"Cumhuriyet'i" silmek isteyenlere "meydan" bırakmayız

Bakırköy İlçe Başkanlığımız, basın açıklaması yaparak Bakırköy Belediyesi tarafından alınan bu karara itiraz etti

Tarih:

Bakırköy Belediyesi, Şubat ayında düzenledikleri İlçe Meclisi toplantısında Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın ismini değiştirme kararı alarak  “Tarık Akan” ismini verdi.

 

Vatan Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı, 8 Şubat Cumartesi günü, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Bakırköy Belediyesi tarafından alınan bu karara itirazını kamuoyuna duyurdu.

Sorunun Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin kişisel bakış açısı değil; CHP’nin izlediği siyasette olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı Yüksel Kahraman’ın açıklaması şu şekilde:

 

“Bakırköy Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun isteği, CHP ve İYİP’nin kabul, Ak Parti ve MHP’nin red oyuyla Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın adından “cumhuriyet” sözcüğünü çıkarak bu basın açıklamasını yaptığımız meydanın adını Tarık Akan Meydanı olarak değiştirme kararı aldı.

 

Tarık Akan, Bakırköy’ümüzün yetiştirdiği önemli bir cumhuriyet aydını ve sanatçısıdır. 16 Eylül 2016’da aramızdan ayrılan değerli sanatçımızı, saygıyla anıyoruz.

 

“Sanatsız kalan bir toplumun yaşam damarlarından biri kopmuş demektir.” diyen Atatürk’ün bu düşüncesi doğrultusunda tüm sanatçılarımıza saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Bakırköy’ümüz, büyük sanatçıların yetiştirdiği  önemli bir kentimizdir.

 

Tarık Akan’ın erken ölümü, tüm ulusumuzu ve Bakırköy’ümüzü üzüntüye boğmuştur.  Bu nedenle Tarık Akan’ın adını yaşatmak için Bakırköy Belediyesi, Ataköy’de yeni inşa ettiği kültür merkezine değerli sanatçımızın adını vermiştir ki bu doğrudur. Tarık Akan’ın adı, Ataköy’deki kültür merkezinde sonsuza dek yaşayacaktır.”

“Sorun, belediye başkanı ve meclis üyelerinin kişisel bakış açısı değil; CHP’nin izlediği siyasettedir”

 

"Durum böyleyken Bakırköy’ün merkezinde yer alan meydanın adından “cumhuriyet” sözünün silinmesi ilginçtir. Değerli sanatçımız Tarık Akan’ı öne çıkararak ve onun halkın gönlündeki sevgisinden yararlanarak Bakırköy’ün merkezinden cumhuriyet adını silmek yanlıştır.

 

Sorun, belediye başkanı ve meclis üyelerinin kişisel bakış açısı değil; CHP’nin izlediği siyasettedir. Bu siyasetleri; geçtiğimiz seçimlerde HDP ile işbirliği, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın heykelleri önünde açıklamalar yapma, açılımı savunma, Mehmetçiğimizi şehit eden, şehirlerimize bombalar yerleştiren PKK’nın belediyelerine kayyum atamalarına karşı çıkma ve en son “Türk Milletini” anayasadan silme girişimi şeklinde özetleyebiliriz. Bu siyasetlerin getireceği doğal sonuç elbette “Cumhuriyet” isminin silinmesidir” dedi.


 
“Siyasi ittifak halinde oldukları kuvvetler vatan ve cumhuriyet düşmanıdır”

 

“Alınan karar kimi mutlu edecektir? Sorulması gereken soru budur. Bakırköy esnafı mı? Sanatçılarımız mı? Tepkilerden anladığımız kimsenin bu kararı onaylamadığıdır. Tarık Akan yaşasa ilk O’nun itiraz edeceği bu karar, PKK’nın siyasal kanadı HDP ve Cumhuriyet düşmanı FETÖ dışında kimseyi mutlu etmiyor. Hal böyleyken bu ısrar nedendir?

 

Halkımız, “Perşembe’nin gelişi, çarşambadan bellidir.” der. Bakırköy Belediye Meclisi’nin aldığı bu karar, bizi şaşırtmamıştır. Çünkü CHP’nin izlediği genel siyasetin geleceği bu noktayı önceden öngördük, defalarca uyarılarda bulunduk. Rüzgâra kapılarak yanlışlar karşısında sessiz kalmadık. Bu siyasetlerde ısrar edilirse Türkiye genelinde de benzer uygulamaların yaşanacağını görmek artık kaçınılmazdır. Çünkü siyasi ittifak halinde oldukları kuvvetler vatan ve cumhuriyet düşmanıdır. Onların beklentisi elbette cumhuriyetin tasfiyesi olacaktır” sözlerini kaydeden Kahraman açıklamasını, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı onaylamayacağını umut ediyoruz. Büyükşehir’den geçse bile İstanbul Valisi’nin duyarlı davranarak bu kararı imzalamamasını beklemekteyiz.

 

Bu arada Cumhuriyet Meydanı’ndan “Cumhuriyet”in silinmesine karşı çıkan meclis üyelerine, gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz.

 

Bakırköy’ümüzden cumhuriyetin adını kaldırtmayacağız. Konuyla ilgili yasal başvurularımızı ilgili kurumlara yapacağız” diyerek sonlandırdı.