Doğu Perinçek: Çiftçi üretirse, Türkiye kazanır

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Güdül Üretim Devrimi'nde üreticilerle buluştu

Tarih:

Vatan Partisi Ankara'nın Güdül ilçesinde, “Güdül Üretim Devrimi Kurultayı”nı gerçekleştirdi. 13.09.2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katılarak konuşma yaptı. 

 

Güdül Üretim Devrimi Kurultayı’nda çiftçiler sorunlarını anlattılar ve Vatan Partisi'nin çözüm önerilerini Doğu Perinçek’ten dinlediler. 

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  Güdül Üretim Devrimi Kurultayı’nda yaptığı konuşmasında çiftçi üretirse Türkiye'nin zenginleşeceğini, sorunların çözüleceğini söyledi. ‘Suyu insan için, üretim için kullanacağız.’ diyen Perinçek, kararları üreticilerin verdiği bir Üretim Devrimi programı hazırladıklarını belirterek, ‘Anadolu'nun her köşesine üretimin ihtiyacı olan suyu götüreceğiz. Musluklarımızdan içme suyu akacak.’ ifadelerini kullandı.

 

Perinçek, “Biz bu ülkenin üretenlerini, çalışanlarını, emekçilerini siyaset alanına davet ediyoruz. Kararları beraber alacağız, çözümleri hep beraber bulacağız. Bugün önemli bir günde, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılında buluştuk. Güdül'den, Polatlı'da yapılan törene de hep beraber selam yolluyoruz.” dedi.

 

 

ÜRETİCİDEN YANAYSAN SUYU ÜRETİCİYE TAŞIRSIN

 

Sorunlarına çözüm arayan Güdül’ün çiftçisi, “Su ihtiyacı olan üreticinin tarlasına suyu siz götüreceksiniz. Devlet bunun için var. Allah'ın verdiği suyu devlet kontrollü, planlı kullanacak. İşte siyaset burada başlıyor. İktidar üretenden yanaysa Allah'ın verdiği suyu üreticiye taşıyor. Ama yok devlet vurguncudan, faizciden yanaysa onunla iş tutuyorsa senin yanında değil.” dedi.

 

Bir başka Güdül çiftçisi ise, “Üretim devrimi herkesin takdir ettiği gibi her ülkenin temel taşıdır. Üretince 1'i 10 yapacağız. Yalnız fazla üretimi karşılayacak alım gücü de çok önemli. Yolsuzluklar kalkmalı, israf, vergi adaleti ve üreticiyi destekleyecek yasal düzenlemeler yapılmalı. Bunlar olunca gelir yükseleceği için kişi başına düşen gelir de elbette artacak hu şekilde de refah artacaktır. Biz insanlarımıza bunu anlatmalıyız.” dedi.

 

Güdül çiftçisinden gelen “Doların yükselmesini nasıl engelleyeceğiz? NATO'dan çıkmak buna çözüm mü?” sorusuna cevap veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türk lirası ve dolar arasındaki ilişkiyi devlet kontrol altına alabilir. Devlet üretse doların fiyatı bu kadar artmaz. Türk lirasının kuvvet kaybetmesinin sebebi üretimimizin düşmesinden. Atatürk zamanı Türk Lirası'nın düşmemesinin sebebi üretimden ve en hızlı gelişen ülkeler içerisinde yer alıyor olmamızdandır. Sırf dolar fiyatıyla ilgili birtakım çareler elbette var ama bu çareler köklü değil. Türkiye'nin bugün en büyük ticaret ortakları Rusya, Çin ve Almanya'dır. Türkiye o bakımdan eski Türkiye değil. Asya'ya yerleşti Türkiye ekonomisi. Öyleyse biz o ticaret ortaklarımızın belirlediği iklimde kendimizi konumlandıracağız. Çin, Amerika'yı üretimde geçti. Bu gibi ülkelerle ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bunun dışında komşularımız ve Orta Asya'da ki Türk devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Orada önemli kaynaklar var.” ifadelerini kullandı.

 

 

SORUNLARI KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatın sebebinin 1980’lere dayandığına dikkat çekerek" Şu anda içerisinde bulunduğumuz eksiklerin en büyüğü dış borçlarımız. Türkiye'nin ağır bir dış borcu var ve bu bizim günlük hayatımıza da yansıyor. Bunun nedenlerini ortaya koymamız gerekiyor. Burada konferans vermiyoruz ama sorunun kökünü bulacağız ki onu çözelim. Bunun kökü 1980'lere uzanıyor. 1980'de gelen program ile kapıyı bacayı dış sanayiye açtılar. Türkiye piyasasına filler girdi. Gümrükler kaldırıldı, içerideki esnaf, sanayici korunamadı. Okyanus ötesinden Türkiye'ye hayvan ithal edildi, Türkiye'nin hayvancılığı yıkıldı. Zonguldak dağlarının altında kömürler yatıyor ancak Türkiye kömür ithal ediyor. Bu politika aynı zamanda küçük sanayiyi de vurdu. Dışarıdan daha ucuz diyerek alınan Denizli'yi, Konya'yı mahvediyor” dedi.

AMERİKA’NIN DAYATTIĞI SİSTEM BİTTİ

 

Üretimin önemini vurgulayan Perinçek, “Şimdi Türk milleti büyük bir karar verecek. 'Üreteceğim arkadaş' diyecek, üretme kararı verecek. Dışarıdan ithal edilen mallar piyasamızı istila ediyor ve biz milletçe borca batıyoruz, iflas ediyoruz. Bizim üreticimiz borca batarken piyasada başka ülkelerin malları dolanıyor. İşte bu sistem bitti. Bir sistem bitiyor. Hangi sistem? Amerika'nın dayattığı borçlandıran, mallara el koyan sistemi bitti. Türkiye'nin üreticisini çökerten sistem bitti. 1980 yılında çiftçi bu ülkenin sırtında kambur demişlerdi. Vatan Partisi olarak sistemi değiştireceğiz. Yeni sistemde üretici baş tacı. Üretici baş tacı olursa üretir, Türkiye zenginleşir, sorunlarını çözer. Programımızın başına yazıyoruz; üretici baş tacıdır, üretime hizmet eden her yer doğru, etmeyen her şey yanlıştır.” diye konuştu.

 

 

FAİZCİ SİSTEME SON VERECEĞİZ

 

Perinçek, “Amerika'nın Türkiye'ye dayattığı programlara hayır diyoruz. Türkiye kendi programını yaratacak. Tekrar ilan ediyoruz; köylü milletin efendisidir. Atatürk, üreten köylü milletin efendisidir demişti. Üretenler bu milletin efendisiyse faizciler, tefeciler koparılıp atılacak. Çünkü bunlar sırtımızda yaşıyor, kanımızı emerek yaşıyor. Bu sülükleri bu böcekleri söküp atacağız. Bu faizci sisteme son vereceğiz.” dedi. 

 

 

İSTANBUL’A KANAL DEĞİL ANADOLU’YA SU 

 

Türkiye'nin kaynaklarını üreticiye çevireceğiz diyen Vatan Partisi Genel Başkanı, “Doğru tercihler yapacağız, doğru ekonomik kararlar vereceğiz. Anadolu ve Trakya su istiyor. Ama biz bir İstanbul Kanalı inşa etmeye çalışıyoruz. İstanbul'un her tarafı deniz, kaynakları Anadolu'ya su getirmek için ayıracağız. Su, sel oluyor. Selimizi kontrol altına alacağız, zapt edeceğiz. İnsanlar milattan önce bentler yapmış, suları kontrol etmiş. Biz de suyu insan için, üretim için kullanacağız. Anadolu'nun her köşesine üretimin ihtiyacı olan suyu götüreceğiz. Musluklarımızdan içme suyu akacak. Bizim çocukluğumuzda su musluktan içilirdi, şimdi şişeden içiliyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

ELEKTRİK KAMU HİZMETİ OLACAK

 

Kamulaştırmaya dikkat çeken Perinçek, “Elektrik dağıtım ve üretimini özelleştirdiler. Kar amacı olan şirketlere verdiler. Elbette bu şekilde borca batarsın. Çiftçi bu borçlar yüzünden isyan ediyor. Biz Vatan Partisi olarak elektrik dağıtımını kamu hizmeti yapacağız. Kamu hizmeti olunca kar amacı olmayacak. Ucuz elektrik verilecek üreticiye. Ucuz gübre, ucuz tarım ilacı vereceğiz ki üret diyeceğiz.” dedi.

 

 

YOLSUZLUK MAHKEMESİ KURACAĞIZ

 

Türkiye’deki yolsuzluklara dikkat çeken Perinçek, partisinin çözümünü sunarak, “Yolsuzluk konusuna çözüm yolsuzluk mahkemesinden geçer. 20 yıl süren yolsuzluk mahkemesi oluyor. Bu sebeple biz özel yolsuzluk mahkemesi kuracağız. Bu davalar üç ay içinde açılacak ve bu davalar en fazla altı ay sürecek. Yolsuzluğun kaçması göçmesi bu şekilde mümkün değil. Yolsuzluğun olduğu yerde ekonomi gelişmez.  Yeni bir program biz seyrederken meydana gelmez. Bu program için birleşeceğiz, siyasete gireceğiz. Biz bu ülkenin üretenlerini, çalışanlarını, emekçilerini siyaset alanına davet ediyoruz. Kararları beraber alacağız, çözümleri hep beraber bulacağız." diye konuştu.

 

 

GÜDÜL’DE VATAN PARTİSİNE YOĞUN KATILIM

 

Güdül Üretim Devrimi Kurultayı'nın ardından Vatan Partisi'ne yoğun katılım oldu. Yeni üye olanlara rozetlerini Doğu Perinçek takdim etti. Perinçek kurultay sonrasında Güdül ilçe merkezinde çiftçiler ile birlikte yemek yedi, bölge halkıyla sohbet etti.