Doğu Perinçek, Iğdır'ı karış karış geziyor

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Iğdır mitingimizin ardından köyleri gezmeye başladı.

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Iğdır ziyaretinin ikinci gününde Iğdır'ı karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya geliyor.

 

Doğu Perinçek Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Tuzlucalılar Doğu Perinçek'e yoğun ilgi gösterdi, sorunlarını anlattı, çözüm istedi.

 

Bir köylü: "Dışarıya bağımlıyız. Burası hayvancılık bölgesi ama dışarıdan et alıyoruz. Burada eskiden binlerce insan nasıl yaşıyordu hayvancılıkla ne güzel. Meralarımız boş, şehrimiz boş.

 

Başka bir köylü: Atatürk'ten sonra Türkiye Cumhuriyetinde dört dörtlük insan gelmedi. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk temeli üzerinden yürüseydi maddi ve manevi Orta Doğu'nun lideriydi. Ağalar, paşalar gelmiş bütün bölgeyi bizlere dar etmiştir.

 

Perinçek, köylülerin konuşmalarının ardından şunları söyledi:

 

Burada her şey var Iğdır ovasında. Her şeyden önce çalışkan insanı var, akıllı insanları var. Güneş, su, toprak verimli ama politika yanlış. Bu güzel insanlara uyan doğru siyaset yok. Türkiye bundan 15 sene önce dünyadaki kendi sırtını giydiren, kendi unu, kendi şekeri, etiyle kendi karnını doyuran 6-7 ülkeden biriydi. Şimdi geldiğimiz nokta su, toprak, insan duruyor ama Türkiye tarım ithalatı yapıyor. Hayvan ithal ediyor, tohum ithal ediliyor, insan da ithal etmeye başladi.

 

Atatürk zamanında üretici korunuyordu, ihracat vardı. Şimdi dışarıdan ithal ediyoruz. Sebebi 80 yılında ABD Türkiye'ye küreselleşme dedikleri siyaseti dayattı. Sen üretmeyeceksin dediler. Devleti küçülteceksin dediler.


Tuzluca ve Iğdır ovası bu siyasetleri en kuvvetli gören illerimizden biridir. Biz Vatan Partisi olarak bu siyasetleri reddediyoruz. Üretim ekonomisi diyoruz! Iğdır ovasını tekrar pamuk ovası yapacağız.

1/4
2/4
3/4
4/4

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Iğdır Melekli yolu üzerindeki Ermeniler tarafından katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesini ziyaret etti.

 

Perinçek, anıtta yaptığı açıklamada şunları söyledi: "1915-22 yılları arasında o dönem Türkiye bir Vatan Savaşı veriyordu. Avrupa'da da belirttik "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır. O vatan savunmasında şehitler verdik. Şimdi onların huzurundayız. Onların bize verdiği vatan için fedakarlık duygusunu şimdi gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Şehitlerimizi Saygıyla anıyoruz."


Doğu Perinçek ve beraberindeki Vatan Partisi heyeti anıta çelenk bıraktıktan sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

1/2
2/2

Doğu Perinçek ve beraberindeki Parti heyetimiz Eski CHP Milletvekili Yücel Artantaş'ın amcasının oğlu Şerafettin Artantaş için Melekli köyüne taziye ziyaretinde bulundu.

1/3
2/3
3/3

Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Parti heyetimiz Melekli köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi.

1/3
2/3
3/3

Doğu Perinçek ve Parti heyetimiz Melekli köyünün ardından Karakoyunlu ilçesine ziyarette bulundu.

 

Perinçek, Karakoyun ilçesinde belediye meclis adayları ile birlikte vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

Vatan Partisine güvendiklerini söyleyen vatandaşlar, "2019'da Sayın Doğu Perinçek'i başa getiririz o zaman her şey güllük gülistanlık olur. Doğunun en uç köşesinde bizleri ziyaret ettiniz çok mutluyuz, size çok teşekkür ederiz." diyerek sevgilerini dile getirdiler

 

Çözüm bekleyen vatandaşlara "Iğdır'da birleşiriz, Türkiye'yi birleştiririz" sloganını hatırlatan Doğu Perinçek ekonomik sorunlar yasayan vatandaşlara Üreten Türkiye'yi birlikte kurma sözü verdi.

1/2
2/2

Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Parti heyetimiz Taşburun köyünde.

1/3
2/3
3/3

Köylülerin dertlerini dinleyen Perinçek, ardından Ermenistan sınırında incelemelerde bulundu.

1/2
2/2

Aralık ilçesini de ziyaret eden Perinçek, vatandaşlara şöyle seslendi: "4 Haziran günü buradan Türkiye'ye güneş göndermenizi istiyoruz. Türkiye'ye bir umut ve beraberlik güneşi gönderin."

 

Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksoy da Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

VATAN’IN İLK İFTARI IĞDIR’DA AÇILDI

 

4 Haziran İl Genel Meclisi için çalışmalarını sürdüren Iğdır İl Örgütümüz, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in katılımıyla iftar yemeği düzenledi.

 

Yemekte bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Bedri Gültekin, “Yapmış olduğumuz miting bize gösterdi ki seçime katılan bütün partilerden birkaç adım daha öndeyiz. Vatan Partisi’nin burada büyük bir sıçrama yapacağını gözlemliyoruz. Türkiye’nin önü Iğdır’dan açılacak” dedi. İftarın düzenlendiği yerde garsonluk yapan Erdal Koca ise Vatan Partisi’ne üye oldu. Parti rozetini Doğu Perinçek’in taktığı Erdal Koca, “Vatan Partisi’ne güvendiğim için üye oldum. Herkes gelsin, Vatan Partisi’ne üye olsun ve emekçi insanların derdine derman olsun” çağrısında bulundu.

 

Yemeğe Iğdır’ın tanınmış isimlerinden işadamı Tahsin Bozkurt, işadamı İslam İpiv, gazeteciler Şahin Baydar ve Mehmet Babar, Minibüsçüler Derneği Başkanı Yever Türkeli katıldı.