Doğu Perinçek: “Darbenin ezilmesinde merkezi konumda bulunduk”

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Haber Külliye'ye konuştu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne aday olması ile ilgili Küllüye Haber’e özel açıklamalarda bulundu. “Ben, cumhurbaşkanlığına aday değilim, cumhurbaşkanı olacağım” diyen Perinçek, seçimin kazılması halinde Türkiye’nin var olan bütün sorunlarını çözebileceklerinin de altını çizdi.

 

 

“BEŞAR ESAD İLE TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞU HAZIR”

 

Türkiye’yi yönetmek için Türk milletinin onayını beklediklerini dile getiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de vatan bütünlüğünü sağlamak ve terörü bitirmek istediklerine de dikkat çekti.

 

“Bulunduğumuz çıkmazdan feraha, aydınlığa ve güzelliklere ulaşmak için Türkiye’yi yönetmeye talibiz” diyen Doğu Perinçek, şu ifadelere yer verdi:

 

“Ben, cumhurbaşkanlığına aday değilim, cumhurbaşkanı olacağım. Türkiye’de yönetime gelmek için aday oluyoruz. Türk milletimizden bu konuda onay ve karar bekliyoruz. Türkiye’ye bir proje dayatmayacağız. Türkiye’nin var olan bütün sorunlarını çözeceğiz. En önemlisi de, vatan bütünlüğümüzü sağlamak ve terörü bitirmek istiyoruz. Beşar Esad ile Türkiye’nin dostluğu hazır. Kendisiyle bir kez daha el sıkışacağız. Suriye ile de işbirliği yaparak Irak, İran, Rusya hatta Çin’in de desteğiyle terörü, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinden temizleyip vatan bütünlüğümüzü sağlayacağız.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ ÇIRPINMAKTAN KURTARACAĞIZ”

 

Diğer önemli meselemiz ise; Türkiye ekonomisi. Türkiye ekonomisi darboğaza girdi. AKP’nin 15 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye şu anda borç batağında ve çırpınıyor. Türkiye’yi çırpınmaktan kurtaracağız. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Tarımımızı destekleyeceğiz. Sanayimizi canlandıracağız ve destekleyeceğiz. Gümrüklerimizle tekrar Türkiye’nin üreticilerini koruyacağız. Çiftçimize ‘Ek arkadaş’ diyeceğiz. Denizli’mizi , Diyarbakırı’mızı, Kayseri’mizi, Bursa’mızı ve bütün o Anadolu Kaplanlarını tekrar destekleyeceğiz ve canlandıracağız. Üreteceğimiz hiçbir malı, dışarıdan almayacağız. Komşularla işbirliği sayesinde Türkiye’nin 300-400 milyon ‘insanlık’ bir pazara kavuşmasını sağlayacağız. Çin ve Rusya ile ilişkilerimiz sayesinde, Türkiye için çok zengin kaynaklar yaratacağız. Türkiye’de işsizliği bitireceğiz, herkes çalışacak, herkes üretecek. Üreten ve birleşen Türkiye’yi kuracağız.”

 

 

“TÜRKİYE’YE ÇARE OLMAYANLARIN İTTİFAKINDAN, TÜRKİYE’YE HAYIR GELMEZ”

 

Siyasi partilerin seçim ittifakını da değerlendiren Genel Başkan Doğu Perinçek, “Türkiye’yi batıranların ve Türkiye’ye çare olmayanların ittifakından Türkiye’ye hayır gelmez” dedi

 

“Türkiye’nin çözümü, Vatan Partisi’nin programındadır” diyen Perinçek, “Şu an iki ittifak var. İkisi de Türkiye’yi batıran ittifaklar, kurtaran ittifaklar değil. Recep Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici ile yaptığı ittifak var. Hepsini alt alta yazın, toplayın, çarpın Türkiye’ye asla bir çözümü yok. İttifak, Türkiye’nin çözümü için olur. Türkiye’yi batıranların ve Türkiye’ye çare olmayanların ittifakından, Türkiye’ye hayır gelmez. CHP ve İyi Parti, Türkiye’nin düşmanı olan bölücü terörü, Türkiye’de örgütleyen, PKK’nın yasal uzantısı olan HDP ile ittifakı kararlaştırdı. Oradan da Türkiye’nin esareti ve bölünmesi çıkar. Onun için bu iki ittifakta da hiçbir çözüm yok. Türkiye’nin çözümü, Vatan Partisi’nin programındadır. Yani, vatan bütünlüğü, terörü bitirmek, üretim ekonomisine geçmek, komşularla işbirliği, aydınlanma, laiklik, Türkiye’nin Avrasya’daki onurlu, öncü konumuna yerleşmesi ve Kemalist Devrimi tamamlama bizim programımız içerisinde” şeklinde konuştu.

 

 

“PKK’YA BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRECEĞİZ”

 

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, PKK’nın beyaz bayrak çekeceğine vurgu yaparak şunları söyledi:

 

“PKK’yı, Zeytin Dalı Harekatı ile hendeklere gömdük. Arkasından Suriye’nin kuzeyinde, Fırat Kalkanı ile Amerika-İsrail koridorunu yardık. Şimdi onun devamı olarak TSK, bütün terör örgütlerini temizlemek için harekete geçti. Burada savaştığımız güç Amerika’dır. Amerika’nın piyonlarıyla savaşıyoruz. Vatan Partisi’nin uzun yıllardan beri öngördüğü, Türkiye’nin silah kullanarak vatan bütünlüğünü sağlamasında, Zeytin Dalı Harekatı son noktayı koyacak. Zeytin Dalı Harekatı’ndan sonra da PKK’ya beyaz bayrak çektireceğiz. Vatanımıza, çarşılarımıza, köylerimize, kasabalarımıza ve kentlerimize huzur getireceğiz. Polislerimiz bundan sonra canlı bombaların üzerine atlamak zorunda kalmayacak. Kayseri’de komandolarımızı hiç kimse öldüremeyecek. İstanbul’da, Maçka’da polislerimize kimse bomba atamayacak. Türkiye’ye huzur ve barış getireceğiz. Vatan Partisi’nin programı Zeytin Dalı Harekatı’yla gündeme girmiştir. Bu bakımdan Zeytin Dalı Harekatı büyük önem taşıyor.”

 

 

“16 TEMMUZ SABAHI, YENİ BİR TÜRKİYE’YE UYANDIK”

 

15 Temmuz darbe gecesinde en önemli görevi Vatan Partisi’nin üstlendiğini belirten Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, “15 Temmuz’da, Amerika’nın FETÖ Gladyo’su, Türkiye’ye karşı bir darbe girişiminde bulundu. Bu bir Gladyo darbesiydi, Amerikan darbesiydi. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri onları ezdi. Onların ezilmesinde en önemli görevi de Vatan Partisi yaptı. Biz, o darbe koşullarında TV’lerde, TSK’ya görevini hatırlattık. ‘TSK bu Amerikancı darbeyi ezecek’ dedik. Türk milletini de aynı zamanda birliğe çağırdık. Darbenin ezilmesinde, Vatan Partisi merkezi konumda bulundu. Hükümeti de, ‘Dik durun, direnin. Bu darbeyi birlikte bastıralım’ diye uyardık. Bu bir Türk-Amerikan savaşıydı. TSK ve polisimizin, Vatan Partisi önderliğindeki gayretiyle Ankara’da ve İstanbul’da Amerika’nın Gladyo kuvvetlerini yerle bir ettik. Sonuç itibariyle Türkiye, o tarihten itibaren yeni bir sabaha uyandı. 16 temmuz sabahı, Türkiye için yeni bir sabahtır, yeni bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.