Derviş Bayrak sonsuzluğa uğurlandı

Pazarcık Köylüleri ve toprak işgallerinin önderlerinden Derviş Bayrak uzun süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düştü

1/2
2/2

Pazarcık Köylüleri ve toprak işgallerinin önderlerinden Derviş Bayrak uzun süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düştü. Naaşı 18 Şubat’ta, yaşadığı Almanya'nın Bad Dürkheim Şehrinin bir köy mezarlığında toprağa verildi. Derviş Bayrak, ailesi, yakınları ve Vatan Partili arkadaşlarından oluşan 100 kişiye yakın bir topluluk tarafından uğurlandı.

 

Derviş Bayrak için ilk tören Mannheim Alevi Kültür Merkezinde, Dede İmam Efe'nin okuduğu dualar eşliğinde oldu. Sonrasında sonsuzluğa uğurlamak için Bad Dürkheim/Ungstein'daki köy mezarlığında ikinci tören oldu.


Merhumun cenazesinin huzurunda Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan bir konuşma yaparak şunları söyledi:


“Her insan birgün ölecektir. Hayat, doğumla ölüm arasında dünyaya bir nazar eylemektir. O’nun için ağıt yakmıyoruz, onu yaşatıyoruz. Derviş arkadaş 1978’lerde, Pazarcık ovasında Gladyo’nun aleti olarak kullanılan PKK terör örgütüne karşı mücadeleye önderlik edenlerdendir. O, Zeki Ön, Mehmet Ongan, İnan Özdemir gibi arkadaşların şehit edilişleri sırasında teröristlere karşı her yöntem ve eldeki olanaklarla savaşmıştır. K. Maraş kışkırtıcı çatışmalarında halkın savunmasına önderlik eden komitede yer almıştır. Mezhep, Etnik köken ayırmadan milletin birliğini savunmuştur.


Halkın mücadelesine önderlik etmenin iktidar mücadelesi hedefine yönelik olmasını bildiği için TİKP’nin kuruluş çalışmalarında yer almıştır. Ailesiyle birlikte yaşamını sürdürmek zorunda kaldığı Almanya’da da partili yaşamını tavizsiz sürdürmüştür. Hayata veda ederken, kendisi gibi ağır bir hastalıktan tedavi gören bir arkadaşa şu mesajı vermiştir: Sakın partinin yolundan ayrılmayın!”


Mercan, mücadelesiyle, bıraktığı mirasla Derviş arkadaşın yaşadığını belirtti.

 

Daha sonra Pazarcık’tan mücadele arkadaşı Bektaş Göksungur da Derviş Bayrak’la okula gitmelerini, dersten sonra halkı uyandırmak için kitle çalışmaları yaptıklarını,70'li 80'li yıllardaki mücadelelerini ve Gaziantep köylerinde Aydınlık gazetesi sattıklarını anlattı.

 

Son olarak oğlu Ali Bayrak babasının yaşadığı son saatleri göz yaşları içinde, babasının adeta düğüne gidecekmiş gibi hazırlandığını söyledi. Cenaze törenine katılan alman dostlarına duygularını şu sözlerle ifade etti '' Ailemiz gibi olan arkadaş ve iş arkadaşları, geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Babamı olduğu gibi kabul edip sevdiğiniz için teşekkür ederim. Memleketinden çok uzak olan bu ülkede ona ve ailesine memleketindeymiş gibi hissettirdiğiniz için ayrıca minnettarım''