Doğu Perinçek: "AKP-MHP seçmenini ikna edeceğiz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, referandumda izleyeceğimiz siyaset ve stratejileri açıkladı.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İstanbul’daki ilçe teşkilatlarımızın yöneticileri ile bir araya geldi. Perinçek düzenlenen basın toplantısında, referandumda izleyecekleri siyaset ve stratejilere yönelik önemli açıklamalar yaptı.

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (3 Şubat 2017) İstanbul Orka Royal Ote’de ilçe yöneticilerimizle ve yurttaşlarla buluştu. Başkanlık Sistemini öngören anayasa değişikliği için referandum sürecine girildiğini hatırlatan Perinçek bu süreçte hedef kitlesinin AKP ve MHP tabanı olduğunu vurguladı.

 

Referandum sürecinde izleyecekleri yol haritasını açıklayan Perinçek, “Topluma dönük mücadele edeceğiz. Hedefimiz gösteri yapmak değil. Hedef kitlemiz AKP ve MHP seçmeni. Bu seçmen kitlesi içerisinde ‘hayır’ oyları kazanacağız. AKP ve MHP tabanından bir kesim zaten hayır diyecek. Veriler sandıktan ‘hayır’ çıkacağını gösteriyor. AKP ve MHP seçmeninin bir kısmı da bu verilerin içerisinde. MHP ve AKP tabanında hareketlenme var. Bunlar vatanseverlik duyarlığı yüksek insanlar. Zaten biz bu kesimi 15 Temmuz’dan sonra meydanlarda gördük, Amerikan emperyalizmine karşı. Hayır hedefi gerçekçi bir hedef. Tüm kesimlere sesleneceğiz. Toplum güçlü hükümet istiyor. Bizim mevzimiz güçlü hükümet, geçim, birlik, huzur mevzisi. Yeni anayasa tasarısı bu konulara çözüm getiremeyeceği için Vatan Partisi olarak ‘hayır’ diyoruz.

 

 

‘HDP İLE YAN YANA OLMAYIZ’

 

‘Diktatör geliyor’ söylemleri ile ‘hayır’ savaşının kazanılamayacağını belirten Perinçek sözlerine şöyle devam etti: Kampanyayı böyle yürütmeyeceğiz. Bu süreçte HDP ile yan yana gelmeyeceğiz. HDP ile yan yana gelenlerin de yanında olmayacağız. Tavrımız net. Kılıçdaroğlu parti genel başkanlarını ziyaret edecekmiş. Eğer HDP ile görüşürse asla CHP ile yan yana olmayacağız. Tuzağa düşmeyin diyoruz.

 

 

‘TÜRKİYE’Yİ BÖLÜYORSUNUZ’

 

Anayasa değişikliğinin AKP için de bir tuzak olduğunu söyleyen Perinçek, “Bu anayasayla Türkiye’yi bölüyorsunuz. Amerika bu hükümeti devirmeyi hedefine koydu. Hükümette tuzağa doğru çekiliyor. Biz uyarıyı yapıyoruz. İç cepheyi bölen bu süreci desteklemiyoruz. Önümüzde ki seçimde Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmayacak. TBMM seçiminde de AKP çoğunluğu alamayacak. Türkiye bölünmeyecek. Referandum umutlu bir süreç. Hayırda birleşiyoruz” dedi.