hükümet olamaz. Türkiye bu süreçten devrimle çıkacak. Türkiye 2 yıl içinde “Altı Ok” rotası- na girecek.”