Doğu Perinçek'e Antalya'da büyük ilgi

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, 27-28 Kasım tarihlerinde Antalya’nın üreticileri ile bir araya geldi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı, 27 Kasım’da Döşemealtında düzenlenen “Bademağacı Üretim Devrimi Kurultayı”nda, 28 Kasım’da ise Kepez’de düzenlenen “Türkiye’nin Çıkış Konferansı”nda üreticiler ile buluştu sorunları dinledi ve Vatan Partisi’nin çözümlerini anlatı.

 

Antalya’da 2 gün süren ve yoğun ilgi ile geçen etkinliklerin ardından Vatan Partisi’ne üye olanlara rozetlerini Doğu Perinçek taktı. 

 

Vatan Partisi Lideri etkinlikler sonunda vatandaşlarla sohbet ettikten sonra kitaplarını da imzaladı.

 

 

“ZORLUKLAR BİR DEVRİMİN GÖSTERGESİDİR”

 

27 Kasım günü yapılan ‘Bademağacı Üretim Devrimi Kurultayı’n açılış konuşmasını Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü yaptı. 

 

Üsküplü, "Türkiye'miz zor dönemlerden geçmekte, bir yandan vatan mücadelesi verirken, bir yandan ekonomik sorunlar ile baş etmeye çalışmaktadır. Bademağacı halkı da bu mücadelenin en öndeki neferleridir. Genel başkanımız il il geziyor. Trakya'dan Egeye, Doğu ve Güneydoğu olmak üzere her yere gidiyor. Üretim devrimi diyoruz. Zorluklar var fakat bu zorluklar bir devrimin göstergesidir. Sırtımızı Toroslara dayadık ve sapasağlamız." dedi. 

 

 

“SİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

 

Kurultay'da konuşan Bademağacı Köyü Muhtarı Salih Oktay; “Biz çiftçiyiz. Mazot ve gübre bizim en büyük sorunumuz. Artık son raddemize dayandı. Sizden çözüm bekliyoruz.” dedi.

 

Kurultaya katılan Burdur eski Milletvekili Kazım Üstüner, Somali'yi örnek verdi. Üstüner, Somalinin 1970'li yıllarda Afrika kıtasının et ihtiyacının yüzde 70'inin karşılayan bir güce sahip olduğunu belirterek; “Somali'de ne zaman ki, dünya bankası politikaları işlenmeye başladı, korsanlığın ve çalmanın başkenti haline geldi. Bunu anlatmamın sebebi, Türkiye'de de aynı oyun oynandığını düşünmemdendir.” dedi.

 

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Antalya Başkanı İlhan Ayhan, gençlerimizin tarım yapmaya daha çok yönlendirmek gerektiğini, ama tam destek alamadıklarını belirtti. Bakanlığın planlı çalışması olmadan hiçbir şekilde ilerlemeyeceklerini belirten Ayhan şunları söyledi; “Son günlerde, artık bıçak kemiğe dayandı. Borcunu ödeyemiyoruz, bir önceki gün aldığımız gübrenin fiyatının sabah ne olacağını merak ederek güne başlar hale geldik. Teknolojiyi üretirsin fakat gıda üretimi yapmadığımız takdirde vatandaşı asla mutlu edemezsin. Enerji ve gıda fiyatlarının yüksek olmasından herkes şikayet ediyor. Artık köyümüzde kimse kalmadı. Şehirlerde de yaşamak kolay değil. Tabii para kazanamayan bir üretici de artık hayatına üretici olarak devam edemiyor. Planlama olmadan tarımın gelişmesi asla mümkün değildir. Üreticiye teşvik etmezsen üretici azalırsa dışa bağımlılığımız daha da fazla artacaktır. Biz genç insanlar yetiştireceksek, bilim adamları yetiştireceksek, üretici de yetiştirmemiz gerekmektedir."

“ÜRETİCİ MİLLETİN EFENDİSİDİR SİSTEMİ GELECEK”

 

Kurultayda konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bu sistem yerine “Üretici milletin efendisidir" sistemini getireceklerini belirtti. Bu ekonomik programın 1980'de geldiğini, getirenlerin, üreticiyi memleketin sırtında kambur olarak gördüğünü belirtti. Bugün Türkiye’nin büyük bir kararın eşiğine geldiğini belirten Perinçek, çıkış yolunun zaten tarihimizde olduğunu belirtti.

 

 

ÇÖZÜM VATAN PARTİSİ'NDE

 

Perinçek; Vatan Partisi’nin çözümlerini anlattı: “Onlar kapıları, bacaları açtılar dışarıdan getirdiler. Okyanusun ötesinden et ithal ettik, ne yapacağız? Gümrükler dışarıdan gelecekleri korumak amacıyla ortaya çıkmıştır. Gümrüklerimizi de üretimi koruyan bir yapı haline getireceğiz. Bu sayede çakalların ve tilkilerin girmesini engelleyeceğiz. Yerli malı üreten üreticiyi koruyacağız. Üreticiye, ucuz mazot ve ucuz yem ile üret arkadaş diyeceğiz. Ama bu üretimi sağlamak için o imkânları sağlamak gerekmektedir. O kaynakları dışardan para getiriyor diye büyük faizcilere, tarikat rantçılarına ayırdığın zaman üreticiye ve çiftçiye kaynak kalmaz. Bankalar bu sene 80 milyar kazanmasınlar 8 milyar kazansınlar ve geriye kalan maliyetini üreticiye aktarsınlar. Bunun kararını verecek hükümettir. Faiz borçlarını sileceğiz ve bir yıl borçlarını erteleyeceğiz. Kalan borçları taksite bağlayacağız. Çözümler var fakat Türkiye'nin kaynaklarını doğru değerlendirmek gerekmektedir. Fabrikalar açarak, fabrikayı çeşitlendirerek, üret kardeşim diyeceğiz. Bu programı uygulayacak hükümete ihtiyaç var, bu sadakati sağlayacak halka ihtiyaç var.”

 

 

MİLLİ DİRENME EKONOMİSİ

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çözüme işaret etti. Milli Direnme Ekonomisi Programını açıklayan Perinçek, “ 1. Gıda güvenliğini sağlamak gerekmektedir. Türkiye'de ki insanın karnını doyuran ve ürettiğini güvence altına almayı önümüze koyacağız.

 

2. Güvenliğin güvenliği sağlanacak. Yani askerimizin ve polisimizin güvenliğimizi sağlamak zorundayız. Eşkıyalar var! Silah almayalım gibi söylemler doğru değil. Çünkü silah almazsan düşman gelir silahı ile sana dayanır. PKK'yı temizleyeceğiz, bitireceğiz! FETÖ'yü de bitireceğiz! Gömeceğiz onları!

 

3. Enerjinin güvenliğini sağlayacağız. Sanayimizin mümkün olduğu kadar ucuz enerjiyi kullanmasını sağlamalıyız.

 

4. Sağlığın güvenliği sağlayacağız. Korona zamanında bu daha önemli bir hale gelmiştir.

 

5. Eğitimin güvenliğini sağlayacağız. Modern akıllı iş gücünün eğitim ile sağlayacağız. Tasarruf yapacak. Devlet büyükleri bizler gibi halk gibi yaşayacak! Devlet büyükleri bizler gibi halk gibi yaşayacak! Devlet büyükleri halkla aynı vasıtaları kullansın, onlar ile konuşsun ve görsün. Hz. Muhammed ne diyor, 'Yöneticileri zengin ölen milletler fakir olur.' Yöneticileri fakir ölen halkları zengin olur. Sade yaşanacak ve basit yaşayacak. Bu çok önemli, saraylarda yaşamayacak. Bürokratlarımız sade yaşayacak.

 

6. Vergi politikaları ile, dışarı kaçırılan dövizleri 200 milyar doları da servet israf ediliyor. O 200 milyarı alacağız ve buraya getireceğiz. Yöntemleri var. O servetler Türkiye'de tutulacak. Ve Türkiye'de Türk Bayrağı ve Türk Lirası diyeceğiz!

 

Üretemezsen doların peşinden koşarsın ve yakalayamazsın. Döviz dar boğazına girersin ve döviz kıymetlenir. Siz bu sene tarlaya gübreyi atarsanız. Hayvanınızı kesmek zorunda kalmazsanız dolarda yükselmez. Dolar saltanatı artık bitiyor ve bitti. O bakımdan bu dolar saltanatına karşı Rusya ve Çin ortakları ile anlaşmalar yapmamız gerekiyor. Son zamanlarda Almanya'da var. Bu ülkeler ile takas yoluyla anlaşmalar yapınca dolar saltanatını kısıtlamış oluruz. Bunlarda son derece önemli.

 

Bu örnekleri vermemizin sebebi, bu çözümlere bir kuvvet gerekir. Bu çözümlerin kuvveti ise üreticidir. Milletten yana bu kuvveti oluşturacaklar da Türk milletidir. Biz dağları yaran bir milletiz biz! Kendimize güveneceğiz, ellerimize ayaklarımıza kardeşimize bacımıza güveneceğiz.” şeklinde konuştu.

 

 

TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞ YOLU KONFERANSI

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 28 Kasım Pazar günü ise Antalyalılarla ‘Türkiye’nin Çıkış Konferansı’nda buluştu, üreticilerin sorularını dinledi ve Vatan Partisi’nin çözümlerini aktardı.

 

Konferansın açılış konuşmasını Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü yaptı. Üsküplü, “Antalya tarımda Türkiye'nin lokomotifidir. Üreticimizin üretebilmesi için Vatan Partisi büyük ihtiyaçtır. “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” diyen Mustafa Kemal'in izindedir Vatan Partisi. Türkiye'nin verdiği Ekonomik savaşı Vatan Partisi'nin 'Üretim Devrimi' programıyla kazanacağız!” dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Antalya'mız, ülkemizin gelişmesinde kalkınmasında bağımsızlığında egemenliğinde aynı zamanda Türkiye'nin tarım sektöründe eşsiz bir kent Türkiye'nin dünyaya açılan penceresidir.” dedi.

 

 

“ÜRETİCİ BAŞ TACIDIR”

 

Türkiye'ye borçlanmayı dayatan sistemin sona erdiğini söyleyen Perinçek, “Dünya ekonomisinin kalbi artık Asya'da atıyor. Türk Milleti o üreten ve gelişen Asya ülkeleri arasında önemli bir konumda. Atatürk'ün dediği gibi 'biz Asyai bir milletiz' Yıkılan bir şey var o da Atlantiktir. Türkiye'de Atlantik sistemi bitiyor! Bu sistem bitmiştir. Yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye kuruluyor. O da Üretenlerin ve birleşenlerin Türkiye'sidir. Önümüzdeki dönemin bizler için yol göstericisi 'Üretici baş tacıdır' sözüdür.”ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜRETEREK BAŞARACAĞIZ”

 

Zorluklardan çıkışın yolunu anlatan Perinçek, “Türkiye'nin önüne üreten ve birleşen Türkiye programını koyuyoruz. Bu programı tasarruf yaparak, yatırım yaparak, istihdam alanları açarak ve üretim ile başaracağız. Akdeniz kıyısındayız. Türkiye'ye Akdeniz'de namlular Amerika, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs tarafından doğrultuluyor. Ülkemize, Mehmetçiğimize doğrultulan namluları görmek istemeyenler var.  Türkiye'nin ekonomisi ile güvenliğini beraber koruyacağız. Devlet kararlarıyla zorluğu beraber aşacağız. Devlet adamlarının şatafatlı yaşamlarını bitireceğiz. Devlet yöneticilerinin ve bütün Türkiye sathında ki yöneticilerin hayat içerisinde halkla birleşerek bu zorluklar aşılabilir. Limanlarımıza Amerikan pamuğunu sokmayacağız. Türkiye'de üretilen ürünleri kullanarak ekonomimizi iyileştireceğiz. Türkiye'de üretilebilen hiçbir ürünü gümrüklerimizden sokmayacağız. Dünyada enerji fiyatları patladı. Vatan Partisi olarak Türkiye'nin enerji güvenliğini sağlamak üzere parti heyetimiz daha ucuz enerji sağlamak üzere Rusya'ya gidecek. Milletimize daha ucuz enerji sağlamak üzere çalışıyoruz. Merkez Bankası, ekonominin dümenidir. Merkez Bankası bağımsız olsun diyenler, o dümene Amerika geçsin isteyenlerdir. Dolar saltanatı çöküyor. Türk çarşılarında Türk lirası ve Türk parası saltanat olacak. Bütün ekonomik ihtiyaçlarda Türk parası geçerli olacak. Üreticilerin Milli Hükümetinde bütün işlemler Türk Parası olacak. Türkiye'de kan emicilerin, hortumcuların, dolar ve borsa vurguncularının dönemi bitmiştir, Dolar ve borsa vurguncularına paydos diyeceğiz. Üreticilerin Milli Hükümetini Vatan Partisi öncülüğünde üreticilerimiz, sanayicilerimiz ve milletimizle kuracağız! Dolar bizden kaçıyor, biz doların peşinde koşuyoruz.” ifadelerini kullandı.