Danıştay'ın Andımız kararı hukuka aykırı, Muhalefetin tavrı ikiyüzlü

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir? programına konuk oldu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy'un “Nedir Ne Değildir” programına konuk oldu. Perinçek, Danıştay'ın 'Andımız' kararını değerlendirdi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy'un programına konuk oldu. Andımız kararını değerlendiren Perinçek, “Danıştay Daireler Genel Kurulu'nun kararı yanlış. Hem hukuka aykırı hem de bugünkü duruma çok aykırı. Türkiye bugün İkinci İstiklal Savaşı veriyor. Türk Milleti, Türk vatanı kavram çekirdek. Bu çekirdek bazen bu mücadeleyi yürütüyoruz. “Türk'üz, doğruyuz, çalışkanız” diye sormak, hepimizin çocukluğumuzdan okuduğumuz andın kaldırılması yanlış. Hukuka da aykırı, anayasaya da aykırı. Aynı zamanda hem idare hukuku halinde yani ihtiyaca uygunluk nedeni aykırı.” dedi.

 

 

"MUHALEFETİN TAVRI İKİYÜZLÜ"

 

Vatan Partisi Genel Başkanı muhalefetin tavrını da ikiyüzlü bulduğunu söyledi. Perinçek, “CHP'yi de ikiyüzlü buluyorum, Meral Akşener'i de ikiyüzlü buluyorum. Neden ikiyüzlü buluyorum? HDP / PKK ile bir yandan ittifak yapacaksınız ve Andımız'ı savunacaksınız. Şu oluyor açık bir şekilde; PKK yandaşları geliyor ve Türk'üz diyen bir Andımızı savunuyor. Bulundukları ittifak bir kere Türk düşmanı, Biden ittifakı. Türkiye vatanı, Türk milleti büyütülmesi oluşmuş bir ittifak. Akşener veya Kılıçdaroğlu ilk önce PKK / HDP ile olan ittifaklarına oğul verirler, o zaman ben onları alkışlarım. " dedi.

 

 

"CUMHURBAŞKANINDAN KARARLI TAVIR BEKLERDİM"

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da kararlı bir tavır beklediğini ifade etti. Perinçek, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’ndan 2014-15’ten beri yürüttüğü kararlı, ABD’ye karşı başını dik tutan, PKK’ya karşı, FETÖ ile kellesini ortaya koyan siyasetin başı olarak Andımızın yanında kararlı bir tavır beklerdim. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunu da genel kurula götürmemesini beklerdim. 8.Daire bir karar vermiş, en azından onu kabul edin.” ifadelerini kullandı.

 

 

“TÜRKİYE’NİN AYAKTA TUTMASI GEREKEN KAVRAMLAR VAR”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı, “Türkiye’nin bugün ayakta tutması gereken kavramlar var ve onlardan biri Türk ve Türklük kavramıdır. Biz Türk’ümüzle, Kürt’ümüzle Türk milleti kavramını kullanacağız. Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Türklük bu ülkede yaşayan 85 milyonun ortak tanımıdır. O yüzden anayasadaki tanım da budur. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olan herkes hukuken Türk’tür ve bu Türklerin imparatorluk geleneğinden gelir. Biz hiçbir zaman etnik olarak bakmadık. Hun İmparatoru Mete ne diyor Çin İmparatoru’na yazdığı metinde: “26 ülkeyi aldım ve adlarını Hun yaptım” yani o günkü Hunların yaptığı Türk tarifi bugün de bizi ayakta tutan kavram. Ben Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan’ın tutarlı ve kararlı bir tavır almasını beklerdim.  Bu tavır AK Parti’ye de zararlı, MHP ile arada soğukluk da yaratır. Bütün bu toplama baktığımız zaman 2014-2015’ten bu yana süren mücadelede Andımıza karşı alınan tavrın hiçbir açıklaması yok.” diye konuştu.