Doğu Perinçek: Birbirimize gül atalım

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu

Tarih:

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan tribün olayları hakkında önemli açıklamalarda bulundu... İki kulübün de seçkin kulüp olduğunu belirten Perinçek, "Beşiktaş ve Fenerbahçe bizim seçkin kulüplerimiz. Yani Beşiktaş, Fenerbahçe olmadan Türk futbolu olmaz, Türk sporu olmaz. Tarihimizde ve geleceğimizde temel taşlardandır bu kulüplerimiz. Ama o maçta yaşananlar bizim spor tarihimizin en büyük lekelerimizden birisidir. Hiçbir şekilde bunu onaylayamayız, doğru göremeyiz" dedi.

 


‘CENTİLMENLİK GETİRMEMİZ LAZIM’ 


Türk futbolunun artık eski centilmen ruhuna dönmesi gerektiğini aktaran Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada bir seferberliğe Türk sporunun ihtiyacı var. Artık Beşiktaş'ı, Fenerbahçeli, Galatasaraylı,Trabzonsporlu ve herkes... Bizim tribünlere kesinlikle Türk sporuna yakışan centilmenliği getirmemiz lazım. Ben 6 yaşından beri tribünlere koşan bir futbolseverim ve bizim zamanımızda en fazla "Bir baba hindi..." tezahüratları vardı. Hep beraber tribünlerdeydik. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı. Aramıza ne polis gelirdi ne bir şey. Yan yana oturulurdu. Birbirlerine karşı şaka tezahüratlar yapılır ve centilmence sahadan ayrılırdık. O kültürü tekrar yerleştirmemiz lazım. Turgaylardan, Lefterlerden, Receplerden gelen bu centilmenlik kültürünü hem tribünlerimize hem de sahanın içine yerleştirmemiz lazım. Küfür etmek, sahaya para atmak, taş atmak vs bunlar hiç bize yakışan şeyler değildir.