"Darbenin önlenmesinde Vatan Partisi kritik rol oynadı"

Frankfurter Allgemeine Zeitung'un yazarı, Genel Başkan Yardımcımız Attila Uğur'un darbenin önlenmesinde kritik rol oynadığını vurguladı.

Tarih:

Eski Pentagon çalışanı Michael Rubin ve FETÖ firarisi subaylar tarafınan kaleme alınan 132 sayfalık "A Searh for Truth" (Gerçeğin Peşinde) başlıklı 15 Temmuz Darbe Girişimi raporunu köşesine taşıyan Frankfurter Allgemeine Zeitung'un (FAZ) Türkiye uzmanı yazarı Rainer Hermann, Genel Başkan Yardımcımız Attila Uğur'un darbenin önlenmesinde kritik rol oynadığını vurguladı.

 

 

DARBECİLERİ TELAŞA SOKTU

Gülen yanlısı yazılarıyla dikkat çeken Hermann, Öcalan'ı sorgulayan Hasan Atilla Uğur'un darbe günü Yeni Şafak'a verdiği demeçte, "Çok yakında, önümüzdeki günlerde her an Darbe olabilir" ifadesiyle, darbecileri telaşa sokarak, darbenin alelacele yapılmasını sağladığını vurguladı. Röportajın darbe günü Ulusal Kanal'dan da duyurulmasının darbecileri telaşlandırdığını vurgulayan Hermann, Vatan Partisi'ni "Sol milliyetçi ve Hükümet yanlısı" olarak niteledi. Hermann yazısında, "Kontrollü Darbe" tezini işledi.

 

 

KRİTİK ANDA VATAN PARTİSİ

 

Genel Başkanımız Doğu Perinçek de, FETÖ Darbesi kitabında partisinin o gece darbe karşıtı rolünü şöyle anlatmıştı:

 

"Cumhurbaşkanlığı ve hükümet ise yönetimi altındaki güvenlik güçleriyle temas kuramıyordu. İktidar çevrelerinde de ordunun darbe yaptığı görüşü hakimdi. İşte o kritik anda Vatan Partisi'nin kararlı müdahalesi geldi. İlan ettik: "Türk ordusu bir avuç darbeciyi ezecektir." Çok önemliydi. Çünkü devlet organlarının, özellikle askerin ve polisin yanında kamuoyunun duruşunu belirleyecek olan bilgi buydu. Darbeciler, Türk ordusunu ele geçiremediler. Ve darbecileri ezen esas güç, Türk ordusu oldu."