Ciğerini verdi, Vatan'a katıldı

Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Okuyan'a karaciğerini bağışlayan Ahmet Şahin, Vatan Partisi'ne üye oldu.

Tarih:

Yaşar Okuyan’a karaciğerini veren ve Vatan Partisi’ne üye olan Ahmet Şahin FETÖ kumpasıyla Kara Harp Okulu’ndan atıldığını, o günlerde kendilerine Perinçek ve Okuyan’ın sahip çıktığını söyledi.

 

Verdiği karaciğeriyle eski Çalışma Bakanı ve Genel Başkan Yardımcımız Yaşar Okuyan’ı hayata bağlayan endüstri mühendisi Ahmet Şahin, sözlüsüyle birlikte Vatan Partisi’ne üye oldu. Parti rozetlerini Doğu Perinçek taktı. “Partimize birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu getirdiniz” diyen Perinçek çiftin düğününe katılma sözü de verdi. Rozet töreninin ardından Ahmet Şahin ve Gülnihal Yıldırım Aydınlık’tan Nadir Temeloğlu'nun sorularını yanıtladı.

 

■ Yaşar Okuyan’ın rahatsızlığını nasıl öğrendiniz ve karaciğerinizi verme kararını nasıl verdiniz?

 

Yaşar Okuyan’ın rahatsızlığını Aydınlık gazetesinden öğrendim. Daha sonra Emin Çölaşan’ın yazısında da bahsediliyordu, orada da dikkatimi çekti. Tabi daha önceden, Okuyan farkında olmasa bile benim ona büyük bir vefa borcum vardı. Kumpas davalarında bize destek çıktı. FETÖ kumpasıyla Kara Harp Okulu’ndan atıldık. Medyanın büyük kara propaganda yaptığı bir dönemde bütün riskleri alarak cesurca halka bunu anlatan ilk insanlardı. Doğu Perinçek olsun, Yaşar Okuyan olsun... O günlerden kalma bir vefa borcumuz vardı. Bunu duyar duymaz, işlerimin de yoğun bir döneminde olmasına rağmen tereddüt etmedim. Bir takım testlerden sonra uygun bulundu. Yaşar Okuyan’la da bu sayede tanıştım.

 


GÜZEL İNSANIN YAŞAMASINI İSTEDİM


Siyaset içinde aktif bulunmama rağmen, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenlere yandaşlık yapan ülkücüler türemişken bugün, Yaşar Okuyan gibi cesur, kendini ispatlamış, bize verdiği destekle risk almış güzel bir insanın yaşamasını çok istedim. O vesile ile tereddütsüz karaciğerimi verdim.


■ Sizde söylediniz. Siyaset içinde aktif bulunmamanıza rağmen bugün Vatan Partisi’ne üye oldunuz ve Doğu Perinçek’in elinden rozetinizi taktınız. Bu noktaya nasıl geldiniz?


Bunun altyapısal hazırlığını yapıyordum zaten. Sürekli düşünüyordum, dünyaya ilişkin ve özellikle ekonomik analizler konusunda takipçi ve ilgili biriydim. Hem büyük hem küçük şirketlerde çalıştım. Belli bir olgunlaşma olduktan sonra siyasete girdim. Türkiye’de bir rant ekonomisi var. Bunları gören biri olarak siyasetin içinde bulunmamak benim için ayıp olurdu. Vatan Partisi gibi emekçiyi savunan, üreticiyi savunan, FETÖ gibi gerçekleri ilk kez halka anlatan, ilklerin partisi Vatan Partisi’ne üye oldum. Referandumda bile halkın kutuplaştırılması varken Doğu Perinçek evet-hayır kampanyasını düşmanlık üzerine kurmayın gibi sağduyulu bir yazı yazıyor. Halkı bütünleştirmenin, siyasi kazanca çevirmektense yine doğru şeyleri söyleyerek halka örnek oluyor. Bu partinin ben doğru parti olduğunu, milli parti olduğunu düşünüyorum. Vatan için Vatan Partisi olduğunu düşünüyorum. Ben de bir katkı sunmak istediğim için aktif siyasetin içindeyim.

 


PAYLAŞIMCI TOPLUMUZ


■ Büyük bir fedakarlık yaparak kendinizden bir parçayı Yaşar Okuyan’a verdiniz. Çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?

 

İşin açığı annem, babam dahil çevremin haberi olmadı. Haberleri olduğunda yüreğim ağzımda, arayacaklar diye bekliyordum. Ameliyat stresini yaşamasınlar diye kimseye haber vermedim. Sözlüm de bana destek verdi, tek onayı ondan aldım. Hayır diyemem böylesine insani bir duruma dedi, kaderimiz neyse onu yaşayacağız dedi. İnsanlar yavaş yavaş bireyselleştirildi. Fedakarlık körelmeye başladı. Ben hala bunun kırılabileceğini düşünüyorum. Türk toplumunun yapısı da buna müsaittir zaten. Türk toplumu paylaşımcıdır. Ben kendimi Yaşar Okuyan’ın donörü olduğumun bilinmesini istemedim. Uzun süre sakladım. Ama çok teşvik edici baskı oldu çevremden.


■ Gülnihal hanım, siz de sözlünüzle birlikte geldiniz ve Vatan Partisi’ne üye oldunuz. Rozeti takan Doğu Perinçek de düğününüze gelme sözü verdi. Siz nasıl üye oldunuz?


Partiyi uzun zamandır takip ediyorduk. Ulusal Kanal gönüllüsüydük. Bu vesileyle katıldık, güzel de oldu. Çok fazla siyasetle bugüne kadar işim olmadı ama vatansever insanlar olarak ülkenin bu gündeminde vatanımız için bir şeyler yapalım dedik ve Vatan Partisi’ne katılma kararı aldık.


‘Partimize güç verecek’


Genel Başkanımız Doğu Perinçek’le birlikte üye belgesini dolduran ve rozetlerini takan İstanbul İl Başkanımız Erkan Önsel, Ahmet Şahin için şunları söyledi: “Ahmet Şahin arkadaşımız kahraman bir insan. Bakanımız Yaşar Okuyan’a ciğerini verdi. O derece sorumluluk sahibi, birikimli bir arkadaş. Endüstri mühendisi aynı zamanda harbiye’den terk. Bizim partimize güç kuvvet verdi. Şimdi bu dalga yayılıyor Türkiye’ye. Milliyetçi, halkçı, devrimci önderler Vatan Partisi’dne birleşiyor.