Doğu Perinçek CHP kurultayını değerlendirdi

“CHP Amerika’nın kurduğu stratejide rol kapmış”

Tarih:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP 37. Olağan Genel Kurultayı’nda yaptığı “Dostlarla iktidara yürüyoruz” açıklamasını Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek değerlendirdi. Perinçek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma, CHP’nin önümüzdeki dönem konusundaki durumunu herkesin kafasında berraklaştırmış olmalı. Yani o zamana kadar televizyonlardaki tartışmalarda ‘biz vallahi billahi HDP, PKK ile müttefik değiliz’ diyorlardı. Ama o konuşmanın özü şuydu: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ile silahlı mücadelenin vazgeçileceğini açık açık beyan etti” dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Halil Nebiler’in sorularını yanıtladı. Vatan Partisi lideri, Çıkış Yolu programında CHP’nin 37. Olağan Genel Kurultayı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “CHP’de ikinci adam hep genel sekreterdir. Genel Başkandan sonra gelen Kasım Gülek’tir, İsmail Rüştü Aslan’dır, Bülent Ecevit’tir. Yani genel sekreter, CHP’nin ikinci adamıdır. Bugün CHP Genel Sekreteri Ermeni Soykırımı’nı savunuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“KILIÇDAROĞLU PKK’YLA MÜCADELEDEN VAZGEÇİLECEĞİNİ BEYAN ETTİ”

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP 37. Olağan Genel Kurultayı’nda yaptığı “Dostlarla iktidara yürüyoruz” çıkışına ilişkin açıklama yapan Perinçek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma, CHP’nin önümüzdeki dönem konusundaki durumunu herkesin kafasında berraklaştırmış olmalı. Yani o zamana kadar televizyonlardaki tartışmalarda falan biz vallahi billahi HDP ile, PKK ile falan müttefik değiliz diyorlardı. Ama o konuşmanın özü şuydu: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ile silahlı mücadelenin vazgeçileceğini açık açık beyan etti ve dedi ki, ‘bu iş silah ile çözülmez, bu iş mecliste çözülür. Silahlı bir terör örgütüyle müzakere yapmadan çözmen mümkün değil.’ Kürt açılımının arkasında Amerika var. PKK silahtan vazgeçse, Amerika vazgeçirmez. Kulağından tutar ve cepheye sürükler ve yapıyor zaten. Amerika’nın stratejik piyonu. Stratejik piyon ve kölece bağlılığı var Amerika’ya PKK’nın. Cumhuriyet Halk Partisi’nin stratejisinde, bu strateji CHP’ye de ait değil. Rand Comparasion’ın 260 sayfalık genelgesine baktığınız zaman merkeze CHP’yi yerleştirip yanına İyi Parti ve HDP’yi koyduğunu görüyoruz. Plan yapmış ve sürüyor. Yani CHP, kendisi strateji kurup üretmiş değil. Amerika’nın kurduğu stratejide rol kapmış oluyor CHP” dedi.

 

Kurultay sonrası belirlenen CHP Merkezi Yürütme Kurulu’na ilişkin Doğu Perinçek, “Rand Corparation Raporu, Amerika’nın Türkiye önündeki planlarını açıkça ortaya koyuyor ama bozguna uğramış, bozguna uğrayacak planlar. Yani gerçekleşme şansı yok, onu da söyleyeyim. Ha şimdi kilit noktada anahtar olarak sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, bahsettiği birlik beraberlik olayı HDP/PKK ile dostluk. İyi Parti’yi de bu plana çekiyor. ABD ve CHP’nin planında vazgeçilmez dostluk: HDP/PKK. Amerika vazgeçilmez dostluk olarak görüyor. Dikkat ederseniz çok ısrarcılar. CHP’nin tabanına rağmen bir ısrar görüyoruz, o çok dikkat çekici. Selin Sayek Böke de bu PKK dostluğu için biçilmiş kaftan. Selin Sayek Böke’den daha iyi bir genel sekreter bulamazlardı bu PKK dostluğu için. Hem neoliberal ve bu borçlanma ekonomisinin temsilcisi hem de PKK dostu. Aynı zamanda Ermeni Soykırımı yalanlarına teslim olan bir hanımefendi. CHP’nin düzeleceğini düşünenler var. Düzeltemezsin. Düzeltemezler. O parti artık öyle şekillenmiş. En sonunda bozguna uğrayacaklar. Tabii o bozguna uğrayınca yok olur gider görürüz. Bir kısmı falan düzelir, ayrı mesele ama bugün CHP'yi düzeltmek adına ortaya çıkanları görüyoruz işte 10 tane oy alıyor, 5 tane oy alıyor, hiç oy alamıyor. Kongrelerde özerklik planları kabul ediliyor. Cemaatlere özgürlük kabul ediliyor. Girdikleri çizgi, tam Batı'nın Türkiye'ye dayattığı çizgi” ifadelerini dile getirdi.

 

 

“CHP’DEN ÜMİT BESLENEMEYECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR OLGU”

 

Halil Nebiler’in Muharrem İnce’nin parti kurma iddialarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Doğu Perinçek, şunları söyledi:

 

“Muharrem İnce’nin seçenek olacak bir pozisyonu olmadığını gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugüne kadar hep bir ‘demokrasi yok’, parti içi özgürlük vb. noktalardan bir muhalefet çıktı. Ama birileri çıkıp da ‘ne yapıyorsunuz siz arkadaş Kürdistan kuracağız diyen adamlarla, PKK ile resmen işbirliğine gittiniz’ veya ‘FETÖ’yü hapishaneden çıkarmaya çalışıyorsunuz’ demiyor. Ekonomide görüyoruz Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı programı. Tamamen Atlantik’in Türkiye’ye dayattığı borç batağındaki ekonomi programına gitti. Sayın Böke de bunun temsilciliğine getirildi, genel sekreter yapıldı. Atatürk devrimini savunan CHP’nin içinde bir ses, gruplaşma veya isyan yok. Bu anlamlı. Bu CHP’den bir ümit beslenemeyeceğini CHP’ye gösteren çok önemli bir olgu. Yani içinde bir seçenek yok. Muharrem İnce bir seçenek değil. Muharrem İnce benim gördüğüm kadarıyla Kılıçdaroğlu’yla Batı’ya yaranma ve PKK dostluğunda yarışıyor. İlhan Cihaner ben sizden daha çok PKK dostuyum tavrıyla çıktı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına.”