Doğu Perinçek: İç savaş yüzde yüz çıkmayacak

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Çıkış Yolu programında Deniz Adalı ve Nadir Temeloğlu'nun sorularını yanıtladı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Çıkış Yolu programında Ulusal Kanal Haber Müdürü Deniz Adalı ve Aydınlık Gazetesi Editörü Nadir Temeloğlu’nun sorularını yanıtladı.

 

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de iç savaş çıkma ihtimalinin olmadığına dikkat çekti. Perinçek, “Türkiye'de iç savaş yüzde yüz çıkmayacak. Çünkü iç savaş olması için birbiriyle savaşan iki ordu lazım. Türkiye'de Türk ordusundan başka ikinci bir ordu yok.” dedi.

 

Terör örgütü PKK'nın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı, Türkiye'de polis ve ordu arasında savaş çıkartılamayacağına vurgu yaparak "Coğrafi plânda PKK'nın ordulaşıp Türk ordusuyla bir iç savaşa girme şansı sıfır." ifadelerini kullandı.

 

 

ABD’NİN KAOS PLANLARI YÜRÜMEYECEK

 

Son dönemde sığınmacılar üzerinde yapılan kışkırtmalara ve 'iç savaş çıkacak" söylemlerine yanıt veren Perinçek, “Türk halkı ile Suriyeli sığınmacılar arasında iç savaş çıkacağı iddia ediliyor. Türkiye'de Türk halkı ile Suriyeli misafirler arasında kanlı senaryolar kışkırtılmaya çalışılıyor. Bu bir Amerika görevi, bir İsrail görevi. Ama bunun başarılı olması mümkün değil. ABD ve İsrail'in verdiği görev bozulacak. ABD'nin kaos plânları yürümeyecek.” dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasında, ABD'nin hükümetin Türkiye’nin zaaflarını kolladığının altını çizerek " Dış savaş ihtimali var, o da Türkiye'nin içinde birtakım kanlı senaryoları tahrik edebilir. Ama bu da önlenebilir." sözlerine yer verdi.