İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (5 Temmuz 2007) Dedeman Oteli’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Millî Hükümet’in Bakanlar Kurulu’nu oluşturacak arkadaşlarını kamuoyuna açıkladı. Perinçek, özetle şunlardı belirtti: “Kemalist Devrim’i tamamlama amacıyla “Çalışan, Üreten, Başıdik Türkiye”nin kurulmasına önderlik edecek olan Millî Hükümet’in Bakanlar Kurulu’nu açıklıyoruz.
22-24 Aralık 2006 günlerinde toplanan İşçi Partisi 7. Genel Kurultayı, Millî Hükümet Programı’nı görüşerek kabul etmişti.
Şimdi de, 22 Temmuz 2007 Genel Seçimi öncesinde, bu Programı hayata geçirmekte milletimize önderlik edecek olan Millî Hükümet’in Bakanlar Kurulu’nu ve Bakanların özgeçmişlerini milletimizin değerlendirmesine sunuyoruz:
MİLLÎ HÜKÜMET BAKANLAR KURULU
1. Başbakan Doğu Perinçek
2. Başbakan Yardımcısı Ferit İlsever
3. Başbakan Yardımcısı Ali Kocatürk
4. Devlet Bakanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu
5. Devlet Bakanı Ceyhan Mumcu
6. Devlet Bakanı Adnan Konukman
7. Devlet Bakanı Servet Bora
8. Adalet Bakanı Mehmet Cengiz
9. Milli Savunma Bakanı Mehmet Bedri Gültekin
10 . İçişleri Bakanı E. Korg. Yaşar Müjdeci
11. Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Semih Koray
12. Yerel Yönetimler Bakanı A. Esin Özbey
13. Maliye Bakanı Şefik Çakmak
14. Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Haluk Dural
15. Bayındırlık ve İskân Bakanı Orhan Ayber
16. Ulaştırma Bakanı E. Gen. Servet Cömert
17. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bülent Esinoğlu
18. Ticaret Bakanı M. Mete Göknel
19. Tarım Bakanı Prof. Dr. Cengiz Çakır
20. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Uçkun Geray
21. Denizcilik Bakanı Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal
22. Turizm Bakanı Yüksel Sarı
23. Milli Eğitim Bakanı Turan Özlü
24. Kültür Bakanı Demirtaş Ceyhun
25. Bilim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Tomak
26. İletişim Bakanı Dr. Serhan Bolluk
27. Gençlik ve Spor Bakanı Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı
28. Kadın ve Aile Bakanı İlknur Kalan
29. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Osman Şadi Yenen
30. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erkan Önsel
31. Engelliler Bakanı Turan İçli
MİLLİ HÜKÜMET BAKANLAR KURULU ÜYELERİNİN ÖZGEÇMİŞLERİ
Doğu Perinçek (Başbakan)
1942 Gaziantep doğumlu, aslen Erzincan’ın Kemaliye ilçesinden. 1964 yılında AÜ Hukuk Fakültesini bitirdi ve Kamu Hukuku (Devlet Teorisi ve Kamu Hürriyetleri) kürsüsüne asistan olarak girdi. 1968 yılında hukuk doktoru oldu.
1968 yılında Fikir Kulüpleri Federasyonu (Dev Genç) Genel Başkanlığına seçildi. 1968 gençlik hareketinin önderi.
1978 yılında Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin, 1991’de Sosyalist Parti’nin ve 1992’de İşçi Partisi’nin genel başkanı.
Aydınlık gazetesi, 2000’e Doğru dergisi, Teori gibi yayın organlarının kuruluşlarına önderlik etti; başyazarlık ve genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu.
Uluslararası Avrasya Hareketi’nin teori ve pratiğinin önderlerinden
İyi Almanca ve orta derecede İngilizce bilir.
Her biri birçok kez basılan 35 kitabın yazarı. Çeşitli çevirileri, birçok broşürü ve binlerce dergi ve gazete yazısı var.
Ferit İlsever (Başbakan Yardımcısı)
1946 İstanbul doğumlu. İTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunu.
1965-66 yıllarında İTÜ’deki öğrenci hareketinin önderlerindendi.
Mezuniyetinden sonra kısa bir süre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde görev yaptı.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yöneticilik yaptı. 2000’e Doğru Dergisi ve Aydınlık Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttü.
Halen Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni olan İlsever, İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısıdır.
Gazete ve dergilerde çıkan çeşitli makale ve incelemelerinin yanı sıra “Cumhuriyet Devrimi Kanunları” adlı kitabı vardır.
Ali Kocatürk (Başbakan Yardımcısı)
1945’de Kelkit’te doğdu. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
1978 de Hazine’de Kamu Finansmanı Genel Müdür yardımcılığına atandı, 1978 ve 1979 da IMF stand-by anlaşmaları görüşmelerine katıldı.
1980 de Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu görevdeyken OECD borç ertelemeleri, 1980, 1981 ve 1982 IMF stand-by anlaşmaları görüşmelerine katıldı. 1983 yılında Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Ekonomi ve Maliye Müşavirliğine atandı, 1985 yılına kadar bu görevde kaldı.
1985 yılında Hazine Banka ve Kambiyo Genel Müdürü oldu. 1990 yılında Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcılığına atandı, 1993 yılına kadar bu görevde kaldı, 1993 yılında istifa ederek emekli oldu.
Halen İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesidir.
Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu (Devlet Bakanı)
1944 Kerkük doğumlu. 1973 yıllından sonra Hacettepe Ünv. Öğretim üyeliği, 1982-83 yıllarında Erciyes Ünv. Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcılığı yaptı.
1985-1987 yıllarında Başbakanlık danışmanlığı, 1987-1993 yıllarında ise Sağlık Bakanlığında Bakan Danışmanı ve Güneydoğu Anadolu Sağlık Master Planı Direktörlüğünü yürüttü.
1994-1996 döneminde Pamukkale Üniversitesi Genel Koordinatörü ve öğretim üyesi olarak görev yaptı.
Türkmen Cephesi Şuura üyesi olan Akkoyunlu, 2002 yılında Türkmen Danışma Meclisi, Meclis Başkanlığı ve İcra Kurulu Başkanlığı’na seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir.
Onlarca yerli ve yabancı dergide yayımlanmış bilimsel araştırmaları ve sağlık konusunda yayınlanan çeşitli kitapları bulunmaktadır.
Çok iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Ceyhan Mumcu (Devlet Bakanı)
1940 doğumlu. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Maliye ve Ekonomi Bölümü ile Hukuk Fakültesi mezunu.
Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Harb İş Federasyonu DPT Müsteşarlığı 2. Beş Yıllık Plan Özel İhtisas Komisyonu, Toprak Mahsulleri Ofisinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1977 yılında Ankara Belediyesinde görev aldı.
1977-80 yıllarında Ankara Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
1960 yılından bu yana üyesi olduğu CHP’den Kemal Derviş’in Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesine tepki göstererek istifa etti. İşçi Partisi’ne üye oldu. Halen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısıdır.
Serbest avukatlık yapmakta olan Mumcu, uzun süre ADD Denetleme Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerini yürütmüştür.
Adnan Konukman (Devlet Bakanı)
Sinop doğumlu. Emekli Emniyet Müdürü.
İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi. İP Sinop milletvekili adayı.
Servet Bora (Devlet Bakanı)
1939 yılında Yozgat’ta doğdu. 1962 yılında AÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
1976 yılında hakimlik mesleğini seçti. Ağrı, Ardeşen ve Çayeli hakimliklerinde bulunan Servet Bora, 14 Ekim 1979 Kısmi Senato Seçimlerinde Yozgat MHP Senatörü olarak parlamentoya girdi.
Halen İşçi Partisi üyesi olan Bora, İP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir
Mehmet Cengiz (Adalet Bakanı)
1949 Konya doğumlu. AÜ Hukuk Fakültesi mezunu. İşçi örgütlenmelerinde görev aldı, sendikacılık yaptı. 1975 yılında avukatlık yapmaya başladı. Çeşitli sendikalarda hukuk müşaviri ve danışman olarak görev yaptı. 1994-98 yıllarında Çağdaş Hukukçular derneği genel sekreterliğini yürüttü.
Gazete ve dergilerde makale ve araştırmaları, hukuki konularda çeşitli kitapları yayımlandı. “Ermeni Sorunu” ve “Kıbrıs Sorunu’na ilişkin araştırmaları ve İngilizceye de çevrilen iki ayrı kitabı bulunuyor. İngilizce bilmektedir.
Halen İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısıdır.
Mehmet Bedri Gültekin (Milli Savunma Bakanı)
1953 Tunceli doğumlu. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümü mezunu.
1970 yılından bu yana İşçi Partisi saflarında mücadele ediyor. Halen Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Örgütlenme Bürosu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Mehmet Bedri Gültekin’in çeşitli konularda yayınlanmış altı kitabı bulunmaktadır. Anadolu’da yayın yapan 40’ın üzerinde gazetede düzenli olarak haftalık makaleleri yayınlanmaktadır. İngilizce bilir.
Korg. Yaşar Müjdeci (İçişleri Bakanı)
1949 Adana doğumlu. Kuleli Askeri Lisesi, 1961 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun oldu.
1974 yılında Hava Harp Akademisi’ni bitirdi. 1987 yılında Tuğgeneralliğe, 1971 yılında Tümgeneralliğe, 1995 yılında Korgeneralliğe yükseldi.
Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı ve Diyarbakır 2’nci Takım Hava Kuvvet Komutanlığı görevlerinde bulundu.
Dört yıldan fazla süre Avrupa ve ABD’de görev yapmıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Prof. Dr. Semih Koray (Dışişleri Bakanı)
1949 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümü mezunudur.
1981-1994 yılları arasında ODTÜ Matematik bölümünde öğretim görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak görev yapmıştır. Halen Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde konuk öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Araştırma çalışmalarını Oyunlar Kuramı ve İktisadi ve Toplumsal Tasarım alanlarında sürdürmekte olan Semih Koray'ın Semigroup Forum, Review of Economic Design, Social Choice and Welfare ve Econometrica gibi bilimsel dergilerde yayımlanmış çalışmaları vardır. Kuruluşundan bu yana asosiye editörleri arasında yer aldığı ve Springer tarafından yayımlanmakta olan Review of Economic Design dergisinin halen eşgüdümü sağlayan başeditörü olarak görev yapmaktadır. 2000-2004 seneleri arasında Genel Sekreterlik görevini yürütmüş olduğu ASSET'in (Asosiacion Sudeuropea de Economia Teorica - Güney Avrupa Teorik Ekonomistler Birliği) halen başkanlığını yapmaktadır.
İktisadi Tasarım Vakfı'nın da Başkanı olan Semih Koray, 1990 - 2003 yılları arasında Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden ekibin başkanlık görevini yürütmüştür ve halen Matematik Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin Başkanı olarak görev yapmaktadır.
İşçi Partisi Başkanlık Kurulu üyesi olan Semih Koray, Bilim ve Ütopya Kooperatifi'nin kurucuları arasında olup, bu kooperatifin başkanlık görevini de sürdürmektedir.
İngilizce ve Almanca bilmektedir.
A. Esin Özbey (Yerel Yönetimler Bakanı)
1962 Malatya doğumlu. AÜ Hukuk Fakültesi mezunu.
1994 Yılında Aile Araştırma Kurumu bünyesinde oluşturulan Aile ve Hukuk İhtisas kurulu’nda BM Aile Yılı nedeniyle Türkiye adına sunulacak Ulusal Raporun hazırlanmasında aktif görev aldı.
Kadın sorunları ve Statüsü Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Hukuk Komisyonunda Aile-Kadın-Çocuk sorunlarına ilişkin çalışmaların içinde yer aldı. Medeni Kanun değişiklik çalışmalarında aktif olarak çalıştı.
1997 yılında kurulan Cumhuriyet Kadınları Derneği kurucu üyesidir. CKD’de bir dönem merkez yöneticiliği yaptı.
Kadın Hukuku, kadına yönelik şiddet, yasalarda kadın aleyhine sonuç doğuran düzenlemeler vb. konularda çok sayıda yazılı çalışmalar yaptı.
1992 yılında Ankara Barosu Kadın hakları kuruluşunda yer aldı. 8 yıl süreyle Ankara Barosu Kadın Hakları kurulu başkanlığı görevini yürüttü.
Kore Dostluk Derneği Genel Başkanıdır.
Şefik Çakmak (Maliye Bakanı)
1939 İzmir doğumlu.
AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra aynı yıl 1962 de Maliye Bakanlığı Hesap Uzaman Yardımcılığı sınavını kazanarak, Hesap Uzaman Yardımcısı oldu.
1969-1970 bir yıl Belçika Brüksel’ de Ortak Pazar’da Türk vasıtasız vergilerinin, Ortak Pazar vasıtasız vergileri ile uyumu konusunda incelemede bulundu.
1965 - 1973 yılları arasında Hesap Uzmanlığı görevinde bulundu, daha sonra Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.
1977 yılında Stuttgart Baş Konsolosluğu Maliye ve Ekonomi Müşavirliği’ne atandı.
1980 yılında yurda döndü ve Maliye Hesap Uzmanları Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.
1992 yılında Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanlığı yaptı.
2002-2004 yılları arasında Maliye Hesap Uzmanları Vakfı Başkanlığı’nda bulundu.
Halen Yeminli Mali Müşavirlik yapmaktadır. Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Konseyi üyeliğini de yürütmektedir.
Haluk Dural (Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı)
1949 doğumlu. AÜ Fen Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu.
1971 - 1974 yıllarında Karabük Demir-Çelik Kok Fabrikasında işletme mühendisi olarak çalıştı.
1975-76 yıllarında aynı kurumda başmühendislik yaptı.
1976-78 yılları arasında Ankara Belediyesi Havagazı Fabrikasından fabrika müdürlüğü görevini yürüttü.
TBMM Kamu Kurumlarının Dış Alımlarını Lockheed Rüşvet olayı Araştırma Komisyonunda uzman olarak çalıştı.
1978 – 1982 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatı, Koordinasyon Dairesinde çalıştı. Başbakanlık Danışmanlığını yaptı, Ecevit başkanlığındaki Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı Dr. Faruk Sükan’ın sorumluluğunda kurulan Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.
1983’ten sonra çeşitli kuruluşlarda proje müdürlüğü, genel müdürlük, genel koordinatörlük ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.
Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Orhan Ayber (Bayındırlık ve İskan Bakanı)
1941 Manisa doğumlu. 1963 İTÜ İnşaat Mühendisliğinden mezun oldu.
1981-1992 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığını, daha sonra da İnşaat Mühendisleri Odası onur kurulu üyeliğinde bulundu.
Pek çok gazetede dış politika konularında yazılar yazdı.
Halen İzmir SKY TV’de haftalık programlar yapmaktadır.
E. Gen. Servet Cömert (Ulaştırma Bakanı)
1940 Artvin doğumlu. 1960’da Kara Harp Okulu’ndan, 1974’de Kara Harp Akademisi’nden Kur.Yzb.olarak mezun oldu.1977’de Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitirdi.
Kara Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde Kıta ve Karargah hizmetlerinde bulundu.
1964-1966 döneminde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda hizmet verirken , Mücahit Birlikleri’nin temel askerlik eğitimlerine katkıda bulundu.1974’de Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı.
Gökçeada’da 5.inci Komando Alay Komutanlığında bulundu.
NATO’da SHAPE Karargahında ( Belçika ) eğitim gördü, Napoli’de AFSOUTH’da sürekli görevde, İzmir’de LANDSOUTHEAST’de Daire Bşk.lığı ve Kur.Bşk.Yrd.lığı yaptı.
1988’de Tuğgeneralliğe terfi etti. Bu dönemde Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, 3.üncü Ordu Hrk.Kur.Ybşk. olarak çalıştı.1992’de Ardahan’da 25.inci Mknz.P.Tug.K.lığı yaptı ve aynı yılın Ağustos ayında emekli oldu.
İngilizce bilmektedir ve Kıbrıs Barış Harekatı Madalyası ile taltif edilmiştir.
S.Cömert emekli olduktan sonra İstanbul’da Türk Tarih Araştırmaları Vakfında fahri olarak çalıştı.Daha sonra Harp Akademileri’nde 9 yıl araştırmacı ve Jeopolitik ve Strateji konularında öğretim görevlisi olarak çalıştı.Bu dönemde bazı gazete ve dergilerde makale ve tercümeleri yayınlanmıştır.Özelleştirme , Jeopolitik ve Strateji konularında yayınları mevcuttur.
Halen Milli Güvenlik Akademisinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Bülent Esinoğlu (Sanayi ve Teknoloji Bakanı)
1944, Yozgat doğumlu. 1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesinden mezun oldu.
1972 yılında İskenderun Demir Çelik Fabrikaları’nda Makine Yüksek Mühendisi olarak göreve başladı.
Çelikhane ve Yüksek Fırın Yapım Müdürlüklerinde görev aldı.
1974 yılında altı ay süreyle demir, çelik teknolojileri ile ilgili Sovyetler Birliği’nde eğitim aldı.
22 yıl İSDEMİR’ de çalıştıktan sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda beş yıl Sanayi Genel Müdürlüğü görevi yaptı.
Gülbirlik, Kozabirlik, Milli Prodüdivite Merkezi Yönetim Kurulunda Üyelik görevinde bulundu.
İngilizce ve orta düzeyde Rusça biliyor.
Mansur Mete Göknel (Ticaret Bakanı)
1945 Aydın - Bozdoğan doğumlu. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu.
1970 yılından itibaren TPAO, Adana Çimento AŞ ve ÇİMSA Çimento San .Tic. AŞ, DESİYAB Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası ( halen TKB – Türkiye Kalkınma Bankası’nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra,
1980 - 1981 yıllarında DESİYAB Genel Müdür Yrd. ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 1981-1982 yıllarında DESİYAB, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 1982-1984 yıllarında BAŞTAŞ Çimento San. Tic AŞ. Genel Müdürlüğü, 1984-1991 yıllarında ÇAMSAN Ağaç San. Tic. A.Ş. Genel Müdürlüğü, 1992-1993 yıllarında BOTAŞ Boru Hatları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı,1993-1994 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı/Başbakanlık Danışmanlığı, 1994-1996 yıllarında ÇAMSAN A.Ş. Genel Koordinatörlüğü yaptı.
Halen Proje ve Yatırım Danışmanlığı yapmakta olan Göknel iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Prof. Dr. Cengiz Çakır (Tarım Bakanı)
1944 Denizli doğumlu. 1965 Ege Ünv. Ziraat Fakültesi mezunu.
1966 yılında Ege Ünv. Ziraat Fakültesi Zirai Ekonomi ve İşletme İlimi Kürsüsü’ne asistan olarak görev yaptı.
1991-92 yılları arasında Tokat ziraat Fakültesinde görev yaptı.
Ziraat Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığında ve ADD Bornova Şube başkanlığı görevlerinde bulundu.
2000 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde iki yıl gönüllü olarak görev yaptı.
Kırktan fazla bilimsel çalışmaları vardır. Altı bilimsel derginin hakemliğini yaptı, 12 yüksek lisans ve beş doktora tezinin danışmanlığını yaptı.
İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Uzmanlık alanı tarım işletmeciliğidir.
Prof Dr. Uçkun Geray (Çevre ve Orman Bakanı)
1939 doğumlu. 1964 yılında İÜ Orman Fakültesini bitirdi.
1979 yılında doçent, 1988 yılında profesör oldu, bu dönemde fakülte yönetim kurulu üyeliği, döner sermaye işletme müdürlüğü görevlerini yürüttü.
2000-2006 yılları arasında İÜ Ormancılık Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yaptı.
2000-2004 yılları arasında Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi başkanlığını yaptı.
2002 yılında “Yılın Ormancısı” ve yine aynı yıl “Yılın Bilim Adamı” seçildi.
Sosyal Bilimci Ormancılar Platformu başkanıdır.
Yedi adet çalışması kitap olarak yayımlanmıştır. Çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal (Denizcilik Bakanı)
1957 Amasya doğumlu. AÜ Hukuk Fak. Mezunu. Hakimli, avukatlık ve sigortacılık yaptı.
Marmara Ünv. Devletler Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve Deniz Hukuku ve Deniz Çevresi sorunları araştırma ve uygulama merkezi müdürü. Adalet Bakanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulundu.
Yüksel Sarı (Turizm Bakanı)
1956 Karabük doğumlu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünü bitirdi.
Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra 1988 yılında AÜ Hukuk Fakültesinden de mezun olarak, 1990 yılında avukatlığa başladı. Halen serbest avukatlık yapmaktadır.
Turan Özlü (Milli Eğitim Bakanı)
1949 Sinop doğumlu. İÜ Fen Fakültesi Matematik- Astronomi mezunu. 68’liler Birliği Vakfı ve İstanbul Eğitimciler Derneği’nde yöneticilik de yapan Özlü, halen İşçi Partisi Genel Başkan yardımcılığını yürütmektedir.
Demirtaş Ceyhun (Kültür Bakanı)
1934 Adana doğumlu.
Günümüz hikayecilerinden. İstanbul’da Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Mimarlık Bölümünü bitirdi(1959). İstanbul’da Harbiye’de açtığı bir kitapevini yönetti.(1972-1976), sonra yine mimarlığa döndü. İlk hikayeleri Yeni Ufuklar dergisinde çıkan(1955) Demirtaş Ceyhun, sanatının ilk döneminde işlediği konulara bakış açısı, cinsel sorunları ve ruhsal durumları çözümleyiş yenilikleriyle dikkati çekti, sonra çağdaş içeriği ağır basan, toplumsal gerçeklerin kökenlerine yöneldi. Yapıtlarından bazıları: Çamasan, Eylül Hikayeleri, Apartman, Ah Şu Karabıyıklı Türkler, Ah Şu Biz Göçebeler.
Prof. Dr. Mehmet Tomak (Bilim Bakanı)
ODTÜ öğretim üyesi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Eski Başkanı.
Dr. Serhan Bolluk (İletişim Bakanı)
13 Nisan 1960 Eskişehir doğumlu. HÜ Tıp Fakültesi mezunu.
1987’de 2000’e Doğru’da gazeteciliğe başladı.
Aydınlık günlük gazete, Aydınlık dergi ve Ulusal Kanal’da muhabirlik, Yazıişleri Müdürlüğü, Haber Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.
Halen Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmenidir.
Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı (Gençlik ve Spor Bakanı)
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi. Halen Noroloji Anabilim Dalı Başkanı.
İlknur Kalan (Kadın ve Aile Bakanı)
1959 Sinop doğumlu. AÜ Hukuk Fakültesi mezunu.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirge Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği yaptıktan sonra, serbest avukatlığa başladı.
Halen serbest avukatlık yapmaktadır. “Kadın ve Adalet” adlı kitabının yanı sıra pek çok dergi ve gazetede çok sayıda yazı ve makalesi yayımlanmıştır.
Prof. Dr. Osman Şadi Yenen (Sağlık Bakanı)
1950 Kahramanmaraş doğumlu. İÜ Tıp Fakültesi mezunu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemi ve kıtalarında askeri hekim olarak görevler yaptı. 1996’dan itibaren GATA ‘da akademik kariyere başladı. Halen İÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi. Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesidir.
Erkan Önsel (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı)
1950 Trabzon doğumlu. İİTİA Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okul mezunu.
Eczacı meslek örgütlerinde çeşitli görevlerde bulundu. TES-KOOP’de Genel Sekreterlik ve 1997-2001 yılları arasında iki dönem üst üste İstanbul Eczacılar Odası Başkanlığını yaptı. 68’liler Vakfı Yöneticisi.
Turhan İçli (Engelliler Bakanı)
1955 Sivas doğumlu. 11 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu görme özürlü oldu. ODTÜ Sosyoloji Bölümünü şeref öğrencisi olarak bitirdi. Bir süre yayıncılık yaptıktan sonra MTA Genel Müdürlüğünde çevirmen olarak çalıştı. Ankara Hukuk fakültesini de bitirerek avukatlığa başladı.
1998-2002 yılları arasında Türkiye Körler Federasyonu Başkanı olarak görev yaptı. Halen Türkiye Körler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdüren içli, Altı Nokta Körlere Hizmet Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Altı Nokta Körler Derneği Baş Hukuk Danışmanıdır.
Başta engeliler sorunu olmak üzere Türkiye’deki ve dünyadaki siyasal gelişmeler ve oluşumlar üzerine çok sayıda makale ve araştırması bulunan içli, serbest avukatlık yapmaktadır.