"Çiftçinin üretim yapacak gücü kalmadı"

Hatay Belediye Başkan adaylarımız Amik Ovası'nda

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Yunus Özgür Yıldırım, Antakya Belediye Başkan adayımız Mehmet Çokluk ve Defne Belediye Başkan adayımız Leyla Erk, Antakya’nın en büyük mahalleri olan ve Amik Ovası'nın kenarında olan Serinyol Mahallesi, Karaali Mahallesi, Büyük Dalyan Mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürdüler.  


Her üç mahalle esnafını gezen Vatan Partisi adayları sorunlarını dinlediler. Partinin çözüm projelerini anlattılar. 


Çiftçilik ve besicilik yapanlar sorunlarının çözümünde umutsuz görünüyorlar.  


Biz amik ovasındaki çiftçiler kendimiz üretiyoruz. Bizim dışarıdan ithal tarım ürünleri getirmememiz gerekiyor, tam tersine dışarıya tarım ürünleri satmalıyız. Biz kendi ürünlerimizi, hayvanlarımızı yetiştiriyoruz ama bir taraftan da dışarıdan getiriyoruz. Çiftçi perişan, besici perişan, ne mutlu ayakta kalan insanlarımıza, halimiz ne olacak bilmiyoruz? 


Fırıncı esnaf ise “Artık din kullanılarak oy istemenin ayıp olduğunu bundan vazgeçmeliyiz” diyor.  


Özallar gittiler, dünya Sultan Süleyman’a kalmaz diyorlar.  


Çiftçilerin dertleri çok ama umutsuz bir bekleyiş ile yerel seçimlerden sonra neler olacağını düşünüyorlar. “Biz eve ekmek götürmekten öte borçlarımızı, vergilerimizi, nasıl ödeyeceğiz, diye düşünüyoruz” diyorlar.  


 
Yunus Özgür Yıldırım: 


Günlük idare eden çözümler bizi bir yere götürmez. Keskin bir şekilde üretim ekonomisine geçiyoruz. Dememiz lazım, başka çıkış yolumuz yoktur. Ekonomik krizden çiftçimiz, hayvancımız, fabrikalarımız rahatsız olmuştur. Planlı bir ekonomi  yöntemine geçmeliyiz.Sizin anlattığınız sorunları ancak üretim ekonomisi ile aşarız. Artık dışarıdan sıcak para gelmiyor. Milletimiz yaşamaya devam edecek ve bu krizden hep birlikte kurtulacağız. Artık borcu borçla kapatma devri kapanmıştır.  

 


Mehmet Çokluk: 


Türkiye’nin önünde iki temel sorun bulunmaktadır. Birincisi üretim ekonomisine geçmek ve ikincisi ise vatan bütünlüğünü sağlamaktadır. Bu günler geçecek elbette zor günlerden Geçiyoruz.  Ama Türk Milleti bunun da üstesinden gelecektir. Üretim ekonomisine geçmeyenlerin bu ülkeyi yönetmesi mümkün değildir. Pusulada birçok seçenek olabilir. Bizim seçeneğimiz belediyelerden başlayarak üretim ekonomisine geçmek ve belediyenin imkanlarını rant için değil, üretim için kullanmaktır.