Büyük zaferin belgeleri köyleri gezdi

"Ermeni Soykırımı Yalanını Vatan Partisi Bitirdi" fotoğraf sergisi Iğdır'da büyük ilgi gördü.

Tarih:

Foto muhabir Alpay Tuğlu’nun fotoğraflarından oluşan “Ermeni Soykırımı Yalanını Vatan Partisi Bitirdi” konulu sergi, Iğdır’ın köylerinde açıldı. Serginin açılışı Iğdır İl Başkanlığımız tarafından 19 Mayıs günü kent merkezinde yapıldı.

 

Sergi, şehir merkezinin ardından Kuzugüden köyü, Melekli beldesi Bağlar caddesi ve Karakoyunlu ilçesi Koçkıran köyünde açıldı. Mahalle meydanında, kahvelerin duvarlarında, ağaç gövdelerinde ve sandalyelerde sergilenen fotoğraflar, Alpay Tuğlu ve parti yöneticilerimiz tarafından köylülere tanıtıldı. Fotoğraflar büyük beğeni topladı.

 


12 YILLIK MÜCADELE BELGELERİ


Soykırım yayanına karşı verilen mücadelenin fotoğrafları Kuzugüden köyünün kahvesinde, masa ve sandalyeler ile soba üzerine yerleştirildi. Burada köylülere hitap eden Merkez Karar Kurulu üyemiz Kamil Dede, Ermeni soykırım iddiası ile ilgili 12 yıllık mücadele sürecini anlattı. Foto muhabirimiz Alpay Tuğlu da sergiyi gezmeye gelen köylülere fotoğrafların ne zaman çekildiğine ilişkin bilgi verdi. Kuzugüden köylüleri, fotoğrafların öykülerini ilgiyle dinledi. 


Serginin bir sonraki durağı Melekli Beldesi Bağlar Caddesi oldu. Cadde üzerindeki bir kahvenin önünde konaklayan serginin açılışını Iğdır İl Başkanımız Ekrem Çatak yaptı. Çatak, “Ermeni meselesinde en çok mağdur olan Iğdır halkıdır. Onun için biz bu fotoğraf sergisini sizlerin ayağına getirdik. Bu büyük yalanın nasıl ve kimler tarafından sona erdirildiğini öğrenmenizi istedik” dedi. 


Melekli’nin ardından Koyunlu ilçesi Koçkıran köy kahvesine taşınan serginin buradaki yeri köy kahvesinin bahçesi oldu. Sergiyi onlarca köylü gezdi.

 


KÖYLÜLERİN SERGİ İZLENİMLERİ

 

Ziya Özkan – eski muhtar: Vatan Partisi’ne ve Doğu Perinçek’e teşekkür ediyorum.

Hacı Recep Kunt - çiftçi: Tarihi bir gerçeği ortaya çıkardığınız için size çok teşekkür ediyoruz.

Ahmet Kunt – muhtar: Vatan Partisi’nin başarısını bu sergi sayesinde daha iyi anlayacak.

Asker Öztürk - çiftçi: Ben duymadıklarımı, görmediklerimi bu sergide gördüm.

Hasan Güller – öğrenci: Vatan Partisi Türkiye’nin önünü açtı ve büyük bir başarıya imza attı.

Aslan Alakan - çiftçi: Vatan Partisi vatanını savundu.

Nerman Turan - çiftçi: Bu sergi sayesinde Vatan Partisi hepimize hayırlı olsun, diyorum.