Denizli’nin Çivril ilçesinde şeker ittifakı

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı açılan imza masalarına bir yenisi daha eklendi

Tarih:

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı açılan imza masalarına bir yenisi daha eklendi. Denizli’nin Çivril ilçesinde siyasi partiler ve sendikalar, ortak çadır kurarak imza toplamaya başladı, halka destek çağrısı yaptı.

 

AKP iktidarının şeker fabrikalarını satışa çıkarmasına karşı artan tepkilere Denizli’nin Çivril ilçesi de ses verdi. Vatan Partisi, CHP ve İyi Parti ilçe örgütleri ile Şeker-İş Sendikası Uşak Temsilciliği ilçe merkezinde ortak bir çadır kurarak imza kampanyası başlattı.

 

İmza kampanyası bir basın açıklamasıyla başlatıldı. Grup adına açıklamayı yapan Vatan Partisi İlçe Başkanı Nevzat Erim, “Hükümet çoğunu Atatürk’ün kurduğu 14 şeker fabrikasını satışa çıkarıyor. Bu da hükümetin borç batağında olduğunun göstergesidir. AKP iktidarının bütçe açığını kapatma telaşıdır. Bu telaş içinde kamu kurum ve kuruluşlarını satıyor. Özelleştirmenin sebebi budur” dedi. Şeker fabrikalarının satılmasının, yerli üretime ve milli ekonomiye vurulan bir darbe olduğunu ifade eden Erim, şunları söyledi: “Şeker fabrikalarının satılması, fakir üretici ve çiftçimizin ekmeği ile oynamaktır, şeker posası ile beslenen hayvancılığa bir darbedir, ABD’li Cargill şirketinin ürettiği GDO’lu tatlandırıcılara pazar aramaktır, kahraman Mehmetçiğimiz Suriye’de savaşırken onun arkasında kenetlenen işçimizin, çiftçimizin belini bükmektir. Cumhuriyetin KİT’leri refah getirdi, kalkınma getirdi. AKP’nin özelleştirme siyaseti ise Türkiye’yi borca batırdı. Çözüm üretimdedir. Çiftçimizi, işçimizi olduğu kadar bütün milletimizi refaha götürecek yol üretim ekonomisindedir. Bütün halkımızı şeker fabrikalarına sahip çıkmaya, başlattığımız imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.”

 

Şeker-İş Uşak Temsilcisi Yaşar Taylan da “Eğer bu sektörü yok edersek Türkiye’de şeker üretimini yok ettiğimiz gibi nişasta bazlı şeker zehrine halkımızı mahkûm ederiz” ifadesini kullandı.