Devletin Televizyonunda CİA-MOSSAD OperasyonuTRT, DEVLETİ VURDU!

İşçi Partisi MKK üyesi ve Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, 16 Ocak 2009 günü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT Genel Müdürlüğü Yöneticileri ile Büyüteç programı yapımcısı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’ na suç duyurunda bulunarak basına açıklama yapt...

Tarih:

İşçi Partisi MKK üyesi ve Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu, 16 Ocak 2009 günü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT Genel Müdürlüğü Yöneticileri ile Büyüteç programı yapımcısı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’ na suç duyurunda bulunarak basına açıklama yaptı. Koçoğlu'nun açıklaması ve şikayet dilekçesini aşağıda sunuyoruz.

En başta Genel Müdür, İbrahim Şahin olmak üzere TRT Genel Müdürlüğü yöneticileri ve Büyüteç programı yapımcısı CİA-MOSSAD tertibinde rol almışlardır.
CİA-MOSSAD tertibinde taşeron rolü gözlerini öylesine karartmıştır ki, hakkında dolandırıcılıktan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açılan, gıyabında tutuklu olan ve 8 yıldır aranan bir kanun kaçağını sahte Haham Tuncay Güney’ i TRT ekranlarına çıkarmışlardır.

TRT yöneticileri suç işlemişlerdir. Suça ve suçluya yardım etmişlerdir. Hedeflerinde Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İşçi Partisi ve Ulusalcı Güçler vardır. Amaçları, BOP önündeki engelleri kaldırmak, TSK’ yı etkisizleştirmek, İşçi Partisi ve Ulusalcı Güçleri susturmaktır.

TRT-2 Tuncay Güney’in hezeyan ve saldırılarına uğrayanların savunma ve söz hakkını engellemiş, sahte Haham Tuncay Güney’in saldırılarına 4 saat ekranını açmıştır.

Bununla da kalınmamış, bu sahte Hahama 15 Bin dolar ödendiği, link ücreti olarak da 60 bin dolar ödeneceği www.gazeteport.com.tr, www.internethaber.com ve Vatan Gazetelerinde haber olarak yer almıştır.

Değerli basın mensupları; Şu; CİA-MOSSAD tertibine bakın, Ergenekon davasına bakın! Bu davaya bir savcı bulun dava açın talimatı veren Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile iki sayfalık dokuz maddelik gizli plan yapmış. Davanın savcılığına soyunan Recep Tayyip Erdoğan, BOP Eşbaşkanı.

Davanın tanığı ise, kanun kaçağı sahte Haham Tuncay Güney.

Propaganda aracı ise yandaş medya ve TRT.

İşte gayrı meşru tertibin, gayrı meşru tanığı ve kanıtları.

Değerli basın mensupları,
Bugün görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürü, yöneticileri ve Büyüteç programı yapımcısı hakkında görevi kötüye kullanmak suça ve suçluya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle dava açıyoruz.

Cumhuriyet Savcılarını, Cumhuriyeti savunmaya çağırıyoruz.

Ankara, 16.01.2009

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

ŞİKAYETÇİ : Sefa Koçoğlu, T.C Kimlik No: 17702174908
İşçi Partisi Ankara İl Örgütü Başkanı, İşçi Partisi MKK Üyesi, Toros Sokak No: 9 Sıhhıye-Ankara

ŞÜPHELİLER :1-Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü ve ilgili görevliler
2-Büyüteç Programı yapım ve yöneticisi

Suç Tarihi : 14.01.2009

ŞİKAYET VE AÇIKLAMASI :

Şüpheliler, TRT-2 televizyon kanalında 14 Ocak 2009 Çarşamba günü akşam yayınlanan “Büyüteç” adlı programda, halen gıyabi tutuklu olan ve aranan Tuncay Güney isimli şahsı 4 saat boyunca devlete ve kamuya ait olan ekranlarda konuk olarak ağırlayarak suç işlemişlerdir.

Şüpheliler, gıyabi tutuklu olup aranan bir şahsı devlete ve kamuya ait TRT ekranına çıkarıp vahim bir suç işledikleri gibi, Anayasal güvence altında bulunan İşçi Partisine, İşçi Partisi Genel Başkanı sayın Doğu Perinçek’e ve diğer yöneticilerine, Türkiye Cumhuriyetinin Anayasal kurumlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iftira ve hakaretlerine tam 4 saat boyunca özel bir kasıtla, bilerek ve isteyerek izin ve onay vermişlerdir.

Tuncay Güney adlı şahıs, hakkında dolandırıcılıktan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte olan kamu davası nedeniyle 8 yıldan bu yana gıyabi tutuklu olan, bir kanun kaçağı ve aynı zamanda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte olan “Ergenekon” davasında şüpheli olarak hakkında soruşturma yürütüldüğü bilinen bir kişidir.

Anayasa ve yasalar kapsamında kurulmuş bir kamu kurumu olan TRT’nin yöneticileri olan şüpheliler, bir kanun kaçağının, bir gıyabi tutuklunun ve bir şüphelinin iftira ve yalanlarını, kamu adına yayın yaptıkları TRT-2 ekranlarından yayınlayarak açıkça suç işlemişlerdir.

Bundan başka, kamu görevi yapmakta olan şüphelilerin, şikayete konu bu yayın için, gıyabi tutuklu kanun kaçağı Tuncay Güney’e 15.000 dolar ve canlı yayın bağlantısı için 60.000 dolar ödedikleri hususu basın ve yayın organlarında yer almıştır. (Ek 1)

Kamu adına görev yapan şüpheliler, görevlerini açıkça kötüye kullanmışlar, suça ve suçluya yardım ve yataklık etmişler, halen devam etmekte olan bir soruşturmanın gizliliğini ihlal etmişler ve halen devam etmekte olan bir davada adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmişlerdir.

Sonuç ve İstem : Açıklanan nedenlerle, şüpheliler hakkında gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılarak, haklarında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmalarına karar verilmesini saygılarımla arz ederim.

Şikayetçi SEFA KOÇOĞLU

Eki: Dilekçe ekinde yer verilen haber yazıları