Çankaya adayımız Fırat Kayaönü: "Atatürk programı için görev istiyoruz"

Kayaönü, CHP’nin ‘Ceketimizi koysak alırız’ mantığıyla propaganda yapmasını eleştirdi

Tarih:

Avukat Hasan Fırat Kayaönü, Başkent’in hatta Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Çankaya Belediyesi’ni yönetmeye aday. Kayaönü “Devrimin Başkenti olan Ankaramızın” diye tamamlıyor tanımlamayı ve mensubu olduğu siyasi partiden duyduğu gururu da ekliyor mutluluğuna: “Türkiye için mücadele eden, daha iktidar olmadan, Meclis’e girmeden ülkenin huzuru ve güvenliği için söylediklerini yapan, önemli adımlar atan partinin mensubu olarak aday olmaktan onur duyuyorum. Hepimize büyük görevler düşüyor. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün programını savunuyoruz. Atatürk’ün programlarını hayata geçirecek kadrolarımız var.”

 

Avukat Hasan Fırat Kayaönü, seçime sayılı günler kala sorularımızı yanıtladı, sunuyoruz:

 

 

‘BELEDİYEYE BAĞLI ÖĞRENCİ YURTLARI AÇACAĞIZ’

 
Seçmenlerden en çok hangi talebi duydunuz, çözümleriniz neler?

 

Yol ve asfalt problemleri var. Çankaya’nın önemli muhitlerinde insanlar belirli saatlerden sonra rahatça dolaşamadıklarını söylediler. Yani bir asayiş sorunu olduğu tespitini yaptık. Çankaya’ya bağlı parklarda özellikle zabıtanın daha aktif görev almasını istiyorlar. Su meselesi var. Bu, büyükşehir belediyesinin gerçekleştireceği bir konu ama ilçe belediyesi burada baskın unsur olmalı. Biz doğru bir diplomasiyle baskı unsuru olarak bu sorunları çözeceğiz. Altyapı sorunlarıyla ilgili de ciddi şikâyetler geliyor. Ayrıca öğrenci arkadaşlardan okula yakın yurt olmadığını duyuyoruz. Üniversite bölgelerine yakın, ihtiyacı olana ücretsiz indirimli yurt ihtiyacı var. Göreve geldiğimizde ilk olarak yol yapımlarından başlayacağız. Üniversite yakınlarında, belediyeye bağlı yurtlar açmayı planlıyoruz. Bir de kütüphane eksikliği var, Milli Kütüphane yoğun oluyor. Rahat kullanım açısından üniversitelere yakın kütüphaneler açacağız. Üretime dönük, toplumcu, çağdaş, kamucu ve milli belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Halk Meclisleri kuracağız, halkımızdan fikir alacağız.

 

 

‘HİZMET ALAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİLER’

 

Vatandaşın size yaklaşımı nasıl?

 

Bizim çalışmalarımız gerçekten verimli geçti. Vatandaşlarımız mevcut belediyeden şikayetçi. Çankaya Belediyesi’ni yıllardır CHP yönetiyor. Çankayalılar CHP’nin ‘Ceket koysak alırız’ mantığıyla hareket ettiğini, hem aday gösterme sürecinde hem belediye hizmetlerinin doğru dürüst yerine getirilmemesinde, kayıtsızlık gördüklerini söylüyorlar. Tabii ekonomik kriz, ziyaretlerimizde vatandaşların mutlaka dile getirdikleri ortak sorun... Biz Vatan Partisi olarak Türkiye’nin bu ekonomik krize bir üretim seferberliği inşa ederek direnebileceğini düşünüyoruz. Üretim ekonomisine belediyelerden başlanabileceği kanaatindeyiz.

 

 

‘TAŞERONA SÖZDE KARŞI AMA BELEDİYEDE ÇALIŞTIRIYOR’

 

Hizmet alamama derken, taşeron işçilerin eylemlerinden, grev kararlarından mı söz ediyorsunuz?

 

Belediye binasını işgal etme noktasına da gelindi. Ana muhalefet partisi taşeronluğun kölelik olduğunu söylemişti. Ancak hem emekten, işçi haklarından yana oldukları yönünde siyasi iddia ile ortaya çıkıp hem de belediyelerde bunun tersini yapmaları tutarsızlıktır. Ama aslında çok da garip değil. Çünkü CHP de maalesef Atatürk ilke ve programlarından taviz verdi. İçine düştükleri piyasacılık bataklığının doğal sonucu bu. Bu yüzden şaşırmıyoruz.

 

 

‘SÜRECİ ANNEMLE OMUZ OMUZA YÜRÜTTÜK’

 

Anneniz de Beypazarı Belediye Başkan Adayı. Bu durum çalışmalarınıza kolaylık sağlıyor mu?

 

Elbette sağlıyor. Bilgi paylaşımı yapıyoruz. Annemin çalışmalarında edindiği bilgi, deneyim bana da faydalı oluyor. Aile ortamında yorucu olmasının yanı sıra çok da keyifli bir yanı var. Zira Vatan Partisi, büyükşehir belediyesi başta olmak üzere yedi ilçede kadın aday çıkarttı. Onlardan biri de annem. Mücadele içinden gelen kadınlarımız... Onur verici.

 

 

‘GELECEĞE DÖNÜK BİR MUM YAK’

 

Seçmenlere son çağrınız nedir?

 

Toplum maalesef sistem tarafından belli başlı adaylar etrafında kümeleştirilmeye çalışılıyor. İşte buna karşı seçmenlerden sadece Ankara için değil tüm Türkiye’de Vatan Partisi adaylarına oy vermelerini istiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumları doğru tahlil eden bir parti var. Seçeneksiz değilsiniz. Siyasi tercihlerinizi doğru yapmalısınız ve cesur olmalısınız. Türkiye, ekonomik ve bölgesel olarak çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bölgedeki güvenlik konularında özellikle dış güçler tarafından baskı yapılıyor. Halkımız, bu zor şartlarda Türkiye’ye göğsünü siper edecek Vatan Partisi’ni ne kadar güçlendirirse önümüzdeki sürece o ölçüde umut ışığı yakmış olur. Türkiye’nin karanlık gibi görünen yolunu aydınlatmak için yakılan bir mum.

 

 

Sincan’da kapı kapı geziyor

 

Öte yandan Sincan’ın tek kadın Belediye Başkan Adayı Perihan Karagöllü çalışmalarına devam ediyor. Sincan’ın mahallelerinde vatandaşların evlerini tek tek ziyaret eden Karagöllü gittikleri evlerde vatandaşlara partisinin programını anlatıyor. Yaptıkları ev ziyaretlerinde çok iyi tepkiler aldıklarını belirten Karagöllü, ev ziyaretlerine seçim gününe kadar devam edeceklerini söyledi.