Doğu Perinçek: Çin'in pandemideki başarısı sosyalizmin başarısıdır

Doğu Perinçek, Çin’in koronavirüsle mücadelesi ve yoksulluğu yenmek için yürüttüğü çalışmaları Çin devlet kanalı CCTV'ye değerlendirdi

Tarih:

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Çin’in koronavirüsle mücadelesi ve yoksulluğu yenmek için yürüttüğü çalışmaları Çin devlet kanalı CCTV'ye değerlendirdi. Çin’in koronavirüsle mücadelede olağanüstü bir başarı kazandığına dikkat çeken Perinçek, "Bu, sosyalizmin başarısıdır" dedi.

 

Çin haber ajansı söyleşiyi, "Türk siyasetçi: Çin'in kalkınması dünyaya umut sunuyor" başlığıyla aboneleriyle paylaştı. Daha önce Çin’e ziyaretlerde bulunduğunun vurgulandığı röportajda Perinçek’in, Çin'in yoksulluk ve salgınla mücadeledeki başarılarından dolayı takdiri hak ettiği belirtildi. Röportajda Perinçek, şunları söyledi:

 

 

SOSYALİZMİN BAŞARISI


"Gerçekten Çin Halk Cumhuriyeti'nin, Çin Komünist Partisi (ÇKP) önderliğinde yoksulluğu yenme yolunda ve modernleşme yolundaki başarılarına büyük bir hayranlık duyuyorum. Bundan çok mutluyum. Çünkü bu sosyalizmin başarısıdır. Çin Hükümeti, sosyalizmin kapitalizme üstünlüğünü ispat etti.

 

"Çin koronavirüs salgınına karşı olağanüstü bir başarı kazandı. Bu başarıda ÇKP’nin halka hizmet ruhu, aynı zamanda halkı örgütlemesi ve mobilize seferber etmesindeki kabiliyetler rol oynadı. Bütün dünyaya da bu pandemiyi yenme konusunda hem bir rota çizdi, hem de elde ettiği bütün kaynakları dünyayla paylaşarak küresel çağda pandeminin ortadan kalkması konusunda son derece paylaşımcı, fedakar ve dünyaya örnek olan bir çizgi izledi."

 

 

BİRLİKTE ÜRETEREK BİRLİKTE KAZANMAK


"Çin birlikte üreterek, birlikte üretimden kazanç sağlayarak ve o kazancı paylaşarak dünya ülkeleriyle bağlar kuruyor. Bu önemli. Bunun devamını bekliyoruz. İkinci olarak hegemonyacılığa karşı sağlam duruşu, dünyanın her yerinde bir güven ve kuvvet yaratıyor. Çin’in ağırlığı ve varlığı bütün dünya ülkelerinin bağımsız yaşamaları için çok önemli bir destek."