Doğu Perinçek: "Cumhurbaşkanlığı girişimi sorunları çözmez"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Silivri'de vatanseverlerle buluştu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul Silivri’de yurttaşlarla buluştu. Türkiye, Rusya ve İran’ın bir araya gelerek ortak bildiriye imza attığı Moskova’daki buluşmaya değinen Perinçek şunları söyledi: “Moskova bildirgesi Vatan Partisi’nin bildirgesi gibi. Yeni bir dünya kuruluyor. Artık o yeni dünya Amerika’nın bile seçimlerini belirliyor. Dünya Asya çağına girdi. Asyalılar birleşiyor. Batı Asya birleşiyor.”

 


HERKES ATATÜRK’E SIĞINIYOR


Bugün herkesin Atatürk’e sığındığını ve zor dönemlerde Atatürk’ün bir bayrak olduğunu söyleyen Perinçek, Milli Seferberlik Hükümeti kurulması çağrısında bulundu. “Türkiye’nin devletçe ve milletçe birleşmesi mecburiyettir” diyen Perinçek Milli seferberlik hükümeti kurulacaktır. Vatan Partisi yeni şehitler vermeden, yeni belalar gelmeden önümüzdeki çözümü gösteriyor” şeklinde konuştu.

 


MİLLİ İRADEDEN KOPARSINIZ


Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisinin de geri çekilmesi gerektiğini belirten Perinçek şunları söyledi: “Türkiye’nin özgürleştiği yerden çağrılar yapıyorum: Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisi derhal çekilmelidir. Siz Meclis’in elinden hükümeti denetleme yetkilerini aldığınızda Meclis gevezelik yeri haline geliyor, gereksizleşiyor. Meclis’le hükümet arasındaki bağları koparırsanız hükümeti milli iradeden koparırsınız. Anayasaya göre ordunun baş komutanı Meclis’tir. Cumhurbaşkanı Meclis’i temsil eder. İkinci İstiklal Savaşında iç cepheyi bölecek girişimlerden uzak duralım. AKP’ye çağrımız Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisini geri çekin.


MHP’ye bu öneriye desteği çekmelerini öneriyoruz. CHP’ye de çağrıda bulunuyorum. Türkiye terörle savaşıyor, ABD ile savaşı- yor. Elinizi HDP’den çekiniz, FETÖ’den çekiniz.”


Konferansın ardından Doğu Perinçek kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi.