CNN’nin darbecisi TSK ve Perinçek’i hedef aldı

“PurgedNATO” isimli blogda kendisini “Yurtdışında görev yaparken tasfiye edilen NATO subaylarından biri” olarak tanıtan bir kişinin yazısı yayınlandı.

Tarih:

Yazıdaki ifadelerin, CNN’ye röportaj veren ve FETÖ’cü Tuğg. Mehmet Yalınalp olduğu tahmin edilen “NATO subayı” ifadelerine benzediği dikkat çekti. Yazıda TSK ve Vatan Partisi hedef alındı.

 

 

EGEMEN GRUP AVRASYACILAR

 

Pentagon’un psikolojik savaş elemanı olarak bilinen Michael Rubin ve Henri Barkey’in açıklamalarına benzerliği dikkat çeken kara propaganda yazısında şu ifadelere yer verildi: “Batılı düşünen subayların tasfiyesi TSK’nın yeniden örgütlenmesine, TSK’nın Avrasyacı subaylarının kritik pozisyonlara atanmasına ve batılı ittifaktan sapmasına yol açacaktır. TSK’nın mevcut egemen grubu olan Avrasyacıların, Erdoğan’ın zihniyetiyle ilişkili olmadığı çok açıktır ve bu, Erdoğan’ın politikalarına yönelik tehditlere neden olmaktadır. Bilinmeyen şey, Avrasyacıların gündemini kim kontrol ediyor? Rusya mı yoksa Erdoğan mı? Her kimse, Rusya için her iki ihtimal de avantajlı görünüyor.

 

Ara dönemde Türk kamuoyu, ekonomik kriz, bölgesel istikrarsızlık ve siyasi İslamcılar (AKP) ile aşırı milliyetçi (Doğu Perinçek’in tarafı) arasındaki intikam üzerine kurulu çirkin bir siyasi kargaşa içinde kendisini bulacak gibi görünüyor. Dolayısıyla, Türkiye’nin yakın bir geleceğinde toplumsal kırılganlık/marjinalleşme (dini aşırılığa eğilim dahil), ekonomik yerleşim, Suriye çatışması ve günümüzde sözde müttefiklerin karşılıklı konumları (AKP ve Perinçek) olmak üzere dört itici güç var.

 

 

ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİ 

 

Erdoğan ile Perinçek arasındaki bir başka gerginlik, komuta kadrosu görevine ilişkin noktalarda artıyor. Her iki taraf birbirlerine diz çökmek için mümkün olan her yolu kullanıyor. Perinçek, Erdoğan’ın suçlarını ve yolsuzluklarını tararken, Erdoğan da askerlere ve yetkililere karşı bir tasfiye başlatmaya başladı. Dış istihbarat servisleri, Erdoğan’ın sesini ve gizli kamera kayıtlarını basına sızdırarak bu mücadeleye katılıyor. Güç kaybetmek istemeyen Perinçek, halkı ‘Ulusal Uzlaşma Koalisyonu’ adı altında Erdoğan’ı görevden almaya teşvik ediyor. Bu arada, uluslararası örgütler Erdoğan’ın çemberini daraltmak için basında çıkan Erdoğan’a ilişkin belgeleri araştırmaya karar verdiler.”

 

 

Haber kaynağı - Aydınlık Gazetesi