Cumhuriyet Kadınları’ndan Perinçek'e destek

CKD şube yöneticilerinden Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek

Tarih:

CHP’de 25 yıl aktif siyaset yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Canan Arıtman’ın ardından CKD şube yöneticilerinden de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek geldi.

 

 

‘DİK DURMAK İÇİN’

 

CKD Kartal Şube Yöneticisi Nurcan Karadağ: Genel Başkanımız Canan Arıtman’ın Vatan Partisi’ne desteğini ben de destekliyorum. Vatanın bölünmezliği, bütünlüğü ve üretim ekonomisi için Doğu Perinçek’e imza veririm. Yeniden gençlerimize iş, vatanımıza birlik, düzen, kardeşlik gelmesi için ve emperyalizme karşı mücadelede Türkiye’nin başı dik durabilmesi için Perinçek’i kişisel olarak destekliyorum.

 

CKD Şişli Şube Başkanı Müge Köksalan: Ermeni Soykırımı’yla ilgili Perinçek’e minnet borcumuz var, kendisi Atatürkçü bir lider olduğu için YSK’ya gidip imzamızı vereceğiz.

 

CKD Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu: Demokrasinin gereği olarak imza atıyorum. Sözde Ermeni Soykırımı meselesinde aldığı cesurca tavır ve Türkiye’ye kazandırdığı başarılar nedeniyle kendisine minnettarız. Üretim ekonomisini savunduğu için Türkiye’nin bö- lünmez bütünlüğünü en iyi şekilde savunduğu için destekliyorum. PKK, HDP, PYD, YPG’ye, bilumum bölücülere karşı durduğu için imzamı veriyorum.”

 

CKD Bakırköy Şube Başkanı Hümay Ürek: Bu sistem antidemokratik. İmza toplanırken çoğu insan antidemokratik olduğu için imza veriyor. Doğu Perinçek’e oy vermeyecek olsa bile imzayı vermek zorunda kaldıklarını hissediyorlar. CHP’liler olsun, hiç alakası olmayan HDP’li bile imza verdi. ‘Oyumu vermem ama bu antidemokratik bir durum. Seçimlere girmesi onun en doğal hakkı. Bundan dolayı imzamı veriyorum’ dedi ve verdi.

 

CKD Avcılar Şube Başkanı Vildan Kanbur: Türkiye’nin önündeki tek Cumhurbaşkanı adayının Doğu Perinçek olduğuna inanıyorum. Çünkü henüz mecliste bile değilken yaptıklarına baktığımda Türkiye’nin çıkış yolunun Doğu Perinçek ve partisinde olduğunu görüyorum. Ermeni meselesi, Suriye ve Rusya ile ilişkiler, Çin’le yapılan görüşmeleri var. Bunları iktidara gelmeden yapabilen bir lider Cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye için daha neler yapabileceğini bize gösteriyor.

 

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman 5 Nisan’da Doğu Perinçek’in adaylığı için imza vermişti. Arıtman, AİHM’nin “Türkler soykırım yapmadı” kararını nedeniyle imza verdiğini belirtmişti.